تحریم صدا و سیمای رژیم توسط کنگره آمریکا

به گزارش رادیو آلمان، کنگره آمریکا قانونی را به تصویب رسانده که بر اساس آن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نهاد ناقض حقوق بشر مشمول تحریم‌های این کشور می‌شود. عزت‌الله ضرغامی رئیس این نهاد نیز در لیست تحریم‌ها قرار گرفته است.

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه (۲۸ آذر/۱۸ دسامبر) در قانونی که توسط کنگره ایالات متحده آمریکا به تصویب نهایی رسیده است باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور موظف است که تحریم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی و همچنین عزت الله ضرغامی رئیس این سازمان را اجرا کند.

تحریم‌های تازه موجب خواهد شد که شرکت‌های آمریکایی و دیگر شرکت‌هایی که در ایالات متحده فعالیت دارند از ارائه‌ی هرگونه خدمات، فروش تجهیزات و همکاری با صدا و سیمای ایران منع شوند. پیشتر اتحادیه اروپا تحریم‌های مشابهی را به تصویب رسانده بود.

اتحادیه اروپا در ماه مارس سال جاری میلادی نام عزت‌الله ضرغامی و برخی دیگر از مقامات ایرانی را به اتهام نقض فاحش حقوق بشر در لیست افراد تحت تحریم قرار داد. بر اساس این تحریم‌ها اموال این مقامات مسدود و آنان اجازه مسافرت به کشورهای عضو این اتحادیه را ندارند.

عزت‌الله ضرغامی، رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی به جرم گرفتن "اعترافات اجباری" و مشارکت در اجرای "دادگاه‌های نمایشی" پس از انتخابات ریاست‌‌جمهوری سال ۸۸ متهم به نقض شدید حقوق بشر در ایران است.

صدا و سیما متهم به همکاری با نهادهای امنیتی

در مردادماه سال ۱۳۹۰ کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران خواستار برکناری و محاکمه عزت الله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما، به دلیل نقش وی در پنهان کردن نقض گسترده حقوق بشر و نشر اتهامات کذب، افترا آمیز و بی‌اساس شده بود. به گفته‌ی هادی قائمی، سخنگوی این کمپین "تلویزیون دولتی ایران با بازجویان سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی در پایمال کردن حقوق دستگیر شدگان و شهروندان تبانی کرده است."

عزت‌الله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در لیست افراد تحریمی آمریکا قرار گرفت این سازمان حقوق بشری تصریح می کند که نقش قابل توجه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان ابزاری در خدمت نقض حقوق بشر در انجام مصاحبه های اجباری متعدد با زندانیان سابق و خانواده‌های تظاهرکنندگانی که توسط نیروهای امنیتی کشته شده‌اند، با بررسی دقیق برنامه‌های تلویزیون ایران مشهود است.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر همچنین مدعی است که تهیه کنندگان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با بازجویان، ماموران اطلاعاتی، و ماموران قضایی دست به دست دادند تا اعترافات ساختگی تهیه و ضبط کنند. بر اساس گزارش این سازمان در برنامه‌هایی که به شدت دستکاری شده‌اند، سناریوهای خاصی که توسط وزارت اطلاعات طراحی شده‌، دنبال شده است.

با این حال عزت‌الله ضرغانی، رئیس صدا و سیما جمهوری اسلامی شنبه ۱۱ آذر امسال در مورد تصویب تحریم‌های تازه علیه این سازمان در کنگره ایالات متحده آمریکا گفته بود: «این اقدام، به منزله نمره قبولی شما نزد ملت‌ هاست. این نشان زرین را بر سینه حفظ کرده و به آن افتخار کنید.»

تلاش جامعه جهانی برای اعمال فشار به حکومت ایران برای رعایت حقوق بشر ادامه دارد. در تازه‌ترین اقدام در آبان ماه امسال شرکت خدمات ارتباطی و ماهواره‌ای بین‌المللی اینتل‌ست پخش برنامه‌های رسمی رادیو ـ تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران در اروپا را قطع کرد. شبکه‌های سحر، جام جم، خبر و کوثر از جمله کانال‌های قطع شده ایران در اروپا است.


شرکت ماهواره‌ای "یوتلست" پیش از این دولت ایران را متهم کرد که با ارسال پارازیت کار شبکه‌های فارسی‌زبان را مختل کرده است. این شرکت این اقدام را مغایر قوانین جهانی خوانده است. در دو سال اخیر رسانه‌های بین‌المللی نظیر بی‌بی‌سی، دویچه وله و صدای آمریکا دولت ایران را متهم به اخلال در کار اطلاع‌رسانی کرده‌اند.

پنجشنبه، 30 آذر ماه 1391 برابر با 2012-12-20 ساعت 09:12
خبر بعدی : زنان روس در بوشهر حق حجاب می‌گیرند
خبر قبلی : افزایش هزینه صدور ویزا در سفارتخانه‌ های خارجی


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -