رادیو فرانسه: غلامحسین محسنی اژهای، دادستان کل کشور در یک نشست خبری به تفصیل در بارۀ پروندۀ مرگ مشکوک ستار بهشتی سخن گفت و تأیید کرد که سهلانگاریهایی در نحوه نگهداری او رخ داده و مورد ضرب و شتم قرار گرفته اما نه آنقدر که منجر به مرگ شود. وی اضافه کرد که یک احتمال دیگر درباره فوت این فرد، "دست داشتن جریان ضد انقلاب است".
غلامحسین محسنی اژهای، دادستان کل کشور، در بارۀ پرونده مرگ ستار بهشتی گفت: "همانطور که پیش از این هم عرض کرده بودم تحقیقات جامعی درباره این پرونده آغاز شده و همچنان ادامه دارد... آنچه که تا امروز مشخص شده است این است که هفت نفر از نیروهای پلیس فتا دستگیر شدند و مورد بازجویی قرار گرفتند که تعدادی از آنها در بازداشت به سر میبرند و تعدادی دیگر آزاد شدند".
وی اضافه کرد: "مجموعه اقدامات قضایی و پزشکی تا امروز به این نتیجه رسیده است که در خصوص نگهداری و نحوه نگهداری ستار بهشتی قصور و سهلانگاریهایی رخ داده که به همین دلیل فرمانده ناجا مسئول پلیس فتای تهران را برکنار کرد هر چند که این فرد خودش ارتباط مستقیمی با این جریان نداشت... به طور کلی از زمانی که ستار بهشتی دستگیر شده تا مجموع ساعاتی که در اختیار پلیس فتا بوده، این فرد مورد ضرب و شتم قرار گرفته اما این ضرب و شتم به گونهای نبوده که منجر به فوت این فرد شود".
خبرگزاری فارس ادامۀ سخنان اژهای را چنین نقل میکند: "بررسی پزشکان حاکی از آن است که با نهایت دقتی که انجام شده، هیچ نوع ضربهای که منجر به فوت این فرد شود در بررسیها به دست نیامده است، هر چند که در معاینات اولیه وجود پنج نقطه کبودی در حال جذب دیده شده است".
به نظر میرسد که عبارت "با نهایت دقتی که انجام شده"، ناظر به کار به پزشکان باشد و نه کسانی که مجری ضرب و شتم بودهاند.
دادستان کل کشور سپس در بارۀ علائم آسیب توضیحاتی داد و گفت: "این علائم میتوانسته به گفته پزشکان مربوط به چهار روز قبل از مرگ هم بوده باشد که در قسمت ران، زانو، کتف و ساق پای چپ و راست میشده است".
محسنی اژهای اضافه کرد که در کالبدشکافیها هیچ اثری از "شکستگی" دیده نشده و دلیلی هم مبنی بر مسمومیت متوفی وجود ندارد.
او نتیجهگیری پزشکی قانونی را چنین خلاصه کرد: "نمیتوان علت قطعی فوت را با اقدامات پزشکی اعلام کرد و مشخص نیست که چه چیزی باعث مرگ این فرد شده است."
محسنی اژهای بار دیگر نظریۀ مرگ به علت "شوک" را مطرح کرد و گفت که به عقیدۀ متخصصان "این شوک میتوانسته روانی و یا فیزیکی باشد".
پس از این مقدمه، دادستان کل کشور نظریۀ تازهای ارائه کرد و گفت: "تحقیقات در رابطه با این پرونده همچنان ادامه دارد اما یک احتمال دیگر درباره فوت این فرد وجود دارد که آن هم دست داشتن خود جریان ضد انقلاب است... این فرضیه وجود دارد که شاید خود جریان ضد انقلاب در زمان زنده بودن این فرد اقدامی کرده باشد تا هم از زمان زنده بودن وی سود برده و هم از زمان فوت وی سود خود را ببرد".
وی سپس در توجیه این فرضیه گفت: "قرائنی که درباره نامه نوشته شده و منتسب به این فرد و همچنین عدم پیدا شدن نسخه اصلی آن و خبرهایی که در برخی رسانهها از نحوه مرگ این فرد منتشر شده مطالبی است که باعث شده بر روی این فرضیه نیز بررسیهای لازم انجام شود".
در نهایت، محسنی اژهای به روشنی توضیح نداد که هفت مأمور پلیس فتا به چه اتهامی بازداشت شدهاند و "سهلانگاریها در نحوۀ نگاه داشتن ستار بهشتی" چه بوده است.
او فقط گفت: "اینکه درباره نگهداری این فرد سهلانگاری صورت گرفته باشد و قصوری رخ داده باشد به طور قطع مسئول مربوطه باید برخورد کند و اگر در این رابطه جرمی هم واقع شده باشد سیستم قضایی با آن برخورد خواهد کرد".
در این نشست خبری، یکی از خبرنگاران سؤال کرد: "مادر ستار بهشتی در مصاحبه با برخی از شبکههای بیگانه عنوان کرده که در روزهای اول مرگ فرزندش عدهای از سوی نیروی انتظامی و دستگاه قضایی به وی مراجعه کردهاند و گفتهاند در قبال اخذ دیه رضایت بدهند"...
و محسنیاژهای پاسخ داد: "به هیچ عنوان این موضوع صحت ندارد. هیچ فردی نه از جانب نیروی انتظامی و از جانب دستگاه قضائی در این رابطه با مادر این فرد صحبتی نکرده است".
دوشنبه، 13 آذر ماه 1391 برابر با 2012-12-03 ساعت 21:122004- 2024 IranPressNews.com -