آخرین فراخوان اخضر ابراهیمی درباره بحران سوریه
به گزارش العربیه، رئیس ائتلاف ملی سوریه روز شنبه اعلام کرد مخالفان از کشورهای خارجی درخواست خواهند کرد تا مواضع رهبران رژیم اسد را هدف قرار دهند.
الخطیب در کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرد در صورت شکست تلاش ها برای سرنگونی رژیم اسد از کشورهای که از مخالفان حمایت می کنند درخواست خواهیم کرد تا مواضع رهبران نظام را بمباران کنند.
او در عین حال تاکید کرد حاضر است با نمایندگان نظام به شرطی که اختیارات کامل داشته و دستانشان به خون آلوده نباشد برای انتقال مسالمت آمیز قدرت گفتگو کند.
الخطیب تاکید کرد مخالفان نمی خواهند کشور را نابود کنند اما تا زمان سرنگونی رژیم سلاح خود را کنار نخواهند گذاشت.
او تاکید کرد سوریه به دریاچه ای از خون تبدیل شده است و شورای امنیت (روسیه و چین) را در این جنایت ها شریک دانست.
آخرین فراخوان اخضر ابراهیمی درباره بحران سوریه
به گزارش رادیو آلمان، نماینده ویژه سازمان ملل برای حل بحران سوریه در مورد یافتن یک راه حل مسالمتآمیز برای این کشور بسیار بدبین است. وی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در آخرین فراخوان به شورای امنیت خود گفت: "خواهش میکنم، کاری بکنید".
رایزنیهای دیپلماتیک در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بهشدت در جریان است. این رایزنیها و گفتوگوهای غیررسمی بیشتر حول بحران سوریه دور میزنند.
شامگاه جمعه (۱ فوریه/۱۳ بهمن) بحران سوریه موضوع بحث داغ یک میزگرد در چارچوب کنفرانس امنیتی مونیخ بود. اخضر ابراهیمی در این میزگرد بدبینی خود را نسبت به یافتن یک راهحل فوری در مورد حل مسالمتآمیز بحران سوریه ابراز داشت.
نماینده ویژه سازمان ملل برای حل بحران سوریه گفت: «به صراحت بگویم: من بیش از اینها به دشواریهای [بحران سوریه] واقفم... که بخواهم بگویم راهحل را نزدیک میبینم.»
اخضر ابراهیمی کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل را فراخواند به بر اختلافات خود فائق آمده و به توافقی در مورد سوریه دست یابند. وی گفت: «ما به فوریت به کنش بینالمللی نیاز داریم و این کنش باید از سوی شورای امنیت سازمان ملل صورت گیرد.»
آقای ابراهیمی خطاب به شورای امنیت سازمان ملل، با اعلام اینکه این آخرین فراخوان اوست، بهطور تلویحی به وظایف اعضای این شورای اشاره کرد و افزود: «خواهش میکنم کاری را که بر عهده شماست انجام دهید.»
اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای حل بحران سوریه، قصد دارد در دومین روز کنفرانس امنیتی مونیخ، شنبه (۲ فوریه/۱۴ بهمن)، با جو بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا، سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه و نیز با علیاکبر صالحی، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ملاقات کند.
حمله هوایی اسرائیل، مقدمه مداخله نظامی خارجی در سوریه
رضا تقی زاده/رادیو فرانسه
وقایع روزهای اخیر در خاورمیانه حاکی از شکل گرفتن تحولات تعیینکننده در منطقه طی هفتهها و ماههای آینده است.
حمله روز چهارشنبه هواپیماهای جنگنده اسرائیل علیه محلی در منطقه "جمرایا"- شمال شرق دمشق و 15 کیلومتری مرز لبنان، که دولت بشار اسد از آن به عنوان "انستیتوی تحقیقات نظامی" یاد کرده است، میتواند زمینه استفاده از نیروهای نظامی خارجی در سوریه و در نتیجه تسریع برکناری رژیم اسد را فراهم سازد.
عملیات نظامی روز چهارشنبه اسرائیل علیه دمشق با این وجود که میتواند عنوان ناقض منشور سازمان ملل مورد تفسیر قرار گیرد، خارج از روسیه و ایران و البته سوریه، واکنشهای اعتراضی محدودی را برانگیخت.
روسیه طی واکنشی محتاطانه و بدون رد و یا تائید انجام حمله، آنرا بصورت مشروط محکوم ساخت. رژیم ایران در واکنشی تندتر از روسیه تهدید کرد که اقدام اسرائیل تلافی خواهد شد.
ترکیه و اردن که تحولات سیاسی و نظامی مرتبط با کشور همسایه سوریه را از نزدیک دنبال میکنند از کنار موضوع حمله هوایی اسرائیل با سکوت گذشتند.
همراه با اعلام خبر حمله هواپیماهای نظامی اسرائیل علیه دمشق، سایر گزارشهای منتشر شده حاکی از این بود که آمادگی نظامی در ترکیه، اردن، نزد نیروهای نظامی آمریکا و بخصوص ناوگان دریایی روسیه افزایش یافته است.
آمریکا در اردن دارای نیرویهای عملیات مخصوص است و نیروی هوایی آن کشوردر پایگاه اینجرلیک ترکیه مستقر شده اند. بیش از 1500 نفر پرسنل نظامی آلمان و دانمارک نیز در مرزهای ترکیه با سوریه در حال نصب سیستم دفاع موشکی پاتریوت هستند.
در صورت آغاز عملیات نظامی تهاجمی خارجی در سوریه، اسرائیل و ترکیه در خط مقدم و در دو نقطه متقابل عهدهدار مسئولیت تعیینکننده ای خواهند بود. تجهیزات نظامی آمریکا و نیروهای ناتو نیز که اینک در ترکیه مستقر شده اند در شماری بزرگتر در عملیات نظامی احتمالی به نحو موثری بکار گرفته میشوند.
رژیم ایران علیرغم تهدید به تلافی جویی علیه اسرائیل ترجیح خواهد داد که در نقش ناظر ناراضی باقی بماند. روسیه با وجود دراختیار داشتن نیروی دریایی قابل ملاحظه در آبهای مدیترانه مصلحت خود را در صدور اخطار و قناعت به دعوت شورای امنیت برای تشکیل جلسه اضطراری خواهد دید.
وقایع روزهای اخیر در خاورمیانه حاکی از شکل گرفتن تحولات تعیینکننده در منطقه طی هفتهها و ماههای آینده است.
شنبه، 14 بهمن ماه 1391 برابر با 2013-02-02 ساعت 14:022004- 2024 IranPressNews.com -