فرار مغزها به مهاجرت متخصصین و نخبگان علمی از هر کشوری تلقی می شود که بعنوان یکی از معضلات اجتماعی، اقتصادی و آموزشی کشورها محسوب می شود. صندوق بینالمللی پول طی گزارشی که رنگ و بوی سیاسی نیز داشته است، بیکاری، سطح پائین درآمد اساتید و نخبگان، نارسائیهای مالی و اداری، کمبود امکانات تخصصی - علمی و بی ثباتی سیاسی و اجتماعی را از جمله دلایل مهاجرت ایرانیان ذکر کرده است.
به گزارش دانشگاه بی باک، علی رغم همه گزارشاتی که از سوی رسانه های بیگانه منتشر می شود، آمار مهاجرت دانشجویان در سالهای اخیر کاهش یافته است.
کارن خانلری نماینده ارامنه تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص آمار مهاجرت نخبگان دانشجویی به خارج از کشور به خبرنگار بی باک گفت: آمارها نشان از کاهش مهاجرت نخبگان و رتبه بالاهای المپیادها به خارج از کشور است.
وی عوامل متعددی را متأثر در پایین آمدن این آمار دانست و افزود: یک مورد مسأله ی سختگیری در دادن ویزاهاست و دیگری بهبود شرایط ادامه ی تحصیل و کار در کشور ما است که روبه افزایش است.
خانلری با این حال، وسیع بودن امکانات رفاهی در خارج از کشور را دلیلی قابل توجیه برای مهاجرت ندانست و افزود: مهاجرت قبل از اینکه شرایط عینی داشته باشد، شرایط ذهنی دارد که شامل حالت های زیادی مثل حالت های روانی و مسائل اعتقادی است.
وی در پایان گفت: شاید برای کسانی که در ایران زندگی می کنند، رفاه و امکانات هم وجود داشته باشد ولی برخی شرایط ذهنی شان از شرایط عینی، بسیار متفاوت است لذا همچنان عشق و علاقه به تحصیل در خارج از کشور دارند.
2004- 2024 IranPressNews.com -