عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به روند مسایل کشور بیان کرد: شرایط به گونهای نیست که انتظار میرفت زیرا در مسیر پیشرفت، توسعه و پاسخگویی به نیازهای مردم با مشکلاتی رو به رو هستیم؛ از این رو باید با اتکا به مردم و اسناد بالادستی توسعه، میسر حرکت اصلاح شود.
به گزارش ایلنا، محمدرضا عارف در دیدار با جمعی از اعضای جبهه مردمی اصلاحات، اصلاحات و اصولگرا را دو جریان اصیل و اصلی انقلاب دانسته و افزود: در هر دو جریان افراد دلسوز و وفادار به آرمانها وجود دارد؛ در عین حال که اختلاف سلیقههایی نیز وجود داشته که با سعه صدر میتوان با حضور این دو جریان به حرکت جامعه به سمت آرمانهای انقلاب بهره برد؛ گرچه در میان هر دو جریان افراد تندرو نیز حضور دارند.
وی اصلاح طلبان را جریان اصیل انقلاب بر شمرد که هیچگاه نمیتوانند مسئولیت ناپذیر باشند و حقشان است در سرنوشت کشور شریک شوند. اگر جایگاه اصلاح طلبان در چارچوب قانون پذیرفته شود، هیچگاه نباید از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند، هرچند که کنار زدنی هم نیستند؛ چرا که کنار زدن آنها به ضرر کشور است.
وی با اشاره به اختلاف دیدگاه اصولگرایان و اصلاح طلبان بیان کرد که این اختلافها تنها بر روی فرعیات است و نباید تفاهمها را فدای درصد اندکی اختلاف در فرعیات کرد.
وی همچنین گرم کردن فضای انتخابات را وظیفه همه گروهها، احزاب و تشکلهای مردمی میداند و اشاره میکند ولی فعلا اصلاح طلبان میدانی برای حضور خود نمیبینند به همین دلیل بهتر است این وضعیت اصلاح شده تا احزاب اصلاح طلب امکان حضور را داشته باشند.
وی افزود: در مورد نامزدهای ریاست جمهوری البته تکثر نامزدها در یک مقطعی بد نیست و اعلام حضورشان میتواند بخشی از جامعه را به حرکت در بیاورد با این حال جریانهای اصلی انقلاب باید به یک اجماع برسند. اجماع اصلاح طلبان در انتخابات کمک به مردم برای شرکت و رسیدن به نتیجه مطلوب است.
محمدرضا عارف در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر تفکر اصلاح طلبی گفت: هیچ مومنی نمیتواند خودش را بی نیاز از اصلاح بداند این تفکر اصلاح طلبی است.
وی اعتقادش برای حضور نیروها در انتخابات را رسیدن به اجماع دانسته و بر این باور است که در شرایط کنونی، جامعه به اعتدال و نیروهای معتدل نیاز دارد. از طرفی نگاه اعتدالی نگاهی ملایمت آمیز و عدم حذف رقیب جزو ضرورت انتخابات سال آینده بوده و سیاست حذف را به صلاح کشور نمیداند. نه تنها نباید جریان رقیب را حذف کرد، باید از نیروهای با پتانسیل و توانایی بالای آن بهره برد.
عارف با اشاره به حضور احتمالی افرادی همچون آقایان سید محمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی، خود را متعلق به فرهنگی دانست که احترام به بزرگترها و اخلاق مداری در آن اصل است و افزود: از این رو خودم را هیچگاه با افرادی مانند آقای هاشمی یا آقای خاتمی مقایسه نمیکنم و اگر بیایم برای حل مشکلات میآیم و نه برای ایجاد مشکل.
به گفته وزیر سابق پست و تلگراف اینکه چه فردی در نهایت نامزد انتخابات و مردم به چه کسی رای میدهند مساله دست دوم است. مساله اصلی حضور مردم در انتخابات بوده که احساس میشود فعلا مردم انگیزه کافی برای حضور ندارند. وی در این باره افزود: در نسل جوان نشان از یک رکود و خمودگی وجود دارد که باید این فضا عوض شود.
وی همچنین دلیل حضور خود را وجود فضای سرد بعد از انتخابات سال ۸۸ عنوان کرد و افزود: تکلیف این بود که اعلام حضور کنم؛ البته این اعلام حضور به منزله نامزد شدن نیست، بلکه مثبت کردن فضا برای حضور در انتخابات است.
معاون اول دولت اصلاحات در خصوص اینکه ملاک انتخاب نامزد چگونه باید باشد گفت: دیگر شرایطی نیست که کسی ناشناخته نامزد شود، باید با توجه به تجارب فرد در بخشهای مختلف و همچنین بر اساس عملکردها به یک ارزیابی رسید تا فردی که نامزد میشود، توان رو به رو شدن با چالشهای فراوان را داشته باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با مخاطب قرار دادن مجریان برگزرای انتخابات بیان کرد: برگزار کنندگان برای انتخابات پرشکوه باید نشان دهند که امانت دار رای مردم هستند و طبق قانون عمل کنند.
وی همچنین سه اصل اعتقاد به همه ارزشهای حاکم بر انقلاب و ارزشهایی که مردم بر اساس آن انقلاب کردند، میثاق مردم با حکومت یعنی قانون اساسی و استفاده از ظرفیت و پتانسیلها در کشور را به عنوان اصول خود در انتخابات کشور برشمرد و افزود: معتقدم باید همه اصول قانون اساسی اجرا شود، چرا که مشکلات کنونی بر آمده از عدم پایبندی و عمل به قانون و کنار گذاشتن آن است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: دولت آینده باید مجری کننده کامل قانون در کشور باشد درعین حال که اصلاح قانون هم میسر است. کسی که در انتخابات پیروز میشود باید خود را متعلق به همه مردم بداند و شایسته سالاری را در عمل نه در شعار محقق کند.
به باور وی باید شایستهترین افراد بدون در نظر گرفتن تعصبات تشکیلاتی به کار گرفته شوند که این مساله رابطه جریانهای سیاسی را تلطیف میکند.
وی همچنین حضورش به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری را منوط به جمع بندی نهایی دانسته و افزود: برنامه ریزی و نظرسنجی ما بر اساس برگزاری جلسات با افراد و گروههای مختلف به نحوی است که اگر خواستیم بیاییم به قصد پیروزی میآییم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به تحولات خاورمیانه و جنبشهای مردمی آن، بیداری اسلامی را واقعیتی میداند که الهام گرفته از انقلاب اسلامی است؛ گرچه ما در شرایطی قرار گرفتهایم که نقش آفرینی لازم را نداشتهایم و باید این نقش آفرینی پر رنگتر شود.
وی همچنین تحریمهای بین المللی و اجماع جهانی علیه ایران را طبیعی میداند و معتقد است دشمنان هیچگاه دست از شیطنت علیه ما بر نمیدارند؛ از این رو در شرایط کنونی حضور پررنگ مردم در انتخابات در کاهش توطئهها و شیطنتها موثر است.
وی حکومت ایران را نمادی از حکومت اسلامی و مردم سالاری دینی دانسته و ادامه داد: این الگو میتواند برای سایر مجامع و کشورهای اسلامی مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه نیز وی به شرایط اقتصادی و سیاستهای دولت اصلاحات در ایجاد ثبات اقتصادی اشاره و اینکه مساله تولید علم در دولت اصلاحات دارای اولویت بوده به موضوع تجربه موفق در حوزه نانو پرداخت. به گفته وی دولت اصلاحات به این نتیجه رسید اگر بخواهد توسعه کلاسیک را دنبال کند، فاصله کشور با سایر کشورهای دنیا زیاد خواهد شد به همین دلیل دنبال میانبرها رفت که از جمله این میانبرها فناوریهای نانو بود.
در عین حال نگاه بلند مدت به توسعه کشور و دست یابی به رتبه نخست در منطقه _ جنوب غربی آسیا _ در نهایت منجر به نوشتن برنامه توسعه سوم و چهارم دانش محور، سیاستهای دولت اصلاحات برای توسعه کشور بود. وی همچنین با اشاره به چالشهای آموزشی به خصوص وضعیت معلمان در کشور گفت: اگر توانستیم با اولویت مسایل معلمان را حل کنیم مشکلات بر طرف خواهد شد، یعنی باید به گونهای عمل کنیم که آرزوی همه این باشد که معلم، آن هم معلم مقطع دبستان شوند.
وی در ادامه به موضوع خصوصی سازی و وظیفه دولت پرداخت و افزود: متاسفانه خصوصی سازی در کشور به صورت جدی انجام نشده است که در صورت تحقق واقعی خصوصی سازی دولت میتواند چند وظیفه حاکمیتی را بهتر انجام دهد که سلامت، آموزش، اشتغال و معیشت آبرومندانه مردم وظایف اصلی دولت است.
عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام مشکلات کشور را در مدیریت، دور زدن قانون، عزل و نصبهای مکرر، تغییرات مکرر سیاستهای اقتصادی دولت، سلیقهای عمل کردن به برنامههای توسعه و ساختار شکنیها دانسته و افزود: باید به ساختارها باز گشت. از این رو در چارچوب اسناد بالادستی میتوان به شاخصهای مطلوب دست یافت.
همچنین در این نشست برخی اعضای جبهه مردمی اصلاحات به بیان دیدگاهها و دغدغههای خود در حوزه اشتغال، آموزش، سلامت و بهداشت، معلمان و فضای سیاسی حاکم بر کشور پرداختند.
2004- 2024 IranPressNews.com -