پارلمان آرژانتین رأی به تشکیل کمیسیون حقیقت‌یاب داد

به گزارش رادیو آلمان، درخواست دولت آرژانتین برای تشکیل "کمیسیون حقیقت‌یاب" به منظور رسیدگی به پرونده انفجار مرکز یهودیان در پارلمان این کشور تصویب شد. دست‌کم ۸ مقام ارشد کنونی و پیشین جمهوری اسلامی از متهمان این پرونده هستند.

نمایندگان پارلمان آرژانتین به تشکیل "کمیسیون حقیقت‌یاب" برای رسیدگی به انفجار در مرکز یهودیان در بوئنوس‌آیرس رأی مثبت دادند. در هفته پیش نیز مجلس سنای این کشور با برپایی این کمیسیون موافقت کرده بود.

در سال ۱۹۹۴ در پی انفجاری در مرکز یهودیان (آمیا) بوئنوس‌آیرس دست‌کم ۸۵ نفر کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند. دولت اسرائیل و جامعه یهودیان آرژانتین به توافق حاصله میان دولت ایران و آرژانتین به شدت انتقاد کردند.

جبهه طرفداران دولت خانم کریستینا کیرشنر فرناندز، رئیس‌جمهور آرژانتین، در پارلمان این کشور با ۱۳۱ رأی موافق توانست درخواست تشکیل "کمیسیون حقیقت‌یاب" را تصویب کند. ۱۱۳ نماینده نیز به درخواست دولت آرژانتین رأی مخالف دادند.

مخالفت با تشکیل کمیسیون حقیقت‌یاب

مقامات قضایی آرژانتین پیشتر ایران را متهم کرده بودند که در انفجار مرکز یهودیان مشارکت داشته است. دو سال بعد در انفجار مشابهی در نزدیکی سفارت اسرائیل بار دیگر جمهوری اسلامی در مظان اتهام قرار گرفت. دولت ایران در هر دو مورد داشتن هرگونه دخالتی را به‌شدت تکذیب کرده است.


دولت آرژانتین در پاسخ به اعتراض‌ها و انتقاد پیرامون "کمیسیون حقیقت‌یاب" گفت که در این کمیسیون قضات بی‌طرف شرکت دارند. به گفته دستگاه قضایی آرژانتین، این کمیسیون می‌تواند سرانجام بازپرسی از هشت متهم ایرانی را آغاز کند.

احمد وحیدی، وزیر دفاع کنونی، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهور وقت، علی‌اکبر ولایتی، وزیر امور خارجه وقت، و علی فلاحیان، وزیر اطلاعات وقت ایران، از جمله متهمان این پرونده هستند. برای این افراد دستور بازداشت در سال ۲۰۰۶ میلادی صادر شده است.

ایران مایل نیست که از "متهمان" این پرونده بازپرسی یا بازجویی صورت گیرد. حدود ۳۰۰ هزار یهودی در آرژانتین زندگی می‌کنند که این جمعیت بزرگترین اقلیت یهودی در آمریکای جنوبی به شمار می‌آید. صدها نفر از یهودیان آرژانتین در زمان رأی‌گیری مقابل ساختمان پارلمان این کشور دست به تجمع زدند و از دولت این کشور خواستند که متهمان را بازداشت و در دادگاه محاکمه کند.

معترضان با حمل پلاکاردهایی از "همکاری دولت آرژانتین با ایران" انتقاد کردند.

همچنین ریکاردو گیل، یکی از نمایندگان اپوزیسیون در پارلمان آرژانتین گفت: «چگونه می‌توان درباره این انفجار با دولت ایران همکاری کرد؟ بحث‌های کافی با ایران که دستور این بمب‌گذاری را داده، صورت گرفته است.»

برای آغاز رسمی فعالیت این "کمیسیون حقیقت‌یاب" باید مجلس شورای اسلامی ایران نیز با تشکیل آن موافقت کند.

پنجشنبه، 10 اسفند ماه 1391 برابر با 2013-02-28 ساعت 10:02
خبر بعدی : اکونومیست: بررسی وضعیت افغان‌های ساکن ایران
خبر قبلی : بازداشت دو عضو هیات مدیره یک شرکت نفتی


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -