عامل یکسوم سرطان ها: باقیمانده کودهای شیمیایی

عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه میزان باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی بیش از حد مجاز است گفت: یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسئولان است زیرا دولت مسئول سلامت مردم است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمد دهقان در نشست علنی امروز (یکشنبه ۳ دی ماه) مجلس شورای اسلامی به عنوان طرح سؤال از وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به توضیحات صادق خلیلیان اظهار داشت: آنچه که توسط وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان انجام می شود بسیار کندتر و عقب تر از خطرات باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی است.

نماینده مردم چناران و طرقبه در ادامه افزود: برای روشن شدن وضعیت به اسناد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همایش هایی که در خصوص بیماری ها برگزار شده رجوع کنیم متوجه می شویم که متأسفانه در کشور ما به اندازه تلاش هایی که برای تولید محصولات کشاورزی انجام می شود برای امنیت غذایی برنامه ریزی و اهتمام وجود ندارد.

وی با بیان اینکه باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی بیش از حد مجاز است، تصریح کرد: آزمایشاتی که انجام شده و همچنین تعداد مبتلایان به سرطان طبق آمار رسمی وزارت بهداشت بیانگر این است که یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسئولان است زیرا دولت مسئول سلامت مردم است.

دهقان اضافه کرد: یک متولی مسلط که تمام اختیارات لازم را داشته و اهتمام لازم را نیز داشته باشد برای تأمین امنیت غذایی وجود دارد البته طبق قانون ۱۳۴۶ هم وزارت جهاد کشاورزی و هم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول این کار هستند اما متفرق هستند و هر یک از این وزارتخانه ها بخشی از وظایف را بر دوش دیگری قرار می دهد.

وی در ادامه افزود: محصولات کشاورزی برای تداوم زندگی و حیات و نشاط کشت و تولید می شود اما محصولاتی که باید عامل سلامتی مردم باشد در اثر وجود بیش از حد مجاز باقیمانده سموم، کودهای شیمیایی و فلزات سنگین مردم را به سرطان و سایر بیماری ها مبتلا می کند.

عضو هیأت رئیسه مجلس تأکید کرد: نظر رسمی کارشناسان این است که وضعیت محصولات کشاورزی از نظر میزان باقیمانده سموم، کودهای شیمیایی و فلزات سنگین نگران کننده است و متأسفانه کشورمان رتبه اول سرطان معده را در دنیا دارد و وزارت بهداشت رسماً اعلام کرده است که در آینده تعداد مبتلایان به سرطان برابر خواهد شد که یک سوم آن مربوط به محصولات کشاورزی است.

این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه اقداماتی برای کاهش باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در کشور انجام شده است، گفت: این اقدامات کافی نیست و سرعت بیماری سرطان که اغلب هم در کودکان را در معرض خطر قرار می دهد بسیار سرعت بیشتری نسبت به اقدامات انجام شده دارد.

دهقان با اشاره به این که باید از سال ۱۳۴۶ اقداماتی در رابطه با کاهش باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی انجام می شد، گفت: متاسفانه به دلیل این که وزارتخانه های جهادکشاورزی و بهداشت و درمان سازوکار دقیقی ندارند محصولات مرجوعی آلوده و صادر شده دوباره بین مردم توزیع می شود و این وضعیت باید هر چه زودتر متوقف شود.

وی در ادامه افزود: اگروزارت جهادکشاورزی با مشکلات قانونی در این زمینه مواجه است باید لایحه ای را به مجلس بیاورد و در غیر این صورت باید از قانون مربوط به سال ۱۳۴۶ که وزارت جهادکشاورزی را موظف به معدوم سازی محصولات کاشورزی ناسالم کرده پیروی کند.

نماینده مردم چناران و طرقبه با بیان این که در این زمینه سوالی از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز دارد اظهار داشت: بخش مهمی از این مسئولیت بر عهده این وزارتخانه است اما متاسفانه تاکنون اقدام اساسی برای جلوگیری از توزیع ومصرف محصولات کشاورزی ناسالم انجام نداده است.

عضو هیات رئیسه مجلس با بیان این که در قانون برنامه پنجم وزارت جهادکشاوری موظف شده کالای سالم را در اختیار مردم قرار دهد گفت: در پاراگراف دوم بند (و) ماده ۳۴ قانون برنامه پنجم توسعه وزارت جهادکشاورزی موظف به فرهنگ سازی و ارائه آموزش های لازم و فراهم کردن زمینه استفاده مجاز از سموم و کودهای شیمیایی شده است اما متاسفانه شاهد هستیم که به صورت بی رویه از سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی استفاده می شود و در سایه نبود نظارت مردم نیز این محصولات را مصرف می کنند.

دهقان با تاکید بر ضرورت تولید محصولات ارگانیک و سالم در کشور و دسترسی مردم به این محصولات اظهار داشت: در حال حاضر در بخشی از اراضی کشاورزی از سموم و کودهای شیمیایی استفاده نمی شود. اما این محصولات باید گواهی سلامت دریافت کنند و در اختیار مردم قرار بگیرد.

وی مرجوع شدن محصولات غذایی و کشاورزی ناسالم از خارج کشور را موجب ضربه زدن به مسائل تجاری ایران دانست و تصریح کرد: زمانی که محصولات کشاورزی و غذایی به دلیل ناسالم بودن به کشور وارد می کردند موجب سلب اعنماد مشتریان بین المللی می شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم اضافه کرد: وزیر جهادکشاورزی اذعان می کند که محصولات کشاورزی بیولوژیک و ارگانیک در کشور تولید می شود اما باید وی مشخص کند که به طور دقیق چه زمانی این محصولات در دسترس مردم قرار می گیرد.

دهقان عنوان کرد: اگر محصولات کشاورزی و غذایی سالم باشد و حتی قیمتی بالاتر داشته باشد مردم حاضر هستند برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها و سرطان آنها خریداری و مصرف کنند البته به شرطی که مردم از وجود این محصولات مطلع باشند.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه کلینیک های گیاه پزشکی در تماام شهرستان ها اظهار داشت: وجود این کلینیک ها موجود می شود مردم با آزمایش محصولات کشاورزی و غذایی از سالم یا ناسالم بودن این محصلات اطمینان حاصل کنند.

عضو هیات رئیسه مجلس با بیان این که باید زمان دقیق تکمیل پروژه مبارزه بیولوژیک با آفات و بیماری های گیاهی مشخص شود، گفت: هر چند که اذعان دارم وزیر جهادکشاورزی اقدامات خوبی را در این زمینه آغاز کرده، اما در توضیحات خود پاسخ های روشنی در این زمینه ها ارائه نداد.

یکشنبه، 3 دی ماه 1391 برابر با 2012-12-23 ساعت 23:12
خبر بعدی : برج آزادی تهران ترک خورد
خبر قبلی : جلوگیری از برگزاری مراسم ختم مادر نسرین ستوده


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -