کشور نیازمند مدیریت بدون نفت است

اردبیل – خبرگزاری مهر: دبیرکل حزب اسلامی و عضو شورای مرکزی خانه کارگر کشور با تاکید بر لزوم الگوگیری مدیریتی از کشورهای بدون نفت گفت: کشور نیازمند مدیریت بدون نفت است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین کمالی بعد از ظهر چهارشنبه در کنگره سراسری خانه کارگر استان اردبیل اضافه کرد: در دوران دفاع مقدس برغم شرایط سخت و کمبود دارو و اسلحه تلاش وسیعی صورت گرفت تا وابستگی به درآمدهای نفتی کاهش یابد اما امروز شرایط تغییر کرده است.

وی با بیان اینکه تلاشها برای قطع وابستگی به نفت کمتر شده، یادآور شد: به نظر می رسد روحیات ما تغییر کرده و تنبل، خودخواه، رفاه طلب و به آدم های جدیدی تبدیل شده ایم.

عضو شورای مرکزی خانه کارگر کشور متذکر شد: براساس مدیریت بدون نفت است که در کشورهای دیگر بخش صنعت به دولت و ملت یارانه می دهد، اما در ایران برعکس بوده و ملت به بخش صنعت یارانه می دهد.

وی با اشاره به تلاشها برای بازآفرینی اقتصاد و صنعت کشور در زمان فروش نفت بشکه ای هشت دلار تصریح کرد: برخلاف برنامه پنج ساله که قرار بود در 20 درصد وابستگی به نفت کاهش یابد، امسال نیز بودجه سال آینده براساس درآمدهای نفتی بسته شده که نشان می دهد در این خصوص مدیریت بدون نفت اعمال نمی شود.

کمالی با بیان اینکه مشکلات کشور با اراده، همت، فکر و مدیریت همگانی قابل حل است، ادامه داد: باید تلاش و سازندگی داشته باشیم، اما این تلاش نیازمند فکر جمعی و عمل جمعی است و باید عملی رفتار شود نه شعاری.

وی همچنین با اشاره به مشکلات حوزه صنعت و تولید کشور بیان داشت: برای توسعه تولید به باور نیاز داریم، اگر در جامعه ای باور شکل گرفت تولید به بلوغ می رسد، قشر کارگر ارزش پیدا می کند.

وزیر کار دولتهای گذشته تصریح کرد: در ایران کارگر و کارفرما ارزش خود را از دست داده چون یاد گرفتیم همچون کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس به درآمدهای نفتی متکی باشیم نه به تولید، چون تنبل شده ایم و می بینیم که با وجود هزاران نیروی کار با انگیزه، متخصص و تحصیلکرده بجای سرمایه گذاری در تولید به مردم پول نقد می دهیم.

وی متذکر شد: کارگر زمانی عزت پیدا می کند که وابستگی به نفت نباشد، بحث بودجه نفتی نباشد، وقتی تولید رکود داشته باشد و بالطبع به کارگر و و کارفرما نیاز نباشد، کارگر عزت پیدا نمی کند.

کمالی با بیان اینکه امروز اقتصاد رقابتی براساس اقتصاد مزیتی شکل می گیرد، عنوان کرد: تولید را باید براساس مزیتها پایه ریزی کنیم، کشوری که آب یا خاک یا نیروی انسانی ارزان دارد باید بر اساس آن تولید خود را شکل دهد تا وارد اقتصاد رقابتی شود، اقتصادی که ارزان باشد و تولید کننده آن نگران باشد که فردا اتفاقی بیافتد چگونه می تواند رقابتی باشد.

وی با اشاره به عملکرد نامطلوب بانکها در زمینه رشد و توسعه تولید در کشور تاکید کرد: طی 70 سال گذشته نرخ بهره بانکی اعمال شده قابل مقایسه با کشورهای پیشرفته نیست، بیشترین نرخ بهره بانکی در کشورهای دیگر چهار درصد است، اما در ایران 20 و حتی 30 درصد بهره بانکی دارد، مگر می شود با این شرایط سرمایه گذاری و رقابت کرد.

کمالی با بیان اینکه باید برای رقابت جدی در عرصه بین الملل آماده باشیم، افزود: اصلاح قوانین بیمه، مالیات، گمرک، زیرساختها، مدیریت، آموز و... برای ورود به عرصه رقابتی الزامی است.

پنجشنبه، 26 بهمن ماه 1391 برابر با 2013-02-14 ساعت 00:02
خبر بعدی : فتوا؛ حرام بودن سیستم انتقال تصویر از طریق موبایل
خبر قبلی : وزیر دارايی خاتمی برای رژیم ولایت فقیه پولشويی می کرد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -