قطار هسته ای؛ در حکومت اسلامی «ترمز» معنی ندارد

خبرنگار ما از تهران: قطار هسته‌ای جمهوری اسلامی در شرایطی به ایستگاه آلماتی قزاقستان رسیده که اقتصاد طوفان زده، رقابت‌ جریانهای درون حکومتی بر سر تصاحب قدرت و از همه مهمتر تحریم‌های بین‌المللی رژیم را در ضعیف‌ترین دوران حیات خود قرار داده است. هنوز چند ساعتی از تصویب دوباره «بازگشت اقتصاد کوپنی» سیستم متدوال در ابتدای انقلاب اسلامی و دوران هشت ساله جنگ در مجلس نگذشته بود که صرافی‌های تهران از انجام هرگونه مبادله ارزی خودداری کردند.

اقتصاد کوپنی سی و چهار سال پس از به روی کار آمدن ملایان درحالی تنها راهکار باقی مانده برای سران رژیم شده که دولت را موظف می‌کند در مقاطع سه ماهه سبدهای کالاهایی را شامل برنج، روغن و گوشت بین مردم توزیع کند. مرحله نخست توزیع مایحتاج ضروری بین اقشار بی بضاعت خواهد بود و ایران را به سمت کره شمالی شدن پیش می‌برد.

ستون‌های اقتصادی در ایران آنچنان لرزان شده که اخیراً گروهی از اقتصاددانان داخل کشور نسبت به افزایش نارضایتی‌های مردم هشدار داده‌اند. حتی محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اقتصاد ایران را به ماشین ترمز رها شده‌ای تشبیه کرده که راننده آن با بقیه دست به یقه شده است. اما پیش از برگزاری گفتگوهای هسته‌ای در قزاقستان 252 تن از نمایندگان مجلس طوماری را امضا کردند که تاکید شده «قطار هسته ای ایران متوقف نخواهد شد».

آن طور که از شواهد پیداست مقامات ارشد نظام اسلامی پیش‌ از آغاز گفت و گوهای قزاقستان مرثیه شکست آن را خوانده‌اند. علا الدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رژیم در گفت وگو با شبکه خبری العالم برای گروه 1+5 شرطته تعیین کرده و گفته توقف غنی سازی 20 درصد از سوی جمهوری اسلامی مشروط به لغو تمامی تحریم های تصویب شده علیه ایران است.

از سوی دیگر حسین شریعتمداری، نماینده ولی فقیه در کیهان دولتی چاپ تهران در با بیان اینکه مذاکرات اتمی آلماتی شکست خواهد خورد، خود پرسید آیا این مذاکرات انتهایی دارد و آیا قرار است که نقطه پایانی برای این روند طولانی و ده ساله نهاده شود؟ اونیز شروطی را برای مذاکرات هسته‌ای عنوان کرده که برگزاری علنی و حضور کشورهای بی‌طرف بهشی از آن بود.

پاسدار اسماعیل کوثری از فرماندهان اسبق سپاه و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خطاب به نمایندگان 1+5 گفت: «برای اینکه پرونده هسته‌ای ایران به سرانجام برسد، باید طرف‌های غربی دست از خودخواهی بردارند. وی با اشاره به گزارش اخیر آژانس هسته‌ای آن را همان مواضع امریکا دانست و مدعی شد که هیچ پایه و سند حقوقی ندارد.

در همین حال یک نماینده مجلس می‌گوید: «تورم افسارگسیخته و شتابان مشکلات فراوانی را برای ایجاد کرده است». امیرعباس سلطانی در تذکر شفاهی در صحن علنی مجلس گفته: «دولت باید به نیازهای اساسی مسکن، خوراک، بهداشت و درمان مردم توجه ویژه داشته باشد، چرا که امروز بسیاری از مردم در تامین مایحتاج ضروری خود از جمله گوشت و مرغ در مضیقه هستند.»

سه شنبه، 8 اسفند ماه 1391 برابر با 2013-02-26 ساعت 10:02
خبر بعدی : انفجار بالن؛ 19 گردشگر خارجی در مصر کشته شدند
خبر قبلی : آغاز مذاکرات قزاقستان؛ ولایتی پیشنهاد 1+5 را رد کرد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -