تهران بزرگ- یک فوق متخصص ریه گفت: 35 درصد کودکان تهرانی به علت زندگی در محیط آلوده دارای علایم بیماری آسم و آلرژی هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر ˈابراهیم رضیˈ روز دوشنبه در کارگاه تخصصی آموزشی آلودگی هوا برای خبرنگاران در تهران بیان کرد: انواع سرطان ها در کشور به علت افزایش آلودگی هوا افزایش یافته است که بیشترین آمار به سرطان ریه و خون اختصاص دارد.
وی اظهار کرد: هر انسان روزانه باید بین 15 تا 20 هزار لیتر هوای پاک استنشاق کند که اینک با وضعیت آلودگی هوا این مهم مقدور نیست.
رضی با اشاره به آثار مضر تک تک آلاینده های هوا افزود: آلودگی هوا بر چشم، بینی، حلق، ریه ها و قلب اثر سوء می گذارد.
این فوق تخصص ریه گفت: ساکنان خانه های همجوار بزرگراهها و جاده ها بیشتر در معرض خطر آلرژی و بیماری ریه قرار دارند.
به گفته وی مکان های دارای درخت از وضع مناسبتری از آلودگی هوا برخوردار است.
رضی با بیان اینکه سیگار تنها عامل سرطان ریه نیست، گفت: اخیرا بر شمار سکته های قلبی و نیزتعداد افرادی که عمل بای پس (عمل باز ) می شوند، افزوده شده که باید کار تحقیقاتی درباره علت های آن انجام شود.
*کمیته اضطراری تصمیمی برای کاهش آلودگی هوا اتخاذ نمی کند
ˈ صدرالدین علیپورˈ مشاور زیست محیطی معاون شهردار تهران مدعی شد: کمیته اضطراری کاهش آلودگی هوا که مدت ها عضو آن بوده ام اقدام مهمی در کاهش آلودگی هوا ندارد فقط برای تعطیلی تهران تصمیم گیری می کند.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز گفت: در حوزه آلودگی هوا ضعیف عمل می شود.
ˈیوسف رشیدیˈ افزود: باوجود وضعیت حاد آلودگی هوا در پایتخت متاسفانه هیچ آماری از سوی مراجع منتشر نمی شود.
وی گفت: باید مجلس، دولت را مکلف کند سالانه گزارش های آلودگی هوای کشور را که رو به افزایش است ارایه دهد و علاه بر این باید کار تحقیقاتی برای تشخیص علت اصلی افزایش آلاینده ها انجام شود.
رشیدی افزود: راهکار اعمال محدودیت بر محدوده زوج و فرد اثری موقت دارد و در درازمدت آثار آن زیانبخش تر از شرایط فعلی است چرا که بر تعداد موتورسیکلت ها و نیز سرانه مالکیت خودروها افزوده می شود.
در این کارگاه گزارش های تخصصی از آثار زیانبار آلودگی هوا بر انسان و نیز چگونگی ایجاد پدیده ناپایداری دما در اتمسفر به خبرنگاران ارائه شد.
دوشنبه، 4 دی ماه 1391 برابر با 2012-12-24 ساعت 12:122004- 2024 IranPressNews.com -