رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه سه نوع گلسنگ وجود دارد که از یک گونه آن حدود 100 مورد و از گونهای دیگر بیش از 230 مورد در آرامگاه کوروش دیده شده است گفت: مرمت سنگهای آرامگاه کوروش با سیمان باعث رشد گونه ای از گلسنگ شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دومین روز از برگزاری دهمین همایش حفاظت و مرمت اشیای تاریخی - فرهنگی و تزیینات وابسته به معماری که ظهر چهارشنبه در موزه ملی ایران برگزار شد، درباره تحقیقات انجام شده روی گلسنگ های موجود در آثار تاریخی گفت: گلسنگها موجوداتی هستند که از قارچ و جلبک تشکیل میشوند و شکلهای متفاوتی دارند. این موجودات که در شرایط سخت، بدون درخت و جانور زندگی میکنند.
پریسا محمدی اظهار کرد: سه نوع گلسنگ وجود دارد که از یک گونه آن حدود 100 مورد و از گونهای دیگر بیش از 230 مورد در آرامگاه کوروش دیده شده است. همچنین یک نوع گلسنگ بسیار خطرناک وجود دارد که میتواند سنگ را تخریب کند و اولینبار در سال 2003 میلادی شناسایی شد که حدود 90 مورد از آن در قسمت شمال آرامگاه کوروش گزارش شده است.
وی افزود: این نوع گلسنگ فقط روی بناهای سنگی تاریخی رشد میکند. اکنون نیز خراشها و خوردگیهایی روی سنگهای آرامگاه کوروش دیده میشود. همچنین گونه اول گلسنگها تقریبا در همه جای آرامگاه و به ویژه در بخشهایی که با سیمان مرمت شدهاند دیده میشود.
محمدی مرمت سنگها با استفاده از سیمان را باعث رشد گونههای جدید گلسنگ در آثار باستانی دانست و گفت: بهتر است مرمتگران بخشهایی از یک اثر را که مرمت میکنند پس از مدتی رصد کنند تا وضعیت قبل و بعد از مرمت مشخص شود.
پیش از این نیز محمدی گفته بود که تجربه کشورهای اروپای و آمریکایی در زمینه گلسنگ زدایی را نمی توان در ایران اجرا کرد چرا که شرایط اقلیمی ایران با آنها متفاوت است و در رشد و تکثیر گلسنگ ها تاثیر می گذارد.
2004- 2024 IranPressNews.com -