ایران اسلامی؛ "غیر بشاریون" حق شرکت در انتخابات را ندارند

شماری از نامزدهای انتخابات نظام پزشکی ایران به دلیل نوشتن نامه اعتراضی چند ماه پیش به بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، رد صلاحیت شده اند. این نامه با این عنوان نوشته شده بود که بشار اسد خود یک پزشک است.

به گزارش العربیه، روزنامه ''بهار'' در این باره گزارش داده است: ''ششمین دوره انتخابات نظام پزشکی اسفند امسال برگزار می‌شود در شرایطی که همه پزشکان فرصت برابر برای رقابت در این انتخابات را نخواهند داشت، چراکه به گفته منابع آگاه، گروهی از پزشکان به بهانه امضای نامه‌ای خطاب به بشار اسد رد صلاحیت شده‌اند. اگرچه امروز مشخص می‌شود صلاحیت چه کسانی تایید یا رد شده است اما محافظه‌کاران گفته‌اند پزشکانی که به زعم آن‌ها «غیربشاریون» هستند، حق شرکت در این انتخابات را ندارند. ''

بنا بر این گزارش میرمراد ‌هاشم‌زهی، رییس هیات نظارت مرکزی ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی دیروز در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها از رد صلاحیت ۱۰۰تا ۱۵۰نفر از مجموع 4921 کاندیدای شرکت در انتخابات نظام پزشکی خبر داد. به گفته او ‌اسامی رد صلاحیت شده‌ها نیز از ۲۹ تا ۳۰ دی به اطلاع داوطلبان مربوطه خواهد رسید. البته او تاکید کرده نحوه اطلاع‌رسانی به رد صلاحیت شده‌ها به‌گونه‌ای خواهد بود که حیثیتشان خدشه‌دار نشود! هرچند هنوز مشخص نیست چه کسانی رد صلاحیت شده‌اند اما منابع آگاه رد صلاحیت نسبتا گسترده اصلاح‌طلبان را تایید می‌کنند.

محمدحسین قربانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی هم دیروز با حمایت از همین رویکرد گفت: ''فضای انتخابات نظام پزشکی نباید به‌گونه‌ای باشد که هرکس بتواند وارد شود.''

به گفته تحلیلگران و پزشکان این موضع‌گیری‌ها زمینه‌چینی برای توجیه دخالت گسترده سیاسی در انتخابات 
پیش روی سازمان نظام پزشکی است. انتخاباتی که از مهم‌ترین انتخابات نهادهای صنفی ایران به شمار می‌رود اما تحرکات سیاسی اخیر مورد اعتراض پزشکان قرار گرفته است.

محمدرضا ظفرقندی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که البته یک دوره چهارساله هم رییس سازمان نظام پزشکی کشور بوده، یکی از افرادی است که گفته می‌شود در این دوره از انتخابات نظام پزشکی توسط هیات نظارت رد صلاحیت شده است. 
او رد صلاحیت‌ها به این شکل را موجب موضع‌گیری جامعه پزشکی می‌داند و تاکید می‌کند چنین انتخاباتی به هیچ‌وجه یک انتخابات آزاد و سالم نیست.

ظفرقندی در گفت‌وگو با بهار تاکید کرد: ما با هرگونه رد صلاحیت خلاف قانون و خلاف ضوابط پزشکی مخالفیم و اجازه هیچ‌گونه حرکت سلیقه‌ای و شخصی را به کسی نمی‌دهیم. انتخابات نظام پزشکی ایران یک انتخابات صنفی است و نحوه نظارت بر این انتخابات نیز باید مبتنی بر ملاک‌های صنفی باشد و نه سیاسی، به همین دلیل داخل کردن مسائل سیاسی در آن از اساس اشتباه است.

روزنامه ''بهار'' افزوده است که دامنه خودی و غیرخودی کردن‌ها توسط برخی جریان‌های سیاسی افراطی به جامعه پزشکی هم کشیده شده است. از مهر سال 90 که جمعی از پزشکان نامه معروف به 200 امضایی را خطاب به 
بشار اسد نوشتند بهانه‌ای به دست برخی گروه‌های تندرو افتاده تا با استناد به امضاهای آن نامه تعدادی از پزشکان را در فهرست سیاه قرار دهند. پزشکان در این نامه از بشار اسد که خودش پزشک است خواسته بودند با توجه به سوگند پزشکی که خورده طوری عمل کند که دستش به خون مردم آلوده نشود و همین نامه دلیلی شده که این روزها و حدود یک ماه مانده به زمان برگزاری انتخابات نظام پزشکی، منتقدان عمدتا تندرو پزشکان را به دو گروه ''بشاریون'' و ''غیربشاریون'' تقسیم کنند.

علی شکوری‌راد، رییس اسبق شورای‌عالی نظام پزشکی و عضو انجمن اسلامی جامعه پزشکی در این‌باره به بهار گفت: فعلا ملاک تایید صلاحیت این است که«بشاری» هستید یا نه. حساسیت‌برانگیز شدن این نامه پزشکان در حالی که نامه‌ای کاملا صنفی بوده خیلی عجیب است.

این عضو انجمن اسلامی جامعه پزشکی در پاسخ به این‌که چه کسانی از شرکت در این دوره از انتخابات نظام پزشکی محروم شده‌اند، گفت: ''هنوز خبر رسمی نیامده اما آنچه مشخص است این‌که اعلام کردند همه پزشکانی که نامه به بشار اسد را امضا کرده بودند، رد صلاحیت خواهند شد مگر این‌که امضایشان را پس بگیرند و اعلام برائت کنند. در حال حاضر مشخص شده است که ملک‌زاده و نوربخش تایید صلاحیت شده‌اند و مابقی پزشکانی که در جناح مقابل محافظه‌کاران بوده‌اند رد صلاحیت شده‌اند.''

پنجشنبه، 28 دی ماه 1391 برابر با 2013-01-17 ساعت 12:01
خبر بعدی : حرکت اعتراضی گسترده در شهرکرد در حمایت از دراویش
خبر قبلی : نظرسنجی اسرائیل؛ لیکود کرسی های خود را از دست داد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -