اختصاص ۷۹ میلیارد دلار به واردات لوازم آرایشی

دولت طی ۴ ماه اول سال تقریباً هیچ ارزی را به شرکتهای دارویی اختصاص نداد و تا آخر شهریور فقط ۴۳ میلیون دلار برای واردات دارو اختصاص داد که در مقابل ۲.۵ میلیارد دلار مورد نیاز تقریباً صفر است. البته بانک مرکزی در همین مدت ۷۹ میلیارد دلار برای واردات لوازم آرایشی اختصاص داد.

یک داروساز در وزارت بهداشت با اعلام این مطالب به فارس، گفت:‌ مدارک و اسناد مربوط به اختصاص ارز به شرکتهای دارویی هم در وزارت بهداشت و هم در بانک مرکزی وجود دارد و کاملاً نشان می دهد که طی 4 ماه اول سال تقریباً هیچ ارز دارویی اختصاص نیافت و تا آخر شهریور فقط 43 میلیون دلار به واردات دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک از سوی بانک مرکزی اختصاص پیدا کرد.

وی ادامه داد: بر اساس این اسناد بعد از پیگیری های مسئولان وزارت بهداشت اختصاص ارز دارویی تقریباً از نیمه دوم سال شروع شد و تا تاریخ 11 آذر امسال در مجموع بانک مرکزی 977 میلیارد یورو برای واردات دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک اختصاص داد که 79 میلیون دلار آن ارز به شرکتهای متفرقه واردات لوازم آرایشی اختصاص داده شده است.

این داروساز گفت: اختصاص ارز به لوازم آرایشی هیچ ارتباطی با وزارت بهداشت ندارد و در شرایطی که کشور با کمبود برخی اقلام دارویی مواجه شده بود، هیچ توجیهی نداشت.

وی افزود: ‌در مجموع بر اساس اسناد موجود بانک مرکزی تا 11 آذر امسال حدود 900 میلیون یور معادل یک میلیارد و 170 میلیون دلار برای واردات دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک اختصاص یافت در حالی که وزارت بهداشت میزان ارز مورد نیاز برای این اقلام را 2.5 میلیارد دلار اعلام کرده بود.

این مقام آگاه گفت: بعد از رسانه ای شدن موضوع سوء مدیریت بانک مرکزی در اختصاص ارز دارویی، در نیمه دوم سال مسئولان دولت و بانک مرکزی دست به کار شدند و حدود 200 میلیون یورو دیگر هم به این اقلام اختصاص دادند بعد از آن نیز با تعامل وزیر سابق بهداشت و وزیر نفت قرار شد حدود 600 میلیون دلار دیگر نیز از محل فروش نفت در یکی از کشورها به واردات دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یابد.

وی ادامه داد: بنابراین تا زمان مسئولیت وزیر سابق بهداشت 2050 میلیون دلار یعنی بیش از 2 میلیارد دلار ارز دارو و تجهیزات پزشکی تأمین شده بود و حدود 450 میلیون دلار آن باقیمانده بود که رایزنی برای تأمین این میزان نیز در حال انجام بود.

وی گفت: مسئولان سازمانم غذا و دارو افرادی مسئول و پاکدست هستند و اتهام مافیای دارو به مسئولان این سازمان و وزارت بهداشت کاملاً بی اساس است به خصوص آنکه سرپرست جدید وزارت بهداشت هم همه آنها را در سمتشان ابقا کرد و کسانی که چنین اتهاماتی را به مسئولان وزارت بهداشت می زنند هیچگاه اسامی آنها را نه در زمان مسئولیت وزیر سابق و نه سرپرسد جدید اعلام نکرده اند و اگر صداقت دارند اسامی مافیای دارو را اعلام کنند.

این مقام آگاه اضافه کرد: در مورد تخصیص ارز روال کار به این شکل است که وقتی یک شرکت دارویی از خارج دارو و مواد اولیه می خرد، شرکت فروشنده خارجی یک حساب باز می کند و ارز مورد نیاز بعد از پرداخت ریالی آن توسط شرکت داخلی توسط بانک عامل داخلی مستقیم به حساب یک بانک خارجی برای کمپانی فروشنده واریز می کند و در این بین وزارت بهداشت هیچ پول و ارزی دریافت نمی کند.

سه شنبه، 19 دی ماه 1391 برابر با 2013-01-08 ساعت 11:01
خبر بعدی : نشست بخشی از زمین مجاور قلعه تاریخی شوش
خبر قبلی : خامنه ای: برگزاری انتخابات آزاد یعنی کمک به دشمن


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -