1200 واحد تولیدی به بانکهای عامل معرفی شدند که مقرر شده 5/2 میلیارد دلار از سرمایه در گردش آنها تبدیل به ریال شود، اما هنوز هیچ کدام ازبانک ها از 7 بانک این پرونده ها را مصوب نکرده و تعیین و تکلیف نکردند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نگاه صندوق توسعه ملی نباید تنها به زیر ساختهای صنعتی باشد بلکه باید تولید و چرخش کارخانجات نیز در آن لحاظ شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد غضنفری در همایشی که صبح امروز در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد اظهارداشت: همراهی بخش خصوصی در سرمایه گذاریهای حوزه صنعتی لازم است تا بتوانیم نیاز به واردات را در کشور به حداقل برسانیم.
او از تبدیل 2.5 میلیارد دلار منابع ارزی صندوق توسعه ملی به ریال برای اختصاص به سرمایه در گردش 1200 واحد از طریق 7 بانک خبر داد و درعین حال گفت: استفاده خوبی از درآمدهای نفتی نداریم و اینکه بانک مرکزی ارز را به ریال تبدیل میکند، میتواند به افزایش نوعی نقدینگی بدون حساب و کتاب در اقتصاد تبدیل شود.
وی افزود: اگر بخواهیم به اهداف چشم انداز 1404 دست یابیم باید بتوانیم منابع موجود سرمایهگذاری را تامین کنیم تا بتوانیم پروژههای صنعتی را تسریع بخشیم.
غضنفری افزود: در بخش تولید در سال 84، 10 میلیون تن ظرفیت تولید كالا در كشور بوده كه از این میزان کمتر از ظرفیت تولید شده است.به عنوان مثال در بخش تولید سیمان در حال حاضر ظرفیت تولید 33 میلیون تن است که باید براساس اهداف سند چشم انداز به 100 میلیون تن برسد كه این امر نیاز به سرمایهگذاری عظیمی دارد.
غضنفری ادامه داد: تولید خودرو نیز براساس اهداف سند چشم انداز باید به سه میلیون دستگاه در سال برسد؛در تمامی حوزههای، صنعت، معدن و تجارت برنامههای افزایش تولید وجود دارد تا بتوانیم به اهداف سند چشم انداز دست یابیم و امر نیازمند سرمایه گذاری مناسب با اهداف است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به میزان تولید ناخالص داخلی اظهارداشت: در سال 84،تولید ناخالص داخلی كشور 194 هزار میلیارد تومان بوده است که این رقم درسال 89 به 480 هزار میلیارد تومان و در سال 94 باید به 700 هزار میلیارد تومان و در سال 1404 باید به 1800 هزار میلیارد تومان برسد.
او ادامه داد:تمام این آمارها نشان میدهد كه حوزه صنعت به سرمایه گذاریهای بیشتری نیاز دارد.
وزیر صنعت،معدن و تجارت سهم بخش صنعت ومعدن در سرمایهگذاری ها در سال 89 را 27 درصد اعلام كرد و گفت:این سهم در سال 90، به 31 درصد و در سال سند چشم انداز20 ساله باید به 41 درصد از سهم ارزش افزوده برسد.
غضنفری خاطرنشان كرد: نرخ رشد ارزش افزوده بالاتر از نرخ GDP کشور پیش بینی شده که باید 2/11 درصد عملکرد داشته باشیم تا به اهداف چشم انداز دست یابیم.
او با اشاره به میزان صادرات غیر نفتی خاطرنشان كرد:میزان صادرات غیر نفتی در سال 84، حدود 67 میلیارد دلار بوده كه این رقم براساس اهداف سند چشم انداز باید به 350 میلیارددلار برسد،درهمین حال سهم بخش صنعت از صادرات غیر نفتی هم اكنون 11 میلیارد دلار است که این رقم درسال 1404 باید به 265 میلیارد دلار برسد.
وی ادامه داد: برخی از سرمایهگذاری ها در این حوزه بسیار خاص هستند؛به عنوان مثال سهم کشور ما در صادرات جهانی های تک مانند تجهیزات صنعتی و الکترونیکی در حدود یک و نیم درصد است که توسعه این امر نگاه خاصی را میطلبد.
وی با اشاره به رشد سرمایهگذاری ها در حوزه صنعت، معدن و تجارت طی سالهای گذشته گفت: حجم سرمایهگذاری در سال 84، 6 هزار میلیارد دلار بوده که در سال 90به 17 هزار میلیارد دلار رسیده است.
وزیر صنعت،معدن و تجارت تاكید كرد:در زمینه سرمایه گذاری این قدرت را داریم كه سرمایه گذاریهای بیشتری را جذب کنیم.
وی افزود: تشکیل سرمایه ثابت از سال 89 تا 94 باید 144 هزار میلیارد تومان برسد كه این رقم برای سال 95 800 هزار میلیارد تومان سرمایه ثابت پیش بینی شده است.
غضنفری یادآورشد: به بیان دیگر از سال 90 تا 94 باید هر سال 30 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری داشته باشیم كه سال 95 تا 1404 باید به رقم 83 هزار میلیارد تومان برسد..
وی گفت: از همین رو باید برای سرمایهگذاری حوزه صنعت در سالهای نخست هر سال 30 هزار میلیارد تومان ودر سالهای بعدی 80 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شود .
غضنفری با بیان اینکه نگاه به صندوق توسعه ملی نباید تنها به زیر ساخت صنعتی باشد افزود: باید صندوق توسعه ملی به تولید و چرخش کارخانجات نیز اهمیت دهد.
وی گفت: با محاسباتی که انجام شده سهم صندوق توسعه ملی برای حوزه صنعت، معدن و تجارت حدود 20 هزار میلیارد تومان است،كه در مجموعه با نیاز حوزه صنعت به 30 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری اگر 70 درصد سرمایهگذاری را دولت بدهد و 30 درصد دیگر را سرمایه گذار تامین کند این همکاری میتواند در سالهای آینده ما را به برنامه هایمان نزدیک کند.
وی ادامه داد: اگر همانند قبل صندوق توسعه ملی به تعهداتش عمل کند حوزه صنعت 35 هزار میلیارد تومان کمبود سرمایه دارد.
وی گفت: بانک ها و سایر منابع نفتی باید در کنار صندوق توسعه ملی باشد و به حمایت از سرمایه گذاران بپردازند.
غضنفری تصریح کرد: تامین سرمایهگذاری در گردش و سرمایه گذاریهای خارجی نیز باید جزو اهداف این صندوق باشد که نیازمند همکاری بیشتر بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است.
وی با بیان اینكه حدود 5/6 میلیارد دلار از سوابق ارزی مسدود شده متعلق به بخش صنعت و معدن است،گفت: براین اساس 101 طرح عقد قرارداد شده، 53 طرح نیز به ارزش 700 میلیون دلار گشایش اعتبار شده است که تاکنون 50 میلیون دلار آن پرداخت شده است.
غضنفری تصریح کرد: 1200 واحد تولیدی به بانکهای عامل معرفی شدند که مقرر شده 5/2 میلیارد دلار از سرمایه در گردش آنها تبدیل به ریال شود، اما هنوز هیچ کدام ازبانک ها از 7 بانک این پرونده ها را مصوب نکرده و تعیین و تکلیف نکردند.
2004- 2024 IranPressNews.com -