از آمار تكان دهنده سرطان در ایران تا درمان قطعی سرطان

ایران بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، بالاترین میزان شیوع سرطان در خاورمیانه را دارد كه بعد از سرطان پوست، سرطان سینه در زنان، سرطان معده و پروستات در مردان، و سرطان خون در نوجوانان و جوانان از شایع‌ترین سرطان‌هاست.

به گزارش نیمروز، سرطان در ایران پس از بیماری‌های قلبی و سوانح رانندگی، سومین عامل مرگ و میر در كشور است. روند رشد سرطان در ایران در سال‌های اخیر بسیار نگران كننده و بنا بر پیش‌بینی پروفسور ناصر پارسا، عضو انجمن سرطان‌شناسی امریكا، ایران درسال 2015، با سونامی سرطان روبه‌رو خواهد شد.

جدید‌ترین آمار ارائه شده از سوی انجمن سرطان ایران حاكی از آن است كه سالانه حدود 85 هزار مورد سرطان در كشور شناسایی می‌شود كه بیش از 30 هزار مورد آن به مرگ می‌انجامد. گفتنی است از 17 هزار و 765 مورد ابتلا در سال 79، به 55 هزار و 855 نفر در سال 84 افزایش یافته و آخرین آمار آن در سال 90، به 85 هزار مورد رسیده است.

همچنین مركز تحقیقات سرطان در سال 90 اعلام كرد كه ایران با رشد 181 درصدی سرطان در منطقه روبه‌روست. سن سرطان در ایران به زیر 30 سال رسیده است اما متاسفانه در این شرایط هم به نظر می‌آید كه هنوز وضعیت سرطان در اولویت برنامه‌های نظام سلامت كشور قرار ندارد.

محمداسماعیل اكبری، رییس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفته است كه ایران بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، بالاترین میزان شیوع سرطان در خاورمیانه را دارد كه بعد از سرطان پوست، سرطان سینه در زنان، سرطان معده و پروستات در مردان، و سرطان خون در نوجوانان و جوانان از شایع‌ترین سرطان‌هاست.

اما یكی دیگر از دلایل ابتلا به بیماری سرطان كه موجب شده سن این بیماری كاهش چشم گیری داشته باشد آلودگی هوا است. آلودگی هوای شهر تهران و سایر استان‌ها، پایین آمدن سن مصرف دخانیات، بالا بودن تعداد خودروها در سطح شهرها از جمله عواملی هستند كه سن ابتلا به این بیماری را كاهش داده‌اند.

در این شرایط یكی از اقداماتی كه می توان موجب كاهش سرطان گردد كمك به جلوگیری از آلودگی هوا و تغذیه مناسب در میان اقشار مختلف جامعه است اما نكته ای كه بسیاری از مردم در انتظار آن هستند در مان قطعی این بیماری است.

بنا بر تحقیق دانشمندان در سال 2013/1392 شاهد این خواهیم بود كه اولین آزمایش انسانی «سلول‌های مهندسی معكوس شده» خواهیم بود. این سلول‌ها از طریق بازگرداندن سلول‌های بالغ به حالت سلول بنیادین و سپس واداشتن آنها برای تبدیل به انوع سلول دیگر تولید می‌شوند. این آزمایش نقطه عطفی در توانایی ما برای تولید بافت جدید و (شاید تمام اندام‌ها) از سلول‌های خود فرد خواهد بود.

پنجشنبه، 14 دی ماه 1391 برابر با 2013-01-03 ساعت 09:01
خبر بعدی : ورشکستگی بیمارستان‌های دولتی
خبر قبلی : شیرینی‌ تر به کیلویی هشت هزار تومان رسید


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -