دانشجونیوز: خبرهای رسیده از ایران حاکی از آن است که دستگیری روزنامه نگاران از تهران به دیگر شهرستان ها کشیده شده است.
به گزارش العربیه، دیروز، دوازده تن از روزنامه نگاران محلی شهر ایلام، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شده اند.
این روزنامه نگاران در نشریات محلی ''کوشک''، ''نجوا'' و ''وریا'' مشغول فعالیت بودند.
در هفته های اخیر، موج دستگیری روزنامه نگاران فعال در روزنامه های اصلاح طلب، در تهران آغاز شده بود. ۱۴ نفر از روزنامه نگاران دستگیر شده اند که عمده آن ها در نشریات اعتماد، شرق، بهار، آرمان و آسمان مشغول فعالیت بودند.
از اتهامات روزنامه نگاران بازداشت شده، گزارش دقیقی منتشر نشده است اما وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه ای وعده داده بود که شمار بیشتری از روزنامه نگاران بازداشت خواهند شد.
بازداشت روزنامهنگاران اقدامی پیشگیرانه بود
به گزارش دیگربان، گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند دستگیری گروهی از روزنامهنگاران توسط وزارت اطلاعات با هدف «توجیه» آنها و هشدار به سایر روزنامهنگاران صورت گرفته است.
وزارت اطلاعات حدود سه هفته پیش در عملیاتی غیرمنتظره اقدام به دستگیری ۱۵ خبرنگار کرده که تاکنون علت اصلی بازداشت آنها را اعلام نکرده است.
این اقدام وزارت اطلاعات منجر به افزایش فشارهای بینالمللی علیه ایران شده به طوری که گروهی از رسانه و فعالان سیاسی محافظهکار تلاش میکنند بازداشت این خبرنگاران را قانونی جلوه دهند.
رسانههای وابسته به سپاه پاسداران و گروهی از نمایندگان مجلس در سه هفته گذشته بارها با انتشار گزارشها و اتخاذ مواضعی هماهنگ از این اقدام وزارت اطلاعات دفاع و قدردانی کردهاند.
سایت رسمی مجلس نیز در دو روز گذشته با چند نماینده گفتگویی در حمایت از این اقدام جنجال برانگیز وزارت اطلاعات منتشر کرده است.
علاءالدین بروجردی٬ رئیس کمیسیون امنیت ملی در گفتگو با این سایت به طور تلویحی درباره بیگناهی برخی از این خبرنگاران سخن به میان آورده است.
بروجردی گفته «هدف از اقدامات اخیر وزارت اطلاعات، نخست این بوده تا خبرنگاران ناآگاه مرتبط با دشمنان اسلام را توجیه کند.»
منصور حقیقتپور دیگر نماینده مجلس نیز تائید کرده که در پی بازداشت این خبرنگاران «فضای تخریبی» علیه وزارت اطلاعات ایجاد شده است.
حسین نقوی حسینی هم علت اجرای این عملیات را «پیشگیری از وقوع حوادث مشابه فتنه ۸۸ در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده» اعلام کرده است.
عوض حیدرپور عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز اظهار کرده که «عملکرد وزارت اطلاعات در ارتباط با دستگیری مرتبطین داخلی با شبکه بیبیسی، هشدار به خبرنگاران است.»
حجتالله سوری یکی دیگر از نمایندگان مجلس است که تائید کرده با دستگیری این خبرنگاران٬ اوضاع ناآرام شده است.
این نمایندگان مجلس در سخنان خود نهتنها به طور تلویحی بر بیگناهی روزنامهنگاران بازداشت شده اشاره کردهاند٬ بلکه گفتهاند وزارت اطلاعات اسناد و مدارکی متقنی علیه آنها ندارد.
آنطور که این نمایندگان گفتهاند مهمترین علت دستگیری این خبرنگاران٬ هشدار وزارت اطلاعات به سایر روزنامهنگاران و «توجیه» برخی از آنها بوده است.
2004- 2024 IranPressNews.com -