رکود در توليد پسته رفسنجان

مدير جهاد کشاورزي رفسنجان گفت: در سال‌هاي اخير، توليد محصول پسته شهرستان با توجه به خشکسالي‌ها دچار رکود شده که خسارت‌هاي زيادي به کشاورزان نيز وارد کرده است. رضا بماني در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به اين‌که شهرستان رفسنجان قطب پسته است و اين محصول نياز به آب دارد، خاطرنشان کرد: بيش از 88 هزار هکتار سطح زير کشت پسته در رفسنجان وجود دارد که بيش از 86 هزار هکتار آن بارور است.

وي اظهار کرد: سرما زدگي اسفند سال قبل و اوايل فروردين سال جاري علاوه بر محصول پسته به محصولات زراعي نيز خسارت زيادي وارد کرد. بماني بيان کرد: تک محصولي بودن شهرستان با چنين شرايط آب وهوايي به نفع مردم نيست چراکه منبع درآمد بيشتر مردم رفسنجان، محصول پسته است و لذا جهاد کشاورزي با حمايت خود سعي بر اين داشته درآمد کشاورزان اين منطقه را به سمت پرورش ديگر محصولات ببرد. وي با اشاره به پرورش ماهي در شهرستان رفسنجان، خاطرنشان کرد: از آبان تاکنون بيست مورد مکان پرورش ماهي قزل آلاي سردابي، تاسيس و 100 هزار قطعه ماهي به کشاورزان ارائه شد؛ موتور پمپ‌هاي دومنظوره که در استخرها به کار مي‌رود هم براي ذخيره آب است و هم در کار پرورش ماهي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. مدير جهاد کشاورزي رفسنجان با بيان اين‌که در ستاد توسعه کشاورزي، کميسيون استعداديابي راه‌اندازي شده که در نتيجه آن تاکنون 137 مجوز پرورش دام و نزديک به 15 مجوز پرورش قارچ خوراکي صادر شده است، افزود: بايد يه سمت اجراي طرح‌هايي برويم که نياز به آب کمتري داشته باشند و البته توليد ديگر محصولات گلخانه‌اي نيز در اين راستا کمک زيادي مي‌کند. وي به مشکل شوري آب، اشاره کرد و گفت: اگر در فصل استراحت درخت، فکري براي شوري آب نشود به محصول سال بعد نيز خسارت مي‌زند و جاهايي که ميزان بارندگي کمتر از ميزان تبخير باشد پديده شوري بيشتر خواهد بود.

بماني ميزان تبخير در شهرستان رفسنجان را 35 برابر بارندگي، اعلام و بيان کرد: اين مسئله براي توليد محصول درختان پسته بسيار بد است. 35 تا 40 درصد از باغات پسته در مناطق داراي شوري هستند که خسارت قابل توجهي به کشاورزان زده است. مدير جهاد کشاورزي رفسنجان، آبياري تحت فشار را بهترين نوع آبياري دانست و عنوان کرد: از سال 74 تا 91 ، 160 مورد در سطحي معادل 5400 هکتار، سيستم آبياري تحت فشار اجرا شده و بيش از 22 مورد در سطحي معادل بيش از 600 هکتار در حال اجرا داريم اما اين ميزان نسبت به سطح زيرکشت جوابگو نيست. بماني، هرس به موقع و استفاده از سم مرغوب و با کيفيت را از الزامات برداشت باکيفيت محصول پسته دانست و گفت: به منظور جلوگيري از قاچاق سم و ارائه سم بي‌کيفيت به کشاورزان، سم فروشان ساماندهي شدند و آنها موظف هستند ضمن فروش سم به کشاورز فاکتور فروش نيز ارائه دهند تا از هرگونه تقلب در اين زمينه جلوگيري شود.


چهارشنبه، 13 دی ماه 1391 برابر با 2013-01-02 ساعت 10:01
خبر بعدی : نان و بنزین گران می‌شود
خبر قبلی : رابطه سپاه و احمدی‌نژاد خوب است


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -