بیکاری و فقر تنها بخشی از دردهای کردستان است

تابناک: روزی نيست كه خبري از كشته هاي جاده اي خانواده‌ای را داغدار نكند.همين چند روز گذشته بود که خبركشته شدن دانش آموزان بروجني،تصادف دراتوبان قم،حادثه كشته شدن مسافرين درمحور ياسوج- اصفهان، كام مردم را تلخ كرد و باعث عزادارشدن مردم شد.

آمارها نشان می دهد که در سال گذشته 20 هزار و 68 نفر در اثر تصادف فوت كرده و 800 هزار نفر نيز به انحاي مختلف مجروح شده‌اند. اگر نفرات كشته شده در تصادفات رانندگي در سال گذشته را در تعداد روزهاي سال تقسيم كنيم سهم هر روز از ميزان تلفات رانندگي 55 كشته و 2 هزار و 100 مجروح مي‌شود با اين حساب در هر ساعت بيش از 2 كشته و 87 مجروح به تعداد تلفات رانندگي اضافه مي‌شود. هرچند آماري رسمي از ميزان تلفات سال91 گزارش نشده اما براساس گفته رييس پليس كشور"هر5 روز به اندازه تلفات زلزله آذربايجان كه درحدود 300 نفر گزارش شده، تلفات جاده اي داريم". با اين حساب كشورمان بالاترين آمار مرگ و مير ناشي از تصادفات جاده اي در جهان را داراست.

اما در این میان تلفات جاده در كردستان بيشتر از ميانگين كشوري است و علاوه بر مرگ جوانان كردستاني تبعات اجتماعي و فرهنگي بسياري نيز به‌دنبال داشته است.

به گزارش «تابناک»، سالار مرادی ضمن بیان این مطلب به خبرنگار تابناک اظهار داشت، ميانگين هزينه ساخت جاده در كردستان 4 برابر ميانگين كشوري است و اين نيازمند توجه بيشتر و اختصاص اعتبار جهت ساخت بزرگراه كرمانشاه به مياندواب كه از 20 سال قبل آغاز و با وجود تلاش‌هاي انجام شده تا‌كنون فقط 50 درصد پيشرفت داشته و بسياري از قطعات آن در حال حاضر تعطيل است. همچنين متوسطه اسفالت راه روستايي در كردستان 38 درصد است كه اين رقم با متوسط كشوري كه 60 درصد است بسيار فاصله دارد.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، همچنین در رابطه با وضعيت مسكن مهر در استان كردستان گفت: تعهد دولت محترم ساخت 30 هزار واحد مسكن مهر و مقاومسازي‌ 10 هزار واحد مسكن روستايي (با عنايت به زلزله خيز بودن استان و وجود 2 گسل فعال در منطقه) بوده است و جمعاً از 40 هزار واحد مذكور بايد تا پايان سال 30 هزار واحد تحويل مردم مي‌گرديد ولي تا اين لحظه فقط 10 هزار واحد تحويل شده است كه جاي سؤال دارد كه c

نماینده سنندج در همین خصوص اظهار داشت: در حوزه صنعت براساس آمارهاي رسمي رتبه حوزه صنعت در كردستان 28 و 29 كشوري بوده است با اين وجود كمتر از 7دهم درصد اعتبارات بانكي به كردستان اختصاص پيدا كرده و از طرفي بانك‌هاي استان به بهانه عدم‌همخواني منابع و مصارف تسهيلات خود را در اين حوزه كاهش داده‌اند. (اين همان دور تسلسلي توسعه توسعه نيافتگي است). در اين رابطه اختصاص سهم اعتباري بيشتر به استان كردستان و اجرايي نمودن مصوبات شوراي شرق و غرب كشور راهگشا خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد:همچنين با وجود ظرفيت‌ها و پتانسيلهاي عظيم معدني در كردستان و براساس آمار 90 درصد از حدود 300 واحد معدني فعال در كردستان در دست بهره‌برداران غيركردستاني بوده و عمده منابع معدني استان بدون اين‌كه فراوري گردد از استان خارج مي‌شود. خام‌فروشي معادن كردستان علاوه بر خارج كردن ارزش افزوده بخش معدن، باري از دوش آمار بيكاري جوانان كردستاني بر نداشته است.

مرادی با بیان اینکه 70 درصد جمعيت كردستان به‌طور مستقيم يا غيرمستقيم در بخش كشاورزي فعال است، تاکید کرد: كردستان با وجود دارا بودن 6 درصد اراضي قابل كشت و 7 درصد منابع آب كشور، فقط 2 درصد توليد محصولات را به‌خود اختصاص داده كه اين مسئله نشان از عدم‌اختصاص و مديريت صحيح اين امر دارد. چرا با وجود نياز استان آب‌هاي مهار شده در برخي از حوزه‌هاي آبريز تا 95 درصد به خارج از استان منتقل مي‌شود و حتي روستاها و مناطقي كه به‌خاطر ساخت سدها دچار ويراني و نابودي و حاشيه‌نشيني در شهرهاي بزرگ شده‌اند هنوز از نعمت وجود اين سدها بهره‌اي نبرده‌اند.

این عضو مجمع نمایندگان استان کردستان، اظهار داشت: چرا با وجود پيگيري‌هاي متعدد و تأييد اين امر از سوي مسئولان مربوطه تا‌كنون در زمينه تخصيص مناسب و عادلانه آب و بازگرداندن حداقل بخشي از مديريت سه سد مهم استان (سدهاي گاوشان، تلوار و شهيد كاظمي) اقدام مؤثري صورت نگرفته است.

وی در ادامه افزود: وضعيت بهداشتي و درماني و فقر امكانات و تجهيزات پزشكي در استان كردستان به‌ويژه در سنندج به‌عنوان مركز استان و كامياران و ديواندره به وضوح مشاهده مي‌شود. اعزام و مراجعه بيماران به استان‌هاي همجوار و تهران و خبرهاي ناگوار از مرگ بيماران به‌دليل ضعف شبكه بهداشت و درماني گواه بر اين مدعاست كه در چند روزه گذشته مرگ مادري باردار در يكي از بيمارستان‌هاي سنندج و پيش از اين در ديواندره اعتماد و امنيت رواني بيماران را در اين حوزه زير سؤال برده است.

وی خاطر نشان کرد: در سطح كلان و ملي كردستان دچار چند نوع محروميت است، مثلاً براساس اصل 64قانون اساسي چرا به‌رغم جمعيت يك و نيم ميليون نفري كردستان پس از 20 سال هنوز تعداد نمايندگان استان كردستان افزايش پيدا نكرده است آيا اين عدالت است؟ لذا از هيأت محترم دولت تقاضا دارم نسبت به پيشنهاد افزايش يك نماينده به مجمع نمايندگان استان كردستان اقدام نمايد. ضمن آنكه وضعيت شغلي و منزلتي نمايندگان ادوار كردستان در مقايسه با ساير استان‌ها قابل قياس نيست و جاي سؤال دارد آيا صحيح است برخي از نمايندگان ادوار كردستان صرفاً در جايگاه كارشناسي و مشاوره‌اي در سطوح پايين بكار گرفته شوند؟

مرادی با بیان اینکه پيشنهادم براي بهبود وضع اقتصادي و معيشتي مردم حوزه انتخابيه اين است كه در مرزهاي كردستان به جاي انسداد و برخورد قهري با كساني كه تنها منبع معيشت و درآمدشان كول بري است بايد مديريت صحيح انجام شود، گفت: اذعان دارم قاچاق به پايه‌هاي توليد داخلي آسيب مي‌رساند اما اگر واقعاً هدف برخورد و ممانعت از ورود كالاي قاچاق است بايد با تشكيلات و باندهاي درشت دانه‌اي كه از لنگرگاه‌ها و دور زدن قانون اقدام به قاچاق در سطح كلان مي‌كنند برخورد شود نه با كول بران ضعيف و بيچاره. اين در حالي است كه آمارهاي ارائه شده در زمينه بيكاري تا 30 درصد است و تبعات آن طلاق و اعتياد و.... لذا به‌نظر من لازم است كه علاوه بر سرمايه‌گذاران بخش خصوصي، بخش دولتي نيز وارد عرصه سرمايه‌گذاري در كردستان شود. در واقع بايد پرسيد كه چرا نهاد و بنگاه‌هاي عظيم اقتصادي از جمله تأمين اجتماعي و صندوق بازنشستگي كشور و... در كردستان به سرمايه‌گذاري‌هاي آنچناني كه در برخي استان‌هاي ديگر انجام شده اقدام نكرده‌اند.

چهارشنبه، 9 اسفند ماه 1391 برابر با 2013-02-27 ساعت 12:02
خبر بعدی : پاسخ خانواده مهدی کروبی به اتهامات برنامه “مثلث”
خبر قبلی : چارچوب ارتباط دختر و پسر مشخص نيست


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -