کاهش 80 درصدی سفر گردشگران ایرانی به لبنان

بیروت - صنعت گردشگری لبنان این روزها با رکود بی سابقه ای روبروست؛ به شکلی که بر اساس آمارهای رسمی، سفر گردشگران ایرانی که مقام اول را در سفر به لبنان به خود اختصاص داده بودند، طی سال 2012 با کاهش نزدیک به 80 درصدی روبرو شده است.

به گزارش ایرنا از بیروت، طی آمار رسمی که از سوی وزارت گردشگری لبنان اعلام شده، در سال 2012 میلادی، 26 هزار و 980 گردشگر ایرانی به لبنان سفر کرده اند که در مقایسه با سال 2011 که 129 هزار و 382 نفر ایرانی به این کشور سفر کرده بودند، این رکود نمایان می شود.

بنابر این گزارش، زائران ایرانی که برای سفر به عتبات مقدسه سوریه، به این کشور سفر می کردند، برای سفری کوتاه از طریق مرز زمینی به لبنان نیز می آمدند که با بر هم خوردن اوضاع امنیتی سوریه، میزان این سفرهای زمینی نزدیک به 92 درصد کاهش یافته است.

بر اساس آمارها، طی سال 2011، حدود 117 هزار و 341 گردشگر ایرانی به شکل زمینی از سوریه وارد لبنان شدند که طی سال 2012 این عدد به 9 هزار 916 نفر رسید؛ البته باید تاکید کرد که کاهش سفر شهروندان ایرانی تنها به دلیل اوضاع سوریه بوده و ربطی به حوادث و اوضاع داخلی لبنان ندارد.

علاوه بر کاهش چشم‌گیر سفر هموطنان ایرانی به لبنان، اتباع دیگر کشورها نیز تمایل کمی نسبت به سفر به لبنان نشان می دهند؛ به شکلی که بر اساس آمار، میزان سفر با شرکت هواپیمایی ˈمیدل ایستˈ لبنان با هفت درصد کاهش، رزرواسیون هتل های این کشور با 33 درصد و فروش رستوران ها با بیش از 50 درصد کاهش روبرو بوده است.

طی سال گذشته، شهروندان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیز که سهم عمده ای در گردشگری لبنان داشتند، با ممنوعیت مقامات کشورشان در رابطه با سفر به این کشور روبرو شدند.

ˈفادی عبودˈ وزیر گردشگری لبنان تصمیم کشورهای عربی برای ممنوعیت سفر شهروندانشان به لبنان را سیاسی خواند و گفت: به نظر می رسد این تصمیم از سوی برخی کشورهای عربی در راستای منافع اقتصادی امارات و جذب گردشگر برای این کشور صورت گرفته است.

عبود با اشاره به اینکه 14 مارسی ها از زمان تشکیل دولت ˈنجیب میقاتیˈ نخست وزیر فعلی لبنان این سیاست را به منظور ضربه زدن به وی آغاز کردند، گفت: به نظر می رسد که برخی کشورها همچون امارات متحده عربی برای خود مناسب دیده اند که به منظور افزایش گردشگران خارجی از آنها، با تحریم لبنان به این هدف خود دست یابند.

وزیر گردشگری لبنان خواستار تجدیدنظر دولتمردان کشورهای عربی درخصوص ممنوعیت سفر اتباع این کشورها به لبنان شد و افزود: جالب اینجاست که این کشورها در سخت ترین اوضاع یعنی در سال 1982 میلادی (حمله رژیم صهیونیستی به لبنان) و در جریان جنگ 2006 چنین تصمیمی اتخاذ نکرده بودند.

وی با اشاره به اینکه مسایل امنیتی به عنوان بهانه این تصمیم عنوان شده است، گفت: در آمریکا روزانه حدود 300 حادثه تیر اندازی رخ داده و این در حالی است که وضعیت امنیت در لبنان خیلی بهتر از اینچنین آمارهایی است.

آدينه، 15 دی ماه 1391 برابر با 2013-01-04 ساعت 19:01
خبر بعدی : مکالمات بین‌المللی دقیقه‌ای ۷۰ تا ۱۰ هزار تومان شد
خبر قبلی : سخنگوی اتحادیه اروپا اظهارات جلیلی را تکذیب کرد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -