نوسانات ارزی باعث افزایش اختلافات خانوادگی شده

تكانه‌هاي ارزي و التهابات اقتصادي در ايران اختلافات خانوادگي را افزايش داد. رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران ضمن اعلام مطلب فوق در گفت‌و‌گو با« قانون» در پاسخ به اين سوال كه رشد فزآنيده تورم والتهابات اقتصادي چه تاثيري بر زندگي روزمره مردم داشته است، افزود: التهابات اقتصادي نگراني فراواني براي كشور ما ايجاد كرده است.

در چنين اقتصادي وسوسه‌هاي سيستم اقتصادي سبب مي‌شود برادر در مقابل برادر و شريك در مقابل شريك بايستد و هيچ‌كس تكليف خود را به درستي نداند.

محمد نهاونديان گفت: متاسفانه در اين فضا همه در بازي كلاه نقي بر سر تقي شركت كردند و همين آرامش فضا را از ميان برده است .

وي ادامه داد: در همين فضا اختلافات خانوادگي را رصد كنيد و پيگيري كنيد، مي‌بينيد كه التهابات اقتصادي و تكانه‌هاي ارزي چه تاثيري بر بنيان خانواده در ايران گذاشته است .

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا در اين وضعيت اقتصادي شما درباره اخلاق جامعه احساس نگراني مي‌كنيد، گفت: حتما همين طور است. ما در نشست‌ها و برنامه‌هاي متعدد نسبت به اين موضوع هشدار داده‌ايم و من نگراني خود را از در معرض گرفتن اخلاق جامعه به دليل بحران هاي اقتصادي بارها اعلام كرده‌ام .

وي كه در حاشيه نشست هم‌اندیشی جشنواره تجلیل از تلاشگران کیفیت که در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برگزار مي‌شد، به سئوالات خبرنگار قانون پاسخ داد، گفت: در اقتصادي كه رانتي باشد و امكان كسب ثروت بادآورده وجود داشته باشد، اين تنها توليد نيست كه لطمه مي‌بيند. اتفاقا لطمه بزرگ‌تر را سرمايه‌ اقتصادي كشور مي‌بينيد كه رفتار فرصت طلبانه در آن ترويج مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه مجددا شاهد اوج گرفتن فضاي رانتي در كشور هستيم ، ادامه داد: وقتي با يك اتفاق امكان كسب درآمدهاي صد‌در‌صدي فراهم مي شود، افراد اين انگيزه را پيدا مي‌كنند كه به تعهداتشان پايبند نباشند .

وي در توضيح اين مطلب افزود: نوسان‌هاي ارزي سبب شده است اين وضعيت در كشور ايجاد شود. به عنوان مثال اين عدم ايفاي تعهدات را مي‌توان در رابطه مشتري با بانك، سيستم بانكي با بانك مركزي و سيستم بين‌المللي مشاهده كرد و به اين نتيجه رسيد كه چطور نوسانات ارزي هزينه وفاي به عهد را بالا برده است. در اين فضا طبيعتا انسان‌ها وسوسه مي‌شوند و آن وقت است كه آبروي سيستم بانكي ايران و آبروي اقتصاد ايران در معرض خطر قرار مي‌گيرد.

وي در جمع توليدكنندگان نيز اشاره كرد: آسيب بزرگ اقتصاد رانتي اين است كه جامعه از اصول اخلاقي تهي مي‌شود و وقتي خود من از درون خالي شدم معامله‌اي را كه به مرحله آخر رسيده بر هم مي‌زنم و بهانه‌اي جور مي‌كنم تا از زير بار تعهداتم شانه خالي كنم . آن وقت چطور از مدير و مهندس و كارگر توقع دارم كه از كار، ساعت كار و انبار واحد توليدي و ... چيزي را ندزند؟

وي با اعلام هشدار نسبت به اين وضعيت ادامه داد: آن وقت است كه موج بي‌اخلاقي در جامعه توجيه مي‌شود.

وي اضافه كرد: رشد اقتصادي بدون اعتلاي اخلاقي به هيچ دردي نمي‌خورد. ما رشدي از اقتصاد را مي‌خواهيم كه باعث شود مردم بهتر و زندگي بهتري داشته باشيم. تا وقتي كه مسابقه زندگي فقط در ماشين و خانه و‌... خلاصه شود اين وضعيت وجود دارد. ما با ارزش‌گذاري براي اين المان ها به جوان هم مي‌گوييم كه در اين حوزه‌ها مي‌تواني خودت را نشان بدهي و نه در حوزه ديگري. جامعه‌اي كه جز در ارتباط چشم در چشم رودربايستي نداشته باشد و وقتي با كسي رو‌در رو نبود بتواند در اينترنت و فضاي مجازي حرف‌هاي ركيك رد و بدل كند با ارزش نيست‌.

نهادنديان گفت: اقتصادهاي با رشد بالا معمولا به اصل پيشكسوتي احترام مي‌گذارند. اتفاقا القاب و عناوين در اين اقتصادها به شدت كاربرد دارد. وقتي كسي عنوان ويژه اي را گرفت يعني اين پيام به نسل بعدي منتقل مي‌شود كه تو هم مي‌تواني بعد از سي سال كار در اين جايگاه قرار بگيري .

وي با انتقاد از رويه جاري در ايران گفت: اما وضعيت ما را ببينيد اولين كار كسي كه در ايران سر كار مي‌آيد لگدمال كردن نفر قبلي است. در اين فضا مديران جوان اين پيام را نمي‌گيرند كه آينده از آن آنهاست‌. وي با تاكيد بر اينكه در اين فضا شناسایی و معرفی افراد کیفی و مدیران موفق به عنوان سرمایه های جامعه گام مهمی است برای ایجاد انگیزه و آگاهی در بین مردم و درمان اقتصاد کشور.

وي با تاكيد بر اينكه برگزاري جشنواره تلاشگران كيفيت نيز با هدف شناسايي افرادي كه در همين فضاي بي‌اخلاقي ، اخلاق را رعايت مي‌كنند ، صورت مي گيرد، ادامه داد: در اين فضا تاكيد بر شناسايي چنين افرادي اهميت مضاعف دارد و در شرايطي كه بسياري از مشكلات در اقتصاد وجود دارد، تاكيد بر كيفيت‌گرايي و اخلاق‌مداري بيش از پيش اهميت مي يابد.

انسان عامل رشد كيفي است
بهروز رياحي، دبیر جشنواره تجلیل از تلاشگران کیفیت با اشاره به اهداف برگزاري جشنواره تلاشگران كيفيت كشورگفت: هدف اصلي ما از برگزاري اين جشنواره الگو سازي ومعرفي چهره‌هاي برتر است.

وي با تاكيد بر مقوله كيفيت در كشور گفت: حدود 20 سال است كه ما بحث كيفيت را در كشور دنبال مي‌كنيم، طبق آخرين آمار5هزار وهشتصد گواهي نامه كيفيت زيست محيطي در كشور صادر شده است؛ به همين دليل ما در زمره كشورهاي برجسته اي قرار داريم كه مي‌تواند بيشتر از اين رشد كند.

وي گفت: ما در ساليان گذشته در بحث كيفيت وبهره‌وري ملي جوايزي داشتيم .از 108 كشور برجسته توانستيم در مقوله كيفيت، جايگاه 34 را به خود اختصاص دهیم.

وي اظهار كرد: بنده معتقدم مهم ترين عاملي كه باعث رشد كيفي در كشور مي شود انسان است وي در خصوص شيوه ارزيابي جشنواره تلاشگران كيفي گفت: اين جشنواره به سه طريق ارزيابي مي شود كه شامل ارسال فرم از طريق سايت، بررسي پرونده شركت كنندگان ونظارت شوراي سياست گذاري است.

همچنين دكتر هادوي، دبیر کمیته علمی جشنواره با اشاره به حساسيت داوري هاي جشنواره تلاشگران كيفيت در كشور گفت:بخش ارزشمند وكليدي اين جشنواره مقوله ارزيابي است.

شنبه، 5 اسفند ماه 1391 برابر با 2013-02-23 ساعت 09:02
خبر بعدی : لاریجانی یک قانون دیگر را هم برای اجرا ابلاغ کرد
خبر قبلی : "معاونت در قتل" سومين اتهام سعيد مرتضوی


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -