شهرزادنیوز: هفته گذشته کنفرانس بين المللي حقوق بشر و فرهنگ ها توسط وزارت امور خارجه و مرکز امور زنان و خانواده برگزار شد که با حاشيه هايي همراه بود.
به گزارش آریا، در اين نشست پروفسور شنايدر، استاد دانشگاه از آلمان، مقاله خود را تحت عنوان «جنسيت و افتخار در قانون جزايي ايران» ارائه داد و اظهار داشت: بر طبق ماده 630 قانون جزايي ايران، هر گاه مردی زن خود را در حال زنا با ديگری ببيند، مي تواند در همان لحظه او را بکشد و اين قانون 18 سال بعد از انقلاب يعنی سال 1377 تصويب شده و اين در حالی ست که در قانون نخست يعني قبل از انقلاب اين گونه نبوده است.
وی افزود: مسئله اصلی اين است که همه چيز در اين قانون به مرد برمیگردد و هيچ چيز در خصوص زن بيان نشده و اين قانونی ست که به مردها توجه دارد نه زنان.
اين استاد دانشگاه تصريح کرد که اينجا مي توان بحث هويت را مطرح کرد که به زن و مرد بازمي گردد؛ اما مفهوم "ناموس" جنسيتی ست و تنها مربوط به زن ها مي شود. يعني يک زن، ناموس پدر، برادر و همسر خود است اما فردی نمی تواند ناموس زن باشد و اين حق به مرد داده شده که از ناموس خود دفاع کند و اگر او را در حال زنا ديد بکشد.
سخنان پروفسور آلمانی چنان با کف زدن و سوت و تشویق دختران ایرانی حاضر در جلسه مواجه شد که سوسن صفاوردی، مدير ارتباطات بين الملل مرکز امور زنان و خانواده رياست جمهوری، که جو موجود را برخلاف ديدگاه های برخی از حاضران ديد، طی سخنانی سعی کرد تا جلسه را آرام کند.
پس از آن فريبا حاج علي، از طرف جمهوری اسلامی، طی سخنانی به دفاع از قوانین جزایی ایران پرداخت که مورد اعتراض یکی از دختران دانشجو قرار گرفت.
سپس فرشته روح افزا، مدير کل شورای فرهنگی اجتماعی زنان، با ارائه مقاله خود به بررسی وضعيت زنان در غرب پرداخت و سخنانی گفت که پروفسور آلمانی به اعتراض جلسه را ترک کرد و حياط مرکز مطالعات سياسی و بين المللی وزارت خارجه را به شنيدن بحث های آکادميک اين نشست ترجيح داد.
2004- 2024 IranPressNews.com -