تجمع اعتراضی كارگران قند اهواز برای دومین روز متوالی

«حداقل بیایند ورشکستگی این کارخانه را اعلام کنند تا کارگران تحت پوشش بیمهٔ بیکاری قرار گیرند و از مزایا و سنوات خود برخوردار شوند و ظرف ۳ یا ۴ سال آینده بازنشسته شوند.»
بیش از ۸۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز صبح امروز – دوشنبه ۱۳ آذرماه - بار دیگر در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۲ ماهه خود در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.

هوشنگ طاهری، عضو شورای اسلامی کار کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که در این تجمع حضور یافته بود، به ایلنا گفت: بیش از ۸۰ کارگر این کارخانه بیش از ۲۲ ماه است که به سبب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی خط تولید، حقوق نگرفته‌اند. این کارگران فقط و فقط به دنبال حقوق معوقهٔ خودشان هستند.

او افزود: متاسفانه وضعیت این کارخانه به گونه‌ای درآمده است که گویا هیچ مسئولی ندارد. نه بانک‌های ملی و ملت جلو می‌آیند تا مسئله را حل کنند و نه وزارت صنایع و معادن قدمی به جلو بر می‌دارد.

این فعال کارگری در ادامه اظهار داشت: حداقل بیایند ورشکستگی این کارخانه را اعلام کنند تا کارگران این کارخانه تحت پوشش بیمهٔ بیکاری قرار گیرند و از مزایا و سنوات خود برخوردار شوند و ظرف ۳ یا ۴ سال آینده بازنشسته شوند.

گفتنی است این کارگران روز گذشته نیز در همین مکان برای رسیدن به خواسته‌های خود تجمع کرده بودند.

چرایی وضعیت فعلی کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز

کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز در ابتدا متعلق به بانک‌های ملی و ملت بوده است. ظرفیت تولید این کارخانه، ۵۰۰ هزار تن شکر در روز است. این کارخانه تا ۱۰ تیر ۸۷ تولید داشته و در این تاریخ به دلیل بازسازی و نوسازی کارخانه برای مدت موقت تعطیل شد که این تعطیلی تا به امروز ادامه داشته است. در سال ۸۷ طی سفر استانی رئیس دولت به خوزستان و مصوبهٔ هیئت دولت در این سفر در تاریخ ۱۳ تیر ۸۸، مسئولیت این کارخانه بر عهدهٔ وزارت صنایع و معادن قرار گرفت تا هر چه سریع‌تر این کارخانه راه اندازی شود.

در همین رابطه ایرج امامی رئیس شورای اسلامی کار کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز گفت: از وزارت صنایع و معادن برای راه اندازی مجدد این کارخانه آمدند و باز بینی‌هایی را انجام دادند که نهایتا تخمین زدند که با هزینه ۲۵۰ میلیارد تومان می‌توانند کارخانه را دوباره راه اندازی کنند.

وی در رابطه با تعطیلی ۴ ساله کارخانه تا به امروزاظهار داشت: از دلایل تعطیلی این کارخانه واردات بی‌رویه شکر به کشور و برداشتن تعرفهٔ آن بود. در حالی که کارخانهٔ ما هر کیلو شکر را با قیمت ۶۲۰ تومان تولید می‌کرد طبق مصوبه دولت هر کیلو شکر با قیمت ۵۶۰ تومان بایستی به فروش می‌رفت که این تماما برای کارخانه ضرر بود و قاعدتا امکان ادامهٔ فعالیت خط تولید وجود نداشت.

این فعال کارگری ادامه داد: در آن زمان تعدیل نیرویی انجام شد به طوری که ۱۲۰ نفر از کارگران قرار دادی تعدیل شدند و بیش از ۳۰ نفر از پرسنل این کارخانه را بازخرید کردند و تعدادی هم بازنشست شدند و در ‌‌نهایت از ۳۳۵ نفر از کارگران این کارخانه تنها ۱۷۵ نفر ماندند.

در حال حاضر نه مالکان و سهامداران جلو می‌آیند تا مسئله کارگران را حل کند و نه دولتی‌ها و هر یک حل مشکلات را به دیگری پاس می‌دهند و تنها چیزی که برای آن‌ها مهم نیست وضعیت و سرنوشت معیشتی کارگران این کارخانه است. شاید تنها ورود رئیس دولت به این ماجرا بتواند گره از کار کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که بیش از ۲۲ ماه است حقوق نگرفته‌اند باز کند.

دوشنبه، 13 آذر ماه 1391 برابر با 2012-12-03 ساعت 12:12
خبر بعدی : فشار اقتصادی و کاهش حضور کودکان کار در مراکز آموزشی
خبر قبلی : فرمانده ناجا: در امنیت اخلاقی شل‌کن سفت‌کن نداریم


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -