خراسان - جانشين دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، ترياک، شيره، کراک، هروئين، حشيش و شيشه را به ترتيب پر مصرفترين مواد مخدر و روانگردان در کشور اعلام و نسبت به شيوع ناگهاني ايدز به علت مصرف افسارگسيخته شيشه درکشور هشدار داد.طاها طاهري در گفتوگو با فارس افزود: طي برنامه چهارم و پنجم توسعه اعتياد تزريقي در زندانها مهار شده است و اين به واسطه سياستهاي کاهش آسيبي بوده که انجام گرفته است.وي ادامه داد: اما اينکه بگوييم ايدز به وسيله مصرف مواد مخدر بيشتر شده است يا خير؟ بايد گفت: پديده جديدي در حال شکلگيري است که ما نسبت به آن هشدار ميدهيم، اين هشدار مربوط به مصرف افسارگسيخته شيشه است که باعث راه افتادن موج سوم ايدز و رفتارهاي مخاطرهآميز جنسي ميشود.
وي گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر از اين منظر توجه خود را به اقدامات آموزشي معطوف کرده است. بايد خانوادهها توجه کنند معتادي که شيشه مصرف ميکند فقط يک معتاد رواني نيست.طاهري تصريح کرد: در اين زمينه فقط افزايش آگاهي چاره ساز است و بايد وزارت بهداشت به ميدان بيايد و با جرأت مسئله را حل کند.
طاهري گفت: در موج سوم ايدز نميتوان گفت به خاطر حرمتهاي اخلاقي مسائل را به مردم نگوييم بلکه بايد آموزشها شفاف داده شود و مداخلات مؤثر انجام گيرد تا کنترل و مهار اين پديده انجام پذيرد.وي در مورد ميزان مصرف شيشه در کشور گفت: مصرف شيشه متأسفانه در بين معتادان چند گانه سوز شده است يعني معتادي که هروئين يا کراک ميکشد به طور همزمان شيشه نيز مصرف ميکند بنابراين اين خطر وجود دارد که طول درمان را سختتر کرده و چون معتاد به يک ماده مخدر وابسته نيست مداخلات را سختتر ميکند.
6ماده اعتيادآور پرمصرف در ايران
طاهري در رتبهبندي ميزان مصرف مواد مخدر در جامعه افزود: به ترتيب ترياک، شيره، کراک، هروئين، حشيش و شيشه در ميان مردم مصرف ميشود و ترس ما اکنون از افزايش مصرف شيشه به دليل شيوع بالاي آن ميان جوانان است.وي گفت: تأثيرات جدي که مصرف شيشه بر جا ميگذارد قابل مقايسه با ساير مواد نيست.
يک معتاد به هروئين يا کراک را ميتوانيم درمان کنيم اما يک معتاد شيشهاي درمان نميشود و نگراني از تبعات آن وجود دارد.طاهري تصريح کرد: اکثر معتادان به شيشه در حال حاضر رفتارهاي پرخطر جنايي انجام ميدهند و اين ما را بسيار نگران کرده است.
دوشنبه، 13 آذر ماه 1391 برابر با 2012-12-03 ساعت 12:122004- 2024 IranPressNews.com -