شفاف: با اعلام خبر واردات 500 دستگاه پورشه توسط فردي نامعلوم «شفاف» در پيگيري اين موضوع به اطلاعاتي از واردكننده اين خودروها دست يافت.
چند روز پیش نوشتیم اطلاعات دریافتی شفاف نشان می دهد كه فردي به نام «م.ح» كه مشاور حقوقي یکی از سران جریان انحرافی است، واردكننده اين خودروها بودهاست. انتشار این خبر واکنش ها و بازتاب های فراوانی در رسانه ها داشت.
«شفاف» براي پيگيري بيشتر اين موضوع و افشاي زواياي بيشتري از اين تخلف با يكي ديگر از نمايندگان مجلس گفتوگوي كوتاهي انجام دادهاست. عزتالله يوسفيان ملا فردياست كه در اين گفت و گو از زواياي ديگر اين موضوع سخن ميگويد.
چندي پيش خبري مبني بر اينكه فردي 500 دستگاه پورشه به كشور با ارز نامعلوم وارد كردهاست در رسانهها منتشر شد. آيا شما اطلاعي از اين فرد و ارزي كه با آن دست به واردات زده است داريد؟
در ابتدا بايد به يك نكته اشاره كنم. ما بايد فارغ از اينكه چه كسي دست به اين كار زده موضوع را مورد توجه قرار دهيم. واردات 500 دستگاه پورشه كه خودرويي پرمصرف است آن هم با ارز دولتي خود امري غيرقانونياست. در چنين شرايطي كه دولت واردات اين خودروها را هم ممنوع كرده و ارز دولتي به سختي به دست نيازمندان واقعي آن ميرسد انجام چنين كارهايي خيانت به كشور است. پاسخ اين خيانت هم بايد به صورت مجازاتهاي قانوني داده شود. بنابراين هر كسي كه اين خودروها را وارد كرده باشد بايد مجازات شود و زيان و ضررهايي كه متوجه كشور كرده را بپردازد.
نكته اينجاست كه پيگيريهاي ما نشان داد واردكننده اين خودروها فردي به نام «م.ح» است. آيا شما اطلاعي از اين موضوع داريد؟
متاسفانه وقتي پاي برخي اطرافيان .... به ميان ميآيد بايد با كمي احتياط به موضوع رسيدگي كرد. ما اطلاعات دقيقي از فرد واردكننده اين خودروها نداريم اما خبرهايي از اين فردي كه شما ميگوييد شنيدهايم. البته خبرهايي هم از همكاري خانم«ب» داريم كه نميدانيم درست است يا خير. اين موضوع نياز به بررسي بيشتري دارد.
آيا مجلس تصميمي براي پيگيري اين موضوع دارد؟
در جلساتي كه ما نمايندگان مجلس با يكديگر داشتهايم اين بحث مطرح شد و نمايندگان نظر خود را بيان كردند. نظرات در يك چيز مشترك بود و آن هم لزوم برخورد قانوني با اين موضوع بود. نمايندگان تصميم گرفتند در يك تحقيق و تفحص ريشه اين موضوع را پيدا كنند و ببيند فردي كه اين خودروها را وارد كشور كردهاست چه كسياست و با چه ارزي دست به ايت كار زدهاست.
سوال ديگرم اين است كه در اين شرايط كه ارز دولتي به سختي به دست توليدكنندگان يا حتي خودروسازان ميرسد چطور برخي ميتوانند اين تعداد خودروي گرانقيمت را به راحتي وارد كشور كنند؟
متاسفانه ما هنوز نتوانستهايم قانوني براي رانتداران سر و شكل دهيم كه بتواند اين موضوع را ريشه كن كند. برخي بازارها و حوزههاي اقتصادي ما به شدت رانتي هستند و برخي افراد كه مناصبي هم در دولت دارند از اين رانتها استفاده ميكنند. رانتها هم هميشه مالي و پولي نيست. بلكه رانت دسترسي به اطلاعات هم يكي ديگر از مشكلات ماست. مسلما فردي كه اين تعداد خودرو را وارد كشور كرده از رانت اطلاعاتي هم بهره ميبرده و ميدانسته كه اين خودروها را چه زماني بايد وارد كشور كند.
در اين شرايط اقتصادي خوب است كه ما كمي به فكر كشور باشيم و دولت هم دقتش را در برخورد با بيقانونيها بيشتر كند. شايد دولت از اين موضوع اطلاع نداشته اما اگر آنرا پس از اطلاع پيگيري نكند و با خاطيان برخورد نكند باز هم كوتاهي دولت است و بايد براي آن پاسخگو باشد.
چهارشنبه، 9 اسفند ماه 1391 برابر با 2013-02-27 ساعت 02:022004- 2024 IranPressNews.com -