شهرزادنیوز: گرانی و تورم به همراه نوسانات شدید اقتصادی مردم را عصبی کرده و باعث افزایش خشونت و "زورگیری" شده است.
به گزارش قانون، عباسعلی ناصحی، مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، چندی پیش در این زمینه گفته بود که آمار 6/ 23 در صدی شیوع اختلالات روانی هشدار دهنده است.
دکتر پرویز مظاهری، دبیر انجمن روانپزشکان ایران، در این باره به «قانون» گفت که مسائل اقتصادی یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار بر اختلالات روانی است. درآمد کسانی که ثابت است و دخلشان تکاپوی خرجشان را نمیکند موجب خودخوری، پرخاشگری و اضطراب میشود و روابط بین فردی را در خانواده دچار خدشه میکند.
مصطفی اقلیما، رئیس انجمن مددکاری ایران، در گفتوگو با «قانون» ضمن تصریح این که در 10 سال گذشته آسیبهای اجتماعی رواج بیشتری یافته است، میگوید: هر سال هم به دلیل تورم و فقری که در جامعه وجود دارد، آسیبهای اجتماعی اعم از خشونت، پرخاشگری، فشارهای روانی و غیره افزایش مییابد.
وی همچنین در رابطه با افزایش پدیده زورگیری، اظهار داشت که با بسیاری از کسانی که زورگیری میکنند، صحبت کرده و دلیل رفتارشان را پرسیده است. یکی از آنها گفته است: ما زورگیر نیستیم، به دلیل بیکاری و رعایت نشدن حقوقمان پس ازبیکارشدن توسط کارفرماها، به اداره کار شکایت کردیم و آنها هیچ اقدامی برای ما انجام ندادند؛ نه سنواتی و نه بازگشت به کاری. یک کارمند اخراجی هم گفته است که رئیس شان بر اساس سلیقه فردی اخراجش کرده؛ وی پرسیده: این زور نیست؟ و ادامه داده: زمانی که همه کالاها در کشور چهار برابر میشود، کارمند یا کارگری که ماهانه 700 هزارتومان حقوق دریافت میکند، چگونه دزد و پرخاشگر نشود و یا خشونتی انجام ندهد؟ وی با تاکید بر این که روند زندگی در جامعه به نحوی شده که همه چیز با زورگویی پیش میرود، افزود که همه مردم در هر سطح و قشری در حال زورگویی به یکدیگر هستند. شما توقع ندارید بخشی از همین مردم زورگو و پرخاشگر نشوند، گرانی واقعا به مردم فشار وارد می کند. نگاهی به رفتارهای روزمره شهروندان و کم شدن صبر و طاقت آنها در مقابل کوچکترین کنشهای جامعه، خود گویای هزار و یک اثر مشکلات اقتصادی بر زندگی آنهاست.
2004- 2024 IranPressNews.com -