ایلنا: رییس قوءقضائیه با اشاره به اهمیت بصیرت در امور سیاسی گفت: دشواری بصیرت در امور سیاسی کمتر از امور فکری دیگر نیست و در همین بداخلاقیهای اخیر با اینکه من پاسخگویی و دفاع را حق خود میدانستم اما چون رهبری گفتهاند که صبر کنم من وظیفه خودم میدانستم که به توصیه ایشان صبر کنم.
به گزارش خبرنگاراعزامی ایلنا به گلستان، آیت الله صادق آملی لاریجانی در دیدار با علما، روحانیون و ائمه جمعه و جماعات استان گلستان در حوزه علمیه امام خمینی گرگان با اشاره به نقش روحانیت در نظام اسلامی اظهار داشت: روحانیت مباحث سنگینی دارد و اینها ناشی از دو مطلب است. یکی وظیفه اصلی رساندن پیام دین و دوم تلاش برای تقویت ساختار نظام جمهوری اسلامی .
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی ساختارش براساس ولایت فقیه و روحانیت است و لازم است روحانیت برای تثبیت نظام مجاهدت داشته باشد.
وی ادامه داد: دشمن شبهات زیادی فراروی دین قرار داده است و این شبهات نسبت به اصل دین و اجزاء تدین است.
رییس قوهقضاییه با اشاره به شواهدی که در پنجاه سال پیش در حوزههای علمیه مطرح بود، خاطرنشان کرد: امروز رساندن پیام دین اقتضائاتی دارد و یک زمان تلاشهای شیخ طوسی و علامه حلی در رساندن پیام دین به مردم در حوزهها انجام میشد اما امروز اقتضائات مهمتری میطلبد و تعهد بیشتری می طلبد.
آملی لاریجانی با بیان این مطلب که امروز جوانان ما با شبهات جدید مواجهاند، تصریح کرد: جوانان ما در دانشگاهها و غیر از دانشگاهها پرسش دارند باید پرسش آنها پاسخ دهیم. آنها ضمیر روشنی دارند و روحانیون باید مسلح به سلاح معارف دینی شوند و معارف دین را ابتدا بفهمند و به جوانان پاسخگو باشند.
وی اضافه کرد: اگر یک روحانی یک کتاب فنی و تخصصی متناسب با فضای حوزه علمیه بنویسد کاربردی نیست و باید پاسخگوی نیاز امروز جوانان باشد و در مواجه با مسایل فرهنگی باید برخورد فرهنگی داشته باشد.
وی گفت: برای عرضه معقول معارف دینی باید تلاش شود و آنچه از یک روحانی در جامعه انتظار میرود این است که وقتی عملش را میبینند با ادعای اومتفاوت نباشد تامردم قضاوت دیگری نکنند.
آیت الله لاریجانی درادامه خطاب به روحانیون حاضر در جلسه گفت: حکومت اسلامی ویژگی زمان ما است. اصل ولایت فقیه و جمهوری اسلامی براساس معنای خاص امام پا گرفته است و این نظام هم به لحاظ نظری و هم به لحاظ عملی نیاز به تقویت دارد.
وی گفت: برخی شبهه پراکنیها در رابطه با ولایت فقیه مطرح میشود و ما باید مسلح به سلاح علم و معارف دین به این شبهات پاسخ دهیم.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: اگر جوانی بگوید ولایت فقیه را قبول ندارم نباید برود زندان و باید اصل ولایت فقیه برای او تبیین شود و معنایش روشن شود.
وی افزود: نظامی با مجاهدت علما، مردم و خون شهدا پا گرفت و این نظام در مقام عمل و اجرا باید تصویب شود.
وی تاکید کرد: ما در دستگاه قضایی از کمبود قاضی رنج میبریم، نسلی که از طلبههای خوش فکر قوه قضاییه را ایجاد کرده است و ساختاری برای آن شکل دادند که این ساختار باید تقویت شود.
وی ادامه داد: اگر حکومت جمهوری اسلامی نبود وظیفه علما این بود که قضا، قضای اسلامی باشد ما باید ببینیم که چقدر برای دستگاه قضایی کار کردیم .
لاریجانی اظهار داشت: در قانون اساسی موضوع اجتهاد رییس دستگاه قضا مطرح است، البته من اجتهاد را برای این منظور قبول ندارم.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که در نظامی هستیم که ولی فقیه عادل و عالم حضور دارد، گفت: رهبری در بحث فتنه ۸۸ وارد میدان شدند و ما باید ببنیم چقدر مایه گذاشتیم. آیا حوزه علمیه در فتنه ۸۸ خوب عمل کرده است یانه؟ من نمیگوییم که حوزه مایه نگذاشته است اما نظامی که براساس مجاهدتها پا گرفته است، باید سروقت ندای صحیح را پاسخگو باشد. نه اینکه با احتیاط نابجا کنار بکشد.
آیت الله لاریجانی در پایان با اشاره به اهمیت بصیرت در امور سیاسی گفت: دشواری بصیرت در امور سیاسی کمتر از امور فکری دیگر نیست و در همین بداخلاقیهای اخیر با اینکه من پاسخگویی و دفاع را حق خود میدانستم اما چون رهبری گفتهاند که صبر کنم من وظیفه خودم میدانستم که به توصیه ایشان صبر کنم.
آدينه، 11 اسفند ماه 1391 برابر با 2013-03-01 ساعت 03:032004- 2024 IranPressNews.com -