پیشنهاد فروش نسیه نفت ایران به پاکستان

روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبیون در گزارشی پیشنهاد ایران به پاکستان مبنی بر فروش روزانه 100 هزار بشکه نفت با یک مهلت طولانی برای پرداخت بهای آن را پیشنهاد خوبی که نمی‌توان آن را نپذیرفت، توصیف کرد.

به گزارش فارس، منابع آگاه در گفت‌وگو با این روزنامه عنوان کردند دولت ایران این پیشنهاد را در جریان سفر عاصم حسین مشاور نفت نخست وزیر پاکستان در ماه جاری به تهران ارائه داده است.

به گفته این منابع، ایران پیشنهاد کرده است تا صادرات نفت به این کشور را افزایش دهد. این نفت وارداتی در پالایشگاه‌های پاکستان پالایش خواهد شد.

به نوشته این روزنامه، آمریکا در حال حاضر تلاش می‌کند تا اسلام‌آباد را برای کنارگیری از پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان با نام «آی‌پی» متقاعد کند. این خط لوله روزانه 750 میلیون فوت مکعب گاز ایران را به پاکستان صادر خواهد کرد.

این خبر در حالی منتشر شده است که به دنبال لغو سفر رئیس جمهور پاکستان به تهران سرنوشت پروژه خط لوله «آی‌پی» مشخص نیست. تحلیلگران علت لغو این سفر را فشارهای آمریکا به پاکستان برای کناره‌گیری از این پروژه مطرح می‌کنند، اما مقامات پاکستانی عدم نهایی شدن قرارداد وام ایران به پاکستان را علت لغو سفر عنوان کرده‌اند.

قرار بود رئیس‌جمهور پاکستان قرار بود اوایل ماه دسامبر به تهران سفر کرده و موافقتنامه وام 500 میلیون دلاری ایران برای ساخت خط لوله «آی پی» در داخل خاک پاکستان را امضا کنند.

این گزارش در ادامه اضافه می‌کند: پیشنهاد اخیر ایران ممکن است عصبانیت بیشتر آمریکا را در برداشته باشد و درنتیجه این کشور فشارهای بیشتری بر پاکستان برای نپذیرفتن این پیشنهاد اعمال کند.

یک مقام ارشد دولتی پاکستان با توضیح اینکه در حال حاضر، پاکستان با مشکلات زیادی در بازپرداخت وام 7 میلیارد دلاری قرارداد آماده باش صندوق بین‌المللی پول روبرو است، گفت: پیشنهاد تسهیلات اعتباری بلندمدت نفتی ایران می‌تواند فشارها بر ذخایر ارزی پاکستان را کاهش دهد، اما ممکن است این کشور به دلیل مشکلات پرداختی خود نتواند این پیشنهاد را قبول کند.

بر اساس این گزارش، پاکستان 73 مگاوات برق به منظور تامین نیاز شهر «گوادر» در استان بلوچستان وارد می‌کرد اما به دلیل مسائل پرداخت این واردات متوقف شد.

پیش از این، تهران تا ژانویه 2011 روزانه 45 هزار بشکه نفت با مهلت پرداخت 3 ماهه به این کشور صادر می‌کرد، اما پس از وضع تحریم‌ها و ایجاد مشکلاتی در باز کردن اعتبارنامه در بانک‌های جهانی، صادرات نفت ایران به پاکستان متوقف شد.

این مقام پاکستانی خاطرنشان کرد: ممکن است مسائل پرداخت پول نفت سبب قطع دوباره عرضه نفت ایران شود.

وی با توضیح اینکه هیچ پالایشگاهی در پاکستان نمی‌تواند 100 درصد نفت ایران را پالایش کند، افزود: پالایشگاه «پی‌آر‌ال» در سال 1962 برای پالایش نفت ایران طراحی شد اما مصرف نفت این کشور در پاکستان بسیار کم است و درنتیجه این پالایشگاه برای پالایش نفت‌های دیگر تغییر کرد.

این مقام آگاه تصریح کرد: در صورتی‌که ایران در پاکستان یک پالایشگاه بسازد، احداث خط لوله انتقال نفت میان 2 کشور امکان پذیر خواهد بود.

همچنین منابع آگاه از طرح پروژه پالایشگاهی با حمایت مالی ایران در «گوادر» و احداث خط لوله نفت میان 2 کشور در جریان سفر مشاور نخست‌وزیر پاکستان به تهران خبر دادند.

نفت ایران شامل مقادیر زیادی نفت کوره است و نیاز پاکستان به نفت کوره از 3 الی 4 میلیون تن در سال 2004 تا 2005 به 9 میلیون تن در سال جاری رسیده است؛ همچنین تولید نفت کوره پالایشگاه پاکستان سالانه بیش از 3.5 میلیون تن است.

در حال حاضر، شرکت دولتی نفت پاکستان مهم‌ترین وارد کننده نفت کوره در این کشور است که نیاز بخش تولید برق پاکستان را تامین می‌کند.

یک منبع آگاه صنعتی گفت: این کشور همچنین با واردات نفت خام از ایران نیاز نفت کوره خود را تامین می‌کند و ممکن است پاکستان به ازای هر بشکه نفت 20 سنت صرفه‌جویی داشته باشد.

سه شنبه، 28 آذر ماه 1391 برابر با 2012-12-18 ساعت 11:12
خبر بعدی : فوت یک مصدوم دیگر تصادف سرویس معلمان
خبر قبلی : ۲۰ دانش آموز شین آباد نیاز به جراحی دارند


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -