بندرترکمن - خبرگزاری مهر: 82 سال از شهر شدن بندرترکمن می گذرد ولی همواره آبگرفتگی مشکل دیرینه این شهر قدیمی در غرب گلستان بوده است. این مشکل به بقدری طی ماه های اخیر تکرار شده که گویی ونیز دیگری در گلستان سر برآورده است.
به گزارش خبرنگار مهر، بروز بارشهای تند و رگباری سبب می شود تا خیابانها و معابر بندرترکمن به رودخانه مبدل شوند و مشکلاتی را برای شهروندان منطقه ایجاد کند.
بیشتر مشکل آبگرفتگی بندرترکمن به دو خیابان امیرکبیر و اباذر بر می گردد که ساکنان این مناطق با مشکلات عدیده ای روبرو هستند.
وضعیت توپوگرافی، نداشتن شیب طبیعی و تکمیل نشدن طرح فاضلاب شهری از جمله مسائلی است که مشکل آبگرفتگی شهر بندرترکمن را حاد تر کرده است.
در عین حال برخی مسئولان شهرستان بندرترکمن، اجرای طرح سنگفرش شدن خیابانها را یکی از راهکارها برای رفع مشکلات آبگرفتگی در شهر عنوان می کنند.
48 هزار نفر از جمعیت 71 هزار نفری بندرترکمن در شهر سکونت دارند.
شهردار بندرترکمن در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: مشکل آبگرفتگی در این شهر مشکل دیرینه ای بوده که بخشی از آن به وضعیت توپوگرافی منطقه باز می گردد.
عبدالله کر افزود: عدم وجود شیب طبیعی، بالا بودن سطح آب و مجاورت با دریا از دیگر دلایلی است که بر مشکلات می افزاید.
وی اظهار داشت: در بارندگی هایی که بصورت رگباری حادث می شود، مناطق مختلف شهر دچار آبگرفتگی می شوند که بیشترین مشکلات در دو خیابان امیرکبیر و اباذر گزارش می شود.
کر بیان داشت: شهرداری برای رفع موقتی مشکل اقدام به پمپاژ آب در زمان بروز آبگرفتگی می کند ولی نیاز است طرحی بصورت دائم اجرا شود.
شهردار بندرترکمن یادآورشد: اگر شبکه های فاضل شهری در منطقه تکمیل شود شاهد آن خواهیم بود که مسئله آبگرفتگی خیابانها رفع خواهد شد.
وی عنوان کرد: امیدواریم با اجرای کامل این طرح، مشکل آبگرفتگی شهر بندرترکمن رفع شود.
طرح سنگفرش شدن خیابانها از جمله مواردی است که از سوی فرماندار شهرستان بندرترکمن برای رفع مشکل آبگرفتگی شهر پیشنهاد شده است.
عبدالحمید قربازاده گوگلانی افزود: یکی از عامل آبگرفتگی شهر در زمانهای بارندگی، نفوذناپذیری آب در آسفالت است که می توان این مسئله را با سنگفرش شدن خیابانها تاحدی برطرف کرد.
وی اظهار داشت: علاوه بر این به برنامه های درازمدت برای رفع مشکلات آبگرفتگی شهر نیاز داریم و شهرداری باید در این حوزه برنامه ریزی کند.
وی یادآورشد: شهردرای در کوتاه مدت اقدام به انجام پمپاژ و لجن کشی گل و لای می کند که این طرح در بازه زمانی کوتاه مدت کارایی دارد و برای رفع مشکل در طولانی مدت به طرحی جامع نیاز داریم.
در عین حال جمعی از شهروندان بندرترکمن با بیان اینکه مشکل آبگرفتگی همواره سالکنان این منطقه را تهدید می کند، خواهان اتخاذ تدابیر لازم از سوی مسئولان امر برای رفع مشکلات شدند.
یک شهروند بندرترکمن گفت: با کمترین بارشها شاهد براه افتادن جوی آب و گل و لای در خیابانها و معابر هستیم که علاوه بر آسیب زدن به اماکن مردم مشکلات بهداشتی را نیز سبب می شود.
وی اظهار داشت: لایروبی نشدن کانال داخل شهر و رودخانه مجاور نیز سبب می شود تا در هنگام بارندگی و افزایش دبی آب رودخانه و کانال، بر میزان خسارتها افزوده شود.
شهروند دیگری با بیان اینکه مسئولان نسبت به کاهش مشکلات شهری توجه کافی ندارند، عنوان کرد: آبگرفتگی همواره خیابانهای منطقه را تهدید می کند و نیاز دارد تا توجه لازم در این زمینه شود.
شهرستان بندرترکمن دارای دو بخش مرکزی و سیجوال بوده که دهستان جعفر بای و فراغی در بخش مرکزی و قره سوی غربی و شرقی در بخش سیجوال واقع شده است.
چهارشنبه، 11 بهمن ماه 1391 برابر با 2013-01-30 ساعت 00:012004- 2024 IranPressNews.com -