روزنامه ابتکار: اگرچه برخي از نمايندگان در جلسات شبانه دولت و مجلس درباره مسائل اقتصادي کشور حضور دارند، اما برخي از همکاران آنها در مجلس ضمن ميگويند که اين افراد نماينده کليت مجلس شوراي اسلامي نيستند، نگراني خود را از اين جلسات اعلام کرده اند.جلساتي که گفته ميشود بيشتر حول محوراجراي فاز دوم طرح هدفمندي يارانهها ميچرخد.در جلسه علني ديروز مجلس، اعتراض يک نماينده به اين نشستها سبب شد تا برخي ديگر از نمايندگان در گفت وگوبا خبرگزاريها نگراني خود را از نتايج اين نشستها اعلام کنند.
اعتراض نمايندگان در صحن علني
نماينده مشهد در اعتراض به اين نشستها گفت: نمايندگان از محتواي نشست دولت و مجلس هيچ اطلاعي ندارند و ما بايد اين طرف و آن طرف برويم، تا از روزنامهها يا رسانهها از برگزاري اين جلسات و محتواي مذاكرات مطلع شويم.کريمي قدوسي در صحن علني گفت: ما برخي موضوعات را شنيدهايم که جاي نگراني دارد. احساس ما بر اين است که رهبر معظم انقلاب از فضاي موجود رضايت ندارند در حالي که ايشان بارها فرمودند بسياري از مشکلات کشور با همدلي بين مسئولان حل ميشود، نگرانيم اگر همين طور پيش برويم، بار ديگر شاهد تکرار تاريخ باشيم.نادر قاضيپور ديگر نماينده معترض به اين جلسات گفت: اگر شما در جلسات مشترک قول ميدهيد ما نمايندگان اعلام ميکنيم همچنان مخالف اجراي فاز دوم هدفمندسازي يارانهها هستيم چرا که نميخواهيم بنزين يک شبه به دو يا دو هزار و 500 تومان تغيير قيمت دهد.اما اين افراد تنها معترضان به روند برگزاري اين نشستهاي شبانه نبوده و تعدادي ديگر از نمايندگان نيز در گفت و گو با رسانهها به بيان نگرانيهاي خود پرداختند.
دولت از مسائل بهره برداري سياسي ميكند
نماينده مريوان در مجلس شوراي اسلامي گفت: اين نوعي لابي گري محسوب ميشود كه ممكن است طرح يا لوايحي از اين كانال به صحن بيايد.اميد كريميان با اشاره به اين مطلب تاكيد كرد: از اين جلسات ممكن است عده اي بهره برداري سياسي كنند و اين به صلاح دولت و مجلس نيست.كريميان ادامه داد: بلاخره الان عمر دولت دهم رو به پايان است و از هر چه بتواند ميخواهد بهره برداري سياسي كند. دليل اين نشستهاي شبانه با گروه خاص اگر تعامل باشد كه هيچ، اما اگر لابي باشد قطعا طي روزهاي آتي روشن ميشود.كريميان گفت: نفس قضيه خوب نيست و بهتر است نمايندگان هم مراقب كارهايشان باشند.
نظر يك عده، نظر كل نمايندگان نيست
نماينده اردكان در مجلس نيزاظهار داشت: بهتر بود هيات رئيسه سليقه به خرج ميداد و اگر ميخواست افرادي را انتخاب كند از راي نمايندگان نيز استفاده ميكرد.محمد رضا تابش در گفت و گو با ايلنا تصريح كرد: نظر افرادي هم كه در اين جلسات شركت ميكنند نظر كل نمايندگان نيست.تابش ادامه داد: دولت بداندكه آنچه ميخواهد در سطح كشور جاري شود بايد به صورت قانون در بيايد يعني وقتي در اين جلسات به جمع بندي رسيدند بايد در غالب طرح يا لايحه نظراتشان را به مجلس بياورند.وي يادآور شد: تصميمياتي كه در اين جلسات گرفته ميشود ضمانت اجرايي ندارد. ممكن است حتي طرحي كه آنها به مجلس ميآورند مورد مخالفت نمايندگان قرار گيرد.
اين روش غلط تصحيح شود
نماينده اصفهان با انتقاد از اطلاعرساني محدود از اين نشستها گفت: نمايندگان از اين مساله بي اطلاع بودند كه افرادي براي جلسات مشترك انتخاب شدند. اين عرف غلطي است كه افراد اين طور تفاهم ميكنند و جلسه ميگذارند.كامران تاكيد كرد: گاهي تصميماتي كه در اين جلسات گرفته ميشود حتي در صحن هم تصويب نميشود بنابراين آنها خيلي دلخوش نباشند. معتقدم در خصوص اين جلسات بايد بيشتر اطلاع رساني شود. اين روش غلط كه جا افتاده بايد اين طور اصلاح شود كه اطلاع رساني دقيقي صورت گيرد.نماينده اصفهان اظهار داشت: در اين جلسات ممكن است تصميماتي گرفته شود كه اكثريت مجلس با آن مخالفت كنند. نظر اين عده نظر همه نمايندگان نيست اما اين افراد نظرات خودشان را در اين جلسات عنوان ميكنند و ممكن است نمايندگان ديگر نظرات ديگري داشته باشند.
تير دولت به سنگ ميخورد
نماينده شهرضا در مجلس هم تاكيد كرد: قبل از شروع جلسه علني در صحن مجلس، بايد در خصوص اين جلسات گزارشي به نمايندگان ارائه شود.عوض حيدرپور با اشاره به اين مطلب گفت: هيات رئيسه خودش اين تعداد از نمايندگان را انتخاب كرده است و در اين خصوص هيات رئيسه بايد توضيح دهد و اطلاع رساني كند. ما برداشتمان لابي بين دولت و مجلس نيست اما اين شايعه را شنيده ام و براي از بين بردن همين شايعهها است كه ميگوييم بايد اطلاع رساني كنند.وي افزود: اگر دولت با اين جلسات در پي اين است كه فاز دوم را اجرايي كند پيش بيني ما اين است كه با شرايط اقتصادي در سال 92 فاز دوم اجرايي نخواهد شد.نماينده شهرضا يادآور شد: مجلس با اين اقدام مخالف است و اگر دولت با اين جلسات به دنبال رسيدن به اين هدف است اعلام ميكنيم كه عموم نمايندگان اين نظر را قبول ندارند. اگر هم طرحي بيايد كه بخواهد مرحله دوم هدفمندي اجرا شود قطعا مجلس با آن مخالفت ميكند.اين نماينده مجلس گفت: تعدادي از نمايندگان رفتارشان نشان ميدهد كه به دولت علاقه مند هستند و دولت را تاييد ميكنند اما تاييد اين تعداد به معناي تاييد كل مجلس نيست.
نظرات نمايندگان شخصي است
موسي الرضا ثروتي عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس نيزدر گفت وگو با فرارو گفت: بنده در جريان ريز جلسات ميان دولت و جمعي از نمايندگان مجلس نيستم و فقط کليات آن را که در رسانهها هم اعلام شده شنيدم.وي ادامه داد: در اين جلسات برخي نمايندگان از سوي مجلس شرکت ميکنند؛ در حالي که اين افراد براي شرکت در اين جلسات از سوي مجلس انتخاب نشده اند و لذا حضور آنها در اين جلسات شخصي است و از سوي مجلس نيست و نميتوانند نظراتي که در اين جلسات ميدهند از سوي مجلس باشد.
اين جلسات توهين به نمايندگان است
نماينده رباط كريم در مجلس نهم شوراي اسلامي هم روند برگزاري جلسات را توهين به نمايندگان ديگر ارزيابي کرد و گفت: برگزاري اين جلسات و اينگونه انتخابها توهين به نمايندگان است.نمايندگان به صورت گزينشي انتخاب شدهاند و اين بياحترامي به ساير نمايندگان است.نكو ادامه داد: بايد انتخاب نمايندگان در كميسيونها صورت ميگرفت و اين حركت هيات رئيسه را من تاييد نميكنم. آنهايي كه رفتهاند شنيدهام ميخواهند با دولت لابي كنند و يا اينكه نظر نمايندگان ديگر را جلب كنند تا آنچه را كه ميخواهند تصويب كنند كه اين اتفاق نخواهد افتاد و نمايندگان تن به اين كارها نميدهند.
نگران لابي نمايندگان با دولت هستيم
نماينده مشهد در مجلس شوراي اسلامي نيز يادآور شد: در مجلس فقط 5 نفر نيستند كه اقتصاد را ميفهمند. همه نمايندهها در شرايط فعلي قدرت تحليل از اوضاع و شرايط اقتصادي را دارند.جواد كريمي قدوسي در گفت و گو با ايلنا تاكيد كرد: خيليهاي ديگر هم مسئوليت اجرايي در كشور داشتند و نشيب و فرازهاي سياسي اقتصادي و امنيتي را ديدهاند و به مسائل حكومت داري واقف هستند. بنابراين اين نمايندگان هم بايد در جريان تصميمات قرار گيرند.وي تاكيد كرد: اما متاسفانه هم دولت و هم هيات رئيسه جزئيات اين جلسات را از مردم و ساير نمايندگان پنهان و آنها را بي اطلاع نگه داشته است.نماينده مشهد و كلات ادامه داد: مهم ترين اعتراض ما نحوه انتخاب اين افراد است وبه نظر ما بايد كميسيوني در اين رابطه تشكيل شود. اينها كه الان در جلسه حضور دارند بر اساس انتصاب هيات رئيسه است نه انتخاب نمايندگان. اين عده اي كه در اين جلسات هستند ديدگاه هايشان را در مجلس هشتم ديده ايم و ديدگاهشان تغيير نكرده است و اين ساز و كار درستي نيست كه عده اي توافق كنند و عده اي بپذيرند.عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي اذعان داشت: شائبه لابي نمايندهها با دولت وجود دارد و ما نگران اين مسائل هستيم. مجلس اگر در جريان امور قرار نگيرد خوف اين مسائل به وجود ميآيد.وي ادامه داد: من به لاريجاني گفتم كه شفاف اطلاع رساني كنيد و به عنوان هيات رئيسه توصيه خود را بفرماييد اما اين كار را نكردند. دولت تصور نكند كه هر چه ميگويد در اين جلسات قرار است همان شود. اين جلسات فقط صحبتهاي عده اي نمايندگان با دولت است و بس.
توافقات پشت پرده به نتيجه نميرسد
نماينده رشت در مجلس نهم شوراي اسلامي نيزگفت: من اطمينان ميدهم كه اين طور نيست كه افراد به پشت پرده بروند و با هم توافق كنند و در صحن هم توافقاتشان تصويب شود.جبار كوچكي نژاد يادآور شد: مجلس نظرش اين است كه كسي حق ندارد لابي كند و خودش تصميم بگيرد.حتما بايد نظر كلي مجلس باشد. شائبههاي لابي نمايندگان اين جلسات با دولت به گوش ميرسد و قطعا ما نميپذيريم كه آنها هر چه خواستند ما انجام دهيم. كسي نميپذيرد كه عده اي براي همه تصميم بگيرند.نماينده رشت با تاكيد بر اينكه ما معترض هستيم خاطرنشان كرد: احتمال دارد كه آنها از اين پس با نمايندههاي نزديك به خودشان هم جلسه بگذارند. اما باز هم آنها عده اي هستند و مجلس 290 نماينده دارد و در نهايت دولت به راي همه نياز دارد.
2004- 2024 IranPressNews.com -