وزير اقتصاد: هزينه خدمات دولت را بايد مردم تأمين كنند

روزنامه جوان: لايحه بودجه سال ۹۲ را دولت مي‌خواهد با كاهش اتكا به نفت به مجلس ارائه كند. دليل اين كار عدم تحقق درآمدهاي نفتي كشور در شش ماهه نخست سال ۹۱ و احتمال تكرار اين موضوع در سال آينده است. با اينكه به گفته كارشناسان، دولت كمي دير به اين موضوع رسيد و بي‌محابا پول خرج كرده است، اما هنوز هم مي‌توان كشور را بدون حيف و ميل سرمايه‌ها و اتكا به ساير درآمدها اداره كرد. براي همين دولت قصد كرده در سال ۹۲ بودجه انقباضي و سخت‌گيرانه‌تري به وكلاي مردم ارائه كند. البته اين كار در آغاز با سختي همراه خواهد بود چراكه اكثر ماليات كشور اكنون از جيب كارمندان و حقوق‌بگيران و ساير شركت‌هاي قانوني اخذ مي‌شود اما بخش عمده‌اي از ماليات كشور به دليل فعاليت زير‌زميني توليد از بين مي‌رود.

در همين باره وزير امور اقتصادي و دارايي با اعلام اينكه ماليات اصلي‌ترين جايگزين براي درآمدهاي پرنوسان و غير قابل اطمينان فروش نفت است، گفت: عدم پايداري درآمدهاي نفتي باعث تأثير در تأمين تعهدات دولت شده است.
سيد‌شمس‌الدين حسيني در پيامي به ششمين همايش سياست‌هاي مالي و مالياتي ايران اظهار داشت: ماليات يكي از ابزارهاي اصلي و پايدار دولت براي تأمين بودجه است و در يك نظام مردمسالار بايد هزينه خدمات دولت از سوي مردم تأمين شود.

وزير افزود: وابستگي به درآمدهاي نفتي كه سرمايه همگاني و بين نسلي است، بايد قطع شود. علاوه بر تأمين منابع مالي بودجه دولت، نقش ديگر ماليات مديريت و سياستگذاري در بخش‌هاي مختلف اقتصادي است. حسيني ادامه داد: دولت مي‌تواند در كنترل و مديريت عرضه و تقاضا در توسعه بخش‌هاي مختلف اقتصادي از سياست‌ها مالياتي بهره‌مند شود كه البته كاربرد ديگر ماليات بهبود گردش مالي و توزيع درآمد در جامعه است و مي‌توان از آن به عنوان راهي براي گسترش عدالت درجامعه و مبارزه با فساد استفاده كرد.

وي افزود: ماليات سالمترين راه براي اداره كشور است و در اين زمينه ترديدي وجود ندارد، از اين رو وجود يك نظام مالياتي كارآمد از ضروريات است. حسيني گفت: ماليات در ايران هنوز نقش خود را در منابع درآمد به خوبي ايفا نكرده و سيستم مالياتي با ضعف‌هايي در قوانين، فرآيندهاي غيراستاندارد و عدم استفاده از فناوري‌هاي روز مواجه است.
وزير اقتصاد تصريح كرد: در شرايط فعلي و تحريم نظام سلطه بر كشورمان تنها در سايه ايمان و هوشياري ملت، رهبري حكيمانه و دولت خدمتگزار امكان مقابله وجود دارد. حسيني با اشاره به تحميل هزينه‌هاي قابل توجه تحريم اقتصادي عليه ايران، گفت: التهابات تورمي، عدم پايداري درآمدهاي نفتي به دليل تحريم يك مشكل اساسي پيش روي كشور قرار داده است.
وي افزود: وابستگي تأمين اعتبارات هزينه‌اي از محل درآمدهاي پرنوسان و غير قابل اطمينان حاصل از فروش نفت با پيش‌بيني تمهيدات لازم بايد رفع شود كه يكي از اصلي‌ترين منابع جايگزين براي آن، درآمدهاي مالياتي است.
وزير اقتصاد گفت: با توجه به موانع و محدوديت‌هايي كه سيستم مالياتي با آن مواجه است، دستيابي به اهداف برنامه پنجم سند چشم‌انداز با دشواري‌هايي روبه‌رو است كه نيازمند اصلاحات گسترده در نظام مالياتي كشور هستيم.

لازم است كشور با ماليات اداره شود

اما معاون وزير امور اقتصادي و دارايي نيز در اين همايش با بيان اينكه شفاف‌سازي در اقتصاد و شناسايي دقيق عملكرد هولدينگ‌ها باعث جلوگيري از فساد در اقتصاد مي‌شود، گفت: نيازمند نظام مالياتي همه‌جانبه هستيم.
به گزارش مهر، علي عسكري با بيان اينكه دولت‌ها در اداره كشور توجه خاصي به ماليات دارند، گفت: استقرار عدالت مالياتي دنبال مي‌شود.
وي با اشاره به اينكه در بسته تحول مالياتي چند پروژه دنبال شد، افزود: يكي از اين موارد ماليات بر ارزش افزوده است كه براي تكميل حلقه‌هاي آن دنبال شناسايي راهكارهاي جديد هستيم.
رئيس كل سازمان امورمالياتي كشور بيان داشت: در طرح جامع مالياتي نيازمند نظام مالياتي همه‌جانبه هستيم و در اين رابطه ۳۰ سال از كشورهاي پيشرو عقب افتاده‌ايم. عسكري با تأكيد بر لزوم ايجاد زيرساخت فناوري و تغييرات مناسب در اين بخش از انعقاد قرارداد با مخابرات براي ايجاد شبكه يكپارچه در۶۰۴ نقطه كشور خبر داد و افزود: دراين بخش از بانك‌ها جلوتر هستيم.

پنجشنبه، 23 آذر ماه 1391 برابر با 2012-12-13 ساعت 03:12
خبر بعدی : رفسنجانی: روحانیت باید علوم دانشگاهی بیاموزد
خبر قبلی : واردات چوب بستنی از آلمان/لاریجانی: خاتم الانبیا کاری کند


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -