دو ردیف نرده مانع خروج آسان بچه ها شده است / ساخت غیر اصولی مدرسه اجازه ورود آتش نشانی و آمبولانس را به مدرسه نداد
گزارش آتش نشانی پیرانشهر از آتش سوزی در مدرسه شین آباد: علت حادثه، بخاری نفتی و خام سوزی بوده است/ دختران شین آبادی ممنوع التصویر شدند/ اگر مخزن سوخت آتش می گرفت...
خبرآنلاین: شواهد بدست آمده از محل وقوع حادثه از سوی خبرآنلاین نشان می دهد روایت آموزش و پرورش از علل حادثه پیرانشهر نادرست اعلام شده است.محمد حسین نجاتی، خبرنگار اعزامی خبرآنلاین به پیرانشهر: روایت در رابطه با جزئیات تازه، علت ها و وضعیت کنونی دختران شین آبادی به دو دسته تقسیم می شود، دسته اول روایت آموزش و پرورش و دسته دوم روایت دانش آموزان حادثه دیده، مسئولان و کادر درمانی دو بیمارستان تبریز و ارومیه، آتش نشانی پیرانشهر، نمایندگان پیرانشهر و نقده و شاهدان محلی.
مسئولان آموزش و پرورش می گویند، بخاری نفتی استاندارد بوده است، حتی استاندارد تر از بخاری های گازی، آنها می گویند اوضاع دانش آموزان رو به بهبود و در گوشه و کنار اظهارات خود اعلام تاسف نیز می کنند.
اما آتش نشانی پیرانشهر در گزارش خود علت آتش سوزی را بخاری نفتی که در حال خام سوزی بوده و سوخت از آن سرریز شده، می دانند. این درحالی است که اکثر دانش آموزان کلاس در آتش سوخته پیرانشهر هنوز تحت مداوا هستند.
اما شواهد موجود در میان مثلث شهر های پیرانشهر محل وقوع حادثه، بیمارستان امام خمینی ارومیه محل بستری شدن 16 دانش آموز شین آبادی و بیمارستان سینا تبریز که 12 دختر شین آبادی در آن بستری شده اند و حال آنها وخیم گزارش شده است نشان می دهد، بخاری نفتی عامل آتش سوزی کلاس درس بوده است و مدرسه دخترانه شین آباد پیرانشهر به کلی فاقد استاندارد های فضای آموزشی، گرمایشی و فیزیکی است و به سادگی بستر وقوع حادثه این چنینی شده است.
گزارش آتش نشانی از حادثه آتش سوزی مدرسه دخترانه انقلاب
بر اساس مستندات جمع آوری شده توسط خبر آنلاین، برخلاف اظهارات مسئولان آموزش و پرورش و ادعای آنان مبنی بر استاندارد بودن بخاری کلاس درس شین آباد، ماموران سازمان آتش نشانی پیرانشهر پس از عملیات امداد گری خود گزارشی در محل حادثه نوشته اند که به طور مشخص و کاملا شفاف نشان می دهد نقص فنی بخاری به دلیل خام سوزی باعث آتش گرفتن کلاس درس دانش آموزان شده است.
سازمان آتش نشانی پیرانشهر در گزارش که تصویر آن را در ادامه مطلب می بینید ، آورده است: "تاریخ 15/09/91 راس ساعت 8 صبح حادثه آتش سوزی مدرسه ابتدایی دخترانه انقلاب شین آباد از طریق شماره تماس – به ایستگاه آتش نشانی اعلام و مامورین؛ حسین پوربهرام؛ سید سلیمان حسینی و حسین محمود سریعا به حمل اعزام و اقدام به مهار آتش و نجات دانش آموزان نمودند. از نظر اکیپ آتش نشانی علت آتش سوزی بخاری نفتی موجود در کلاس بوده است که در حال خام سوزی بوده و سوخت مورد نظر سرریز کرده و موجب حریق شده است که متاسفانه با وجود کپسول پودر گاز در محل از آن استفاده ننموده و اقدام به جابجایی بخاری در حال آتش سوزی به بیرون کرده اند. و جلوی در ورودی کلاس آن را رها نموده اند که باعث مسدود شدن خروجی کلاس شده است. که برای فرار دانش آموزان به بیرون مزاحمت ایجاد کرده است. در نتیجه سی و یک نفر از طریق امدادگران نجات یافته و به بیمارستان اعزام شده اند."
این درحالی است که مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور 24 ساعت پس از حادثه در محل مدرسه دخترانه انقلاب پیرانشهر در اظهاراتی مغایر با گزارش آتش نشانی، شاهدان محلی و دانش آموزان به رسانه عنوان کرده بود که بخاری مدرسه استاندارد بوده است و بخاری عامل آتش سوزی مدرسه نبوده است.
ذخیره سازی سوخت دیوار به دیوار کلاس آتش گرفته
از طرف دیگر علاوه بر وجود بخاری نفتی و غیر استاندارد در این مدرسه که در حال خام سوزی بوده و باعث آتش سوزی شده است شواهد میدانی نشان می دهد در محل آتش سوزی کلاس درس دختران در شین آباد پیرانشهر ، دیوار به دیوار کلاس آتش گرفته سه مخزن ذخیره سازی نفت سفید جاگذاری شده است که نه تنها برای دانش آموزان بلکه در نوع خود می توانست خطری برای بسیاری از ساکنان شین آباد ایجاد کند.
البته اقدام مسئولان آموزش و پرورش پیرانشهر و مدرسه انقلاب شین آباد برای ذخیره سازی سوخت در مدارس اقدامی خودسرانه از سوی مدیر نبوده است. چرا که حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش در تاریخ 08/08/1390 بر اساس بخشنامه ای سراسری تمامی واحد های آموزشی دستور ذخیره سازی سوخت در مدارس را صادر کرده بود. در این بخشنامه آمده است: "قطعا ذخیره سازی سوخت به اندازه نیاز واحد های آموزشیبه صورت مستقل و مطابق ضوابط استاندارد های قنی ایمنی اقدام نموده اید، لذا در خصوص کسری ذخیره سریعا اقدامات لازم صورت پذیرد."
بخشنامه وزیر آموزش و پرورش در سال گذشته برای ذخیره سازی سوخت و نفت سفید در مدارس در حالی است که در آن تاکید شده است استاندارد های فنی و ایمنی رعایت شود اما وقتی مدارس کشور از داشتن بخاری های استاندارد محروم هستند چطور می توانند سوخت را به روش استانداردی ذخیره سازی کنند؟
ساخت غیر اصولی مدرسه اجازه ورود آتش نشانی و آمبولانس را به مدرسه نداد!
از طرف دیگر، برخی شاهدان محلی در شین آباد نحوه امداد گری سازمان آتش نشانی پیرانشهر را با تاخیر عنوان می کنند. در همین رابطه احمد زاده از ساکنان و شاهدان اصلی این حادثه به خبر آنلاین می گوید: در زمان ساخت این مدرسه ما محلی ها به مهندس که این مدرسه را می ساخت تذکر دادیم که با این در و اتاق هایی که جلوی این مدرسه ساخته اید، نیسان هم سخت وارد می شود، ماشین های بزرگ که اصلا رد نمی شوند. حتی زمانی که آنها در حال ساخت مدرسه بودند، آجر، سیمان و آهن خودشان را از دیوار کوتاه مدرسه رد می کردند و نمی توانستند از در با ماشین سیمان و آجر بیارند.
احمد زاده همین علت را باعث تاخیر در کار آتش نشان ها و امداد گران می داند: آتش نشان ها به طور کامل وارد مدرسه نتوانستند بشوند و با کار های خاص خود شلنگ آوردند و کپسول ها را به سمت کلاس بردند.
دو ردیف نرده مانع خروج آسان بچه ها شده است
کلاس آتش گرفته دختران شین آباد، در فضای جدای از فضای اصلی مدرسه در انتهای حیاط قرار گرفته است. بنای کوچکی که تنها شامل دو کلاس درس و اتاقکی کوچک میان آن است، سمت راست این دو کلاس درس سرویس های بهداشتی تازه ساخت مدرسه شین آباد و سمت چپ آن فضای کوچکی برای سه مخزن بزرگ ذخیره سازی سوخت است. اما نکته مهم با توجه به مسدود شدن در خروجی کلاس، وجود دو ردیف نرده های زخیم، روی پنجره کلاس است.
سمیرا معروفی یکی از دانش آموزان کلاس آتش گرفته شین آباد نسبت به سایر هم کلاس های خود اوضاع عمومی بهتری دارد. او می گوید: "ما اول شیشه هارو شیکوندیم بعد یه آقاهه اومد و نرده رو زود برید وکند (اشاره به امدادگر) ما هم اومدیم."
نرده های زخیم مدرسه شین آباد در کنار بخاری نفتی و مسدود شدن درب کلاس از دیگر عواملی بود که مدت زمان حبس دختران شین آبادی در میان شعله های آتش را طولانی تر کرد.
ممنوع التصویر شدن دختران شین آبادی از سوی حراست آموزش و پرورش
کادر بیمارستان فوق تخصصی سینا در تبریز، 36 ساعت پس از حادثه آتش سوزی کلاس درس در حال مداوای 12 دانش آموزی هستند که اوضاع و حال عمومی آنها از سوی مسئولان بیمارستان و مرکز اورژانس آذربایجان غربی وخیم گزارش شده است.
در ساعات اولیه چهارشنبه 15 آذر ماه از میان 28 مصدوم آتش سوزی تنها 6 دانش آموز آسیب دیده به دلیل وخامت اوضاع از بیمارستان امام خمینی ارومیه به بیمارستان سینا تبریز انتقال داده شدند اما عصر پنچشنبه دکتر جعفری معاون درمان بیمارستان امام خمینی ارومیه، از انتقال 6 دانش آموز دیگر برای ادامه مراحل درمان به تبریز خبر داد تا تعداد دانش آموزان مصدوم در ارومیه 16 دانش آموز و در تبریز 12 دانش آموز رسید.
اما همزمان با بازدید و عیادت مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس و حیدری معاون حقوقی و امور مجلس این وزارتخانه از دانش آموزان مصدوم در تبریز، مسئولان حراست وزارت آموزش و پرورش و آذربایجان غربی مانع از ورود خبرنگاران به بیمارستان سینا شدند. آنها عنوان کرده اند به دلیل انعکاس برخی تصاویر دانش آموزان آسیب دیده در رسانه های خارجی امکان عیادت و تصویر برداری از 12 دانش آموزی که وضع آنها وخیم گزارش شده است، وجود ندارد.
مسئولان حراست آموزش و پرورش تا ضبط وسایل و دوربین خبرنگار خبرآنلاین مانع از ارائه اطلاعات وضعیت 12 دانش آموزی شد که به گفته کادر پرستاری بیمارستان سینا تبریز بخش زیادی از بدن این دانش آموزان پانسمان شده است و مشکلات تنفسی باعث استفاده از دستگاه های تنفس مصنوعی برای آنها شده است.
این درحالی است که وزیر آموزش و پرورش صبح جمعه به تبریز رفت از اوضاع و احوال دانش آموزان با خبر شود.
2004- 2024 IranPressNews.com -