غده چركين مافيای دارو بايد درمان شود

جوان آنلاین: مشكلات دارويي كشور به صحن علني مجلس كشيده شده است و نمايندگان مردم در خانه ملت هم اكنون عزم خود را براي برخورد با دست‌هاي پشت پرده اين ماجرا جزم كرده‌اند و از قوه قضائيه خواستار برخورد جدي با متخلفان و حتي اهمال‌كاران شرايط كنوني دارويي در كشورند.

هر چند توليد ۹۷ درصدي دارو در داخل توانسته است تا تحريم‌ها را دور بزند و بخش عمده نياز بيماران را تأمين كند اما پدرخوانده‌هاي دارو و درمان و مافياي اين حوزه هم بيكار ننشسته‌اند. در شرايط سوء مديريت دست‌هاي پنهاني وارد ماجرا شده‌اند تا در بالا كشيدن قيمت ارز، سهم خود را از ارز مرجع بر دارند هر چند اين كار به قيمت بحراني شدن اوضاع سلامت در كشور باشد. در برابر بحران به‌وجود آمده اما مجلس وارد موضوع شده تا هم تحقق ۲ ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان ارز دارويي را پيگيري كند و هم با رو كردن دست متخلفان، پيگير برخورد و مجازات با آنان شود.

مقايسه واردات خودرو با واردات دارو

اگر واردات خودروهاي لوكسي مانند پورشه را با واردات دارو مقايسه كنيد در مي‌يابيد بر خلاف دارو اين كالاها نه فقط كاهش واردات نداشته است بلكه مطابق آمار به دست آمده از گمرك، واردات خودرو ۲۱ درصد افزايش و واردات دارو ۱۵ درصد كاهش يافته است به طوري كه در نيمه نخست سال ۹۰ معادل ۷۳۰ ميليون دلار واردات محصولات دارويي به كشور به ثبت رسيده در حالي كه در نيمه اول سال ۹۱ شاهد افت حدود ۱۱۴ ميليون دلاري محصولات دارويي هستيم.
اما در همين دوره واردات خودرو از ۱۶ هزار دستگاه در شهريور سال ۹۰ با ۱۷ درصد رشد در شهريورماه سال ۹۰ از مرز ۱۹ هزار دستگاه عبور كرده و از نظر ارزش نيز با ۲۱ درصد افزايش از ۳۵۴ ميليون دلار به ۴۲۹ ميليون دلار رسيده است. در برابر اين موضوع مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي پاسخ مي‌دهد:نمي دانيم ارز دارويي به چه مصرفي رسيده است!
مسعود پزشكيان، عضو كميسيون بهداشت و درمان اما اين واكنش خانم وزير را تأسف‌بار توصيف مي‌كند. اما در اين شرايط بايد چه كرد و آيا وقت آن نرسيده است تا با دست‌هاي پنهان و چهره‌هاي در سايه اين بحران برخورد شود؟ براي اطلاع از وضعيت امروز و تدابير صورت گرفته براي مديريت بحران دارو و درمان به سراغ اعضاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس رفتيم تا بدانيم نمايندگان مردم براي اين شرايط چه تدابيري در آستين دارند.

برخورد جدي مجلس

محمد حسين قرباني، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با «جوان» مي‌گويد: تأمين نشدن ارز اختصاص يافته به دارو بزرگترين مشكلي است كه با آن مواجهيم. به گفته وي دست‌هاي پشت پرده با اختصاص حدود نيمي از ارز مرجع دارويي به لوازم آرايش، بزك شدن دختران ما را به دارو اولويت داده‌اند.
وي همچنين با انتقاد از اينكه از ۶ هزار ميليارد تومان بودجه مصوب مجلس تاكنون يك ريال هم به وزارت بهداشت نرسيده است، مي‌افزايد: هم مجلس و هم كميسيون بهداشت مصمم هستند تا با عاملان اين بحران برخورد قاطع داشته باشند.

اين چهره‌هاي پنهان در سايه كيستند؟

عبدالرحمان رستميان، ديگر عضو كميسيون بهداشت و درمان نيز در گفت‌وگو با «جوان» با اشاره به ۵/۲ ميليارد ارز اختصاص يافته براي واردات دارو مي‌افزايد: تاكنون يك ميليارد دلار اين بودجه از سوي دولت مصوب شده است و سازمان غذا و دارو در مراحل جذب اين بودجه قرار دارد اما اين ميزان كافي نيست و هم مجلس و هم وزارت بهداشت بايد پيگير ماجرا شوند.
به باور اين نماينده مجلس اختصاص بخش مهمي از ارز دارويي به لوازم آرايش يا خودرو اقدام غلطي است كه در شرايط كنوني تحريم هيچ توجيه عاقلانه‌اي ندارد و مجلس به اين موضوع اعتراض دارد. وي اما نمي‌داند كدام دست‌هاي پنهان، لوازم بهداشتي- آرايشي را وارد ليست اقلام داروهاي وارداتي كرده‌اند و معتقد است دستگاه‌هاي نظارتي بايد پيگير شناسايي و برخورد با اين افراد شوند.

لزوم برخورد با متخلفان و اهمال‌كاران

حسن تأميني ليچايي، نايب رئيس كميسيون بهداشت و درمان نيز در اين رابطه به «جوان» مي‌گويد: ما از حدود ۳، ۴ ماه پيش به وزارت بهداشت هشدار داده‌ايم كه اگر فكري اساسي به حال وضعيت دارويي كشور نشود با بحران مواجه مي‌شويم ولي اين هشدارها جدي گرفته نشد و ما ناچار شديم اين موضوع را به صحن علني مجلس بياوريم.
به گفته اين نماينده مجلس، معاونت برنامه‌ريزي رياست جمهوري و مسئولان وزارت بهداشت به مجلس فراخوانده شده‌اند تا براي مديريت شرايط تصميم‌گيري شود. تأميني مي‌افزايد: همچنين با برخي كشورها براي واردات دارو و مواد اوليه مذاكراتي داشته‌ايم.
به باور اين عضو خانه ملت نه فقط با مقصران اين شرايط بلكه با كساني كه در اين امر كوتاهي كرده‌اند بايد برخورد شود.

مديريت ناكارآمد

عابد فتاحي، ديگر عضو كميسيون بهداشت نيز در گفت‌وگو با «جوان» ضمن تأكيد بر اهميت حوزه دارو و سلامت، مشكلات موجود در اين حوزه را مديريتي مي‌داند. بنا به تأكيد اين عضو كميسيون بهداشت در شرايط اقتصاد مقاومتي بايد مديريت مقاومتي نيز داشت و بر اساس اولويت‌ها تخصيص ارز را مديريت كرد. در حالي كه هم اكنون از ۵/۲ ميليارد تومان ارز اختصاص يافته براي دارو و مواد اوليه فقط يك چهارم آن محقق شده است. وي تأثير مديريت ناكارآمد را در شرايط كنوني فراتر از تأثير تحريمي مي‌داند كه ۳۳ سال است با ما همراه است و در مقاطع حساس توانسته‌ايم آن را دور بزنيم.

قول مجلس براي پيگيري

رسول خضري نيز در گفت‌وگو با «جوان » مي‌افزايد: از آنجايي كه به دليل تحريم برخي شركت‌هاي خصوصي متصدي واردات دارو و مواد اوليه دارويي هستند، آنها هم شرط مي‌گذارند كه در قبال واردات دارو مقدار مشخصي هم لوازم و مواد آرايشي وارد مي‌كنند. خضري نيز از منتقدان سرسخت اختصاص ارز دارويي به لوازم آرايش است و تأكيد مي‌كند: اين شرايط بايد مديريت شود و مجلس پيگير اين موضوع است.

خواسته مردم و بيماران

برخورد با متخلفان حوزه سلامت و دارو و مديريت شرايط، خواسته بيماراني است كه بيماري ناخواسته به سراغشان آمده است و امكان دارد اين بيمارهاي ناخواسته به سراغ من و شما و حتي پدر خوانده‌هاي دارو هم برود، شايد آن زمان بهتر بتوانيم نگراني اين افراد و خانواده‌هايشان را درك كنيم.

شنبه، 27 آبان ماه 1391 برابر با 2012-11-17 ساعت 11:11
خبر بعدی : احضار مدیرمسوول روزنامه خورشید به دادگاه
خبر قبلی : مشکل کمبود شیرخشک همچنان پا برجاست


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -