گزارش؛ آتش به جان ۴۵ دانش آموز دختر افتاد

خبرآنلاین: هنوز حادثه فوت دانش آموزان در اردوی راهیان نور فراموش نشده که باز هم دانش آموزان در یک حادثه دیگر آسیب دیدند.

45 دانش آموز دختر کلاس چهارم ابتدایی مدرسه شین آباد در پیرانشهر آذربایجان غربی در آتش سوزی کلاس درسشان گیر افتادند، و 33 دانش آموز در این حادثه دچار سوختگی شدند. از این تعداد 32 دانش‌آموز دختر به بیمارستان امام‌خمینی ارومیه منتقل شدند.

به گفته معاون اورژانس کشور از بین این مصدومان حال 8 نفر وخیم است. و دچار سوختگی شدید شدند که برای ادامه درمان به مرکز استان در ارومیه اعزام شدند.

بخاری استاندارد بود
درباره این حادثه مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش درباره به خبرآنلاین می گوید: بخاری کلاس استاندارد بود. ما سعی کردیم تجهیزات مدارس را استاندارد کنیم و این بخاری هم از نوع بخاری های استاندارد کاربراتوری است.

رییس سازمان نوسازی مدارس کشور درباره نحوه آتش گرفتن کلاس درس گفت: آنطور که به من اعلام کردند معلم مدرسه بعد از آتش گرفتن بخاری، نیروی خدماتی را صدا کرده اما او به جای بیرون بردن دانش آموزان، بخاری را از کلاس برده که متاسفانه بخاری از دستش افتاده و کلاس آتش گرفته است.

وزیر باید پاسخگو باشد

رسول خضری نماینده پیرانشهر با اشاره به حادثه آتش‌سوزی کلاس درس در دبستان «شین‌آباد»، به فارس گفت: تذکر کتبی به وزیر داده‌ام و طرح سؤال نیز کردم و وزیر آموزش و پرورش باید پاسخگو باشد.

وی با بیان اینکه در این حادثه، بخاری نفتی کلاس آتش گرفت و هم‌اکنون حال 8 دانش‌آموز دختر وخیم است گفت: وزیر آموزش و پرورش باید در وزارت خود تجدید‌نظر کند، آموزش و پرورش بودجه خوبی برای تجهیزات مدارس گرفته است و نباید شاهد چنین اتفاقاتی باشیم.

نماینده مردم پیرانشهر در مجلس با تأکید بر اینکه چندین بار در خصوص وضعیت تجهیزات مراکز آموزشی تذکر داده بود، گفت: بیش از 6 ماه از سال در این مناطق به دلیل هوای سرد از بخاری استفاده می‌شود و باید بخاری مناسب و استاندارد به کار گرفته شود.

بخاری نفتی کی منقرض می شود؟

بخاری‌های نفتی مدارس همچنان جزء جداناپذیر کلاس های درس مناطق مختلف کشور هستند که در فصل سرما با حادثه‌آفرینی برای دانش‌آموزان خبر‌ساز می شوند، پس از آن مسئولان در مورد اختصاص مبالغی برای استاندارد سازی وسایل گرمازای مدارس وعده می دهند و گویا دوباره با پایان فصل سرما، این وعده در لابه لای پرونده های اداری وزارت آموزش و پرورش گم شده و وعده های نیز به فراموشی سپرده می‌شوند.

هر چند هر سال این سئوال پیش می آید که وعده های سال قبل چه شد و اعتبار اختصاص یافته صرف چه شد؟ مگر چه تعداد بخاری نفتی در سطح کشور وجود دارد که در چند سال گذشته وزارت آموزش و پرورش قادر به جایگزینی آنها نبوده است؟

بخشنامه بی تاثیر

اما سال 89 بود که آموزش و پرورش در یک بخشنامه اعلام کرداستفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در مدارس برای تأمین آسایش و سلامت دانش آموزان، طی بخشنامه ای ازسوی وزیر آموزش و پرورش به ادارات کل آموزش و پرورش استان های کشور ابلاغ شد.

در این بخشنامه آمده است؛ از محل اعتبارات تعمیرات اساسی، اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان و... مدیران کل آموزش و پرورش استان باید نسبت به آماده سازی سامانه گرمایشی در مدارسی که دارای سیستم حرارت مرکزی می باشند، اقدام کنند.همچنین در مدارسی که به دلیل نبود سامانه حرارت مرکزی ناچار به استفاده از بخاری هستند، استفاده از بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد مجاز است.

حمید رضا حاجی باباییˈ در این بخشنامه توصیه می کند، در استفاده از این گونه بخاری ها ضمن بررسی دقیق و کسب اطمینان از سالم بودن آنها، با رعایت ضوابط ایمنی در نصب، از آنها استفاده شود.وی در بند دیگری از این بخشنامه بر ذخیره سازی سوخت به اندازه نیاز واحدهای آموزشی به صورت مستقل و مطابق ضوابط استانداردهای فنی و ایمنی تاکید می کند.
حاجی بابایی در پایان این بخشنامه خاطرنشان می کند،به هیچ وجه استفاده از تجهیزات گرمایشی غیر استانداردنظیر؛ بخاری های غیر استاندارد،چکه ای،چراغ‌های والور نفتی و نظایر آن در مدارس، خوابگاه های دانش آموزی و ... مجاز نیست.

حوادث آتش سوزی در مدارس

دی ماه سال 83 که 13دانش آموز و یک سرباز معلم روستای «سفیلان» از توابع استان چهار محال بختیاری در میان شعله های آتش ناشی از بخاری های چکه ای ،به طرز دلخراشی جان خود را از دست دادند زیرا سیستم گرمایی این مدرسه استاندارد نبود.

اما ماجرا به اینجا ختم نشد به طوری که در سال 85 «والور» کلاس درس دانش آموزان روستای «درودزن » در استان فارس واژگون شد و 8 دانش آموز ( 6دختر و 2 پسر) در آتش عدم تخصیص اعتبارات و بی توجهی مسئولان به شدت آسیب دیدند و دچار سوختگی های فراوانی به ویژه در ناحیه صورت و دست ها شدند.

سال 85 هم در مدرسه شهید رحیمی روستای درودزن مرودشت از توابع شیراز حادثه ای مشابه همین رخ داد که موجب سوختگی شدید معلم و دانش آموزان شد. هشت دانش‌آموز دبستان روستای درودزن از شدت سرما دور چراغ علاءالدین کلاس جمع شدند تا گرم شوند. اما برخورد دانش‌آموزی موجب سقوط علاءالدین و ایجاد آتش‌سوزی شد.

سال 83 که 13دانش آموز و یک سرباز معلم روستای «سفیلان» از توابع استان چهار محال بختیاری در میان شعله های آتش ناشی از بخاری های چکه ای ،به طرز دلخراشی جان خود را از دست دادند زیرا سیستم گرمایی این مدرسه استاندارد نبود.

فردای آن روز روزنامه ها تیتر زدند «13 گل سرخ در میان شعله های آتش سوختند». مقصر اصلی شناخته نشد هر چند علت حادثه، آتش گرفتن بخاری نفتی چکه ای کلاس بود.همه در آن زمان گفتند و تاکید کردند بخاری های چکه ای جمع می شود.

اما ماجرا به اینجا ختم نشد به طوری که در سال 85 «والور» کلاس درس دانش آموزان روستای «درودزن » در استان فارس واژگون شد و ٨ کودک ( 6دختر و 2 پسر) در آتش عدم تخصیص اعتبارات و بی توجهی مسئولان به شدت آسیب دیدند و دچار سوختگی های فراوانی به ویژه در ناحیه صورت و دست ها شدند.

باز هم مسئولان و وزیر وقت آموزش و پرورش و معاونانش تاکید کردند که بخاری های چکه ای و چراغ های نفتی باید از سطح مدارس جمع شوند و این درست 3 سال پس از پرپر شدن دانش آموزان «سفیلان» بود.

دی ماه سال 85 بود که معلم فداکار در دبستان روستای المنی استان لرستان مانع آسیب‌دیدن 23 دانش آموز شد. مدیر آموزگار دبستان روستای المنی شهرستان نور‌آباد استان لرستان متوجه می‌شود که بخاری نفتی کلاس در وضعیت مناسبی نیست و در حال آتش گرفتن است.وی قبل از آنکه بخاری آتش بگیرد به سرعت بخاری را بلند کرده و از کلاس بیرون می‌برد که در بین راه باک نفت بخاری منفجر شده و صورت و دست این معلم فداکار دچار سوختگی می‌شود.

چهارشنبه، 15 آذر ماه 1391 برابر با 2012-12-05 ساعت 13:12
خبر بعدی : مخالفان محمد مرسی نیز امروز تظاهرات می کنند
خبر قبلی : جلوگیری از خاکسپاری احسان نراقی در قطعه نام‌آوران


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -