هزینه‌های برگزاری یک عروسی متوسط

دنیای اقتصاد: هزینه‌هاي برگزاری جشن عروسی، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی‌هاي جوانان دم بخت، خصوصا آقایان است. خانواده‌ها علاقه دارند هرچه زودتر فرزندانشان سرو سامان بگیرند و عروسی کنند اما جوانان همیشه از مخارج عروسی ترس و واهمه دارند. هزینه‌های عروسی یکی از دلایل طولانی شدن دوران نامزدی نیز هست و چه کسی است که نداند این طولانی شدن، چه مشکلاتی را در پی دارد؟

در اینجا نگاهی اجمالی به حدود مخارج و هزینه‌هاي برگزاری یک جشن عروسی مي‌اندازیم. این قیمت‌ها با توجه به شهر محل زندگی شما، کیفیت خدمات، تعداد مهمانان و... متفاوت است. در این محاسبات، به طور میانگین، هزینه‌هاي برگزاری یک جشن عروسی در تهران محاسبه شده است. آنچه در پی مي‌آید، هزینه‌هاي برگزاری یک جشن عروسی متوسط، در شهر تهران است. بدیهی است هزینه‌ها حتی در شهر تهران هم مي‌توانند کمتر از این یا خیلی بیشتر از این مقدار باشند.

هزینه‌هاي باغ یا تالار عروسی
عمده‌ترین بخش هزینه‌هاي برگزاری جشن عروسی، مربوط به پذیرایی از مهمانان است. آمار نشان مي‌دهد که چیزی حدود 30درصد تا 35درصد پول شما در این قسمت خرج خواهد شد. معمولا تالارهای پذیرایی یا باغ‌ها، مبلغی ثابت تحت عنوان «ورودی» از شما دریافت مي‌کنند که هیچ ارتباطی با تعداد مهمانان، نوع غذا و... ندارد. این مبلغ مي‌تواند در روزهای مختلف، متفاوت باشد.

به‌عنوان مثال در روزهای وسط هفته کمتر و در روزهای تعطیل و آخر هفته بیشتر است. همچنین در ایام خاص مثل اعیاد مهم مذهبی مي‌تواند بسیار بیشتر از ایام معمولی باشد. بنابراین تاریخ برگزاری عروسی شما، نقش مهمی در هزینه‌ها دارد. بعد از ورودی، نوبت مي‌رسد به «هزینه غذا» که معمولا به ازای هر نفر محاسبه مي‌گردد و با توجه به نوع سرو غذا (سلف سرویس، دیس پرس، تک پرس) تنوع منوی غذایی، نوع پیش غذا، نوع دسر، سالاد، نوشابه و... متغیر است.

هزینه‌هاي گروه موسیقی یا سرگرمی
معمولا تمامی تالارهای پذیرایی عروسی و باغ‌ها، گروه موسیقی یا سرگرمی خود را دارند. به طور متوسط هزینه یک گروه موزیک معمولی به صورت اجرای Play Back (یعنی فقط صدای خواننده زنده است و موزیک ضبط شده پخش مي‌شود.) برای 90 دقیقه اجرا حدود 400 هزار تومان است.

هزینه خدمات تالار
هزینه خدمات، مبلغی است که معمولا تالارهای پذیرایی عروسی به صورتی درصدی از کل هزینه‌ها دریافت مي‌کنند. البته هزینه میوه و شیرینی جزء هزینه‌هاي تالار نیست و در این محاسبه، به حساب نمی‌آید.

هزینه انگشتر نشان، حلقه ازدواج، ساعت و جواهرات عروس
مطابق رسوم اکثر نقاط ایران، انگشتر نشان در شب بله‌برون، از طرف خانواده داماد به عروس خانم تقدیم مي‌شود. حلقه ازدواج نیز بايد در مراسم عقدکنان و بعد از جاری شدن خطبه عقد، توسط عروس و داماد به یکدیگر اهدا شود. بنابراین خرید حلقه ازدواج داماد به‌عهده خانواده عروس و خرید حلقه ازدواج عروس خانم به‌عهده خانواده داماد است.

معمولا حلقه ازدواج داماد سنگین‌تر و طبیعتا گران‌تر است. در اکثر نقاط ایران، معمولا رسم بر این است که حداقل یک سرویس کامل طلا شامل: گردنبند، یک جفت گوشواره و یک دستبند از طرف داماد به عروس خانم اهدا مي‌شود. زمان اهدای سرویس طلای عروس، در حدفاصل بین عقد و عروسی است و معمولا در مراسم عقدکنان یا در مراسم حنابندان اهدا مي‌شود. مطابق رسوم ایرانی، عروس و داماد یک عدد ساعت مچی نیز به یکدیگر هدیه مي‌دهند.

هزینه‌هاي فیلمبرداری و عکاسی عروسی
موسسه‌هاي عکاسی و فیلمبرداری عروسی، خدمات متنوعی را ارائه مي‌دهند که با توجه به نوع و کیفیت خدمات، قیمت‌هاي متفاوت دارد. هزینه‌هاي عکاسی و فیلمبرداری از عروسی شما با توجه به تعداد دوربین‌هاي فیلمبرداری، تعداد و اندازه عکس‌هایی که چاپ مي‌کنید، اندازه و تعداد صفحات آلبوم دیجیتالی (ژورنال) هزینه‌هاي شما متفاوت خواهد بود.

هزینه لباس عروس و ملزومات آن
لباس عروس به همراه تاج و تور عروس، کفش عروس، شنل و دسته گل عروس حدود 5درصد هزینه‌هاي عروسی را به خود اختصاص مي‌دهد. شما مي‌توانید لباس عروس را به صورت آماده خریداری کنید، سفارش دوخت بدهید یا اجاره کنید.

آینه و شمعدان و یک جلد کلام‌الله مجید
معمولا آینه و شمعدان و قرآن، در مجلس عقدکنان توسط داماد به عروس اهدا مي‌شود.

هزینه کت و شلوار داماد و ملزومات آن
خرید کت و شلوار داماد، پیراهن، کراوات یا پاپیون، کفش و کمربند ديگر ملزومات طبق رسم اکثر نقاط ایران به‌عهده خانواده عروس است و به طور متوسط چیزی حدود 500 هزار تومان آب مي‌خورد.

هزینه آرایشگاه عروس
آرایشگاه عروس، چیزی حدود 3درصد هزینه‌هاي عروسی را به خود اختصاص مي‌دهد. هزینه آرایش کامل عروس، شامل: آرایش صورت، آرایش مو، طراحی و کاشت ناخن در تهران به طور متوسط حدود 700 هزار تومان است.

ماشین عروس
ماشین عروس را مي‌توانید کرایه کنید یا از اتومبیل خودتان یا دوستان و آشنایان استفاده کنید. معمولا گل‌فروش‌ها، ماشین عروس هم سراغ دارند و با شرکت‌ها و اشخاصی که ماشین عروس کرایه مي‌دهند، در ارتباط هستند. آگهی‌هاي روزنامه هم گزینه خوبی است. از لامبورگینی گرفته تا پرشیا، هر مدل ماشینی که بخواهید، با راننده و بدون راننده، قابل کرایه است. گل آرایی و تزئین ماشین عروس نیز بستگی به نوع گل‌هایی که انتخاب مي‌کنید، حجم کار و... متفاوت است.

هزینه‌هاي خرید عروس و داماد
در اکثر نقاط ایران، مرسوم است که خانواده داماد برای عروس و بالعکس، خرید مي‌کنند. البته عمده خرید‌ها مربوط به خریدعروس است. معمولا خرید عروس شامل: سرویس لوازم آرایش عروس، سرویس حوله عروس، چمدان، لباس شخصی، لباس مجلسی و... است.

هزینه ذبح و قربانی
طبق آداب و رسوم، بعد از مراسم عروسی و در بدو ورود عروس و داماد به منزل جدید، برای سلامتی عروس و داماد قربانی مي‌کنند. معمولا قربانی، گوسفندی است که توسط داماد خریداری شده است. قیمت آن نیز بستگی به پروار بودن حیوان دارد.

ديگر هزینه‌ها و ذخیره احتیاطی
هر پروژه‌اي دارای هزینه‌هاي پیش‌بینی نشده است که معمولا از دید مدیر پروژه پنهان مانده است. از طرفی ریسک‌هایی نیز ممکن است در حین اجرای مراحل کار به وجود بیاید که هزینه‌بر خواهد بود. به طور کلی بهتر است چیزی حدود 5درصد کل هزینه‌هاي عروسی را به‌عنوان هزینه‌هاي پیش‌بینی نشده در نظر بگیرید.

البته این رقم بالایی است اما مي‌توانید مطمئن باشید که قابلیت مقابله با هر ریسکی را خواهید داشت.

پنجشنبه، 28 دی ماه 1391 برابر با 2013-01-17 ساعت 10:01
خبر بعدی : حدادعادل: ادامه هدفمندی مورد تایید مجلس است
خبر قبلی : مرخصی مشروط دختر رفسنجانی صحت ندارد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -