روز گذشته در حالی بسیاری از مردم غرب مازندران از وقوع سیل وحشتزده شدند که تنها یک ماه از سیل "مرگبار" بهشهر گذشته است.
به گزارش "ایلنا"٬ این سیل دست کم هشت کشته داشته و میزان خسارت آن تنها در این شهر بالغ بر ۳۰میلیارد تومان بوده است.
این خبرگزاری همان زمان به نقل از کارشناسان نوشت که تخریب جنگلها و ساخت و سازهای بیرویه از مواردی هستند که به وقوع سیلهای مخرب و مرگبار در شمال در کمتر از یک دهه گذشته دامن زدهاند.
هادی کیادلیری٬ دبیر انجمن جنگلبانی کشور٬ در گفتوگو با "ایلنا" با اشاره به سیل بهشهر آن را " قابل پیشبینی" خوانده و گفته بود: «ما پیشتر هشدار داده بودیم که وقتی جنگلهای بالادست تخریب میشوند قدرت جنگل در مهار باران از بین میرود. وقتی شاخهها و برگهای درختان به صورت انبوه و فشرده در کنار هم قرار دارند سایهبان ایجاد میکنند و این سایهبانها جلوی ضربات باران به خاک را میگیرد و از جاری شدن آب جلوگیری میکند. همچنین برگهای درختان در سطح جنگل حکم اسفنج را دارند که آب را در خود نگهداری میکنند و متاسفانه وقتی درختان از بین میروند آب باران بدون آنکه جذب خاک شود، روی آن راه میافتد.»
وی با بیان اینکه متولیان امور تنها به بهره برداری اقتصادی از چوب درختان فکر میکنند گفت که سطح جنگل در کشور از ۶۰۰ متر در هر هکتار به ۳۰۰ متر در هر هکتار و به نصف رسیده است.
اسدالله کریمی، محقق و کارشناس جنگل نیز همزمان با وقوقع سیل در بهشهر در گفتوگو با "ایلنا" هشدار داده بود که بارش باران اخیر که منجر به آب گرفتگی منازل، راهها و تخریب اموال مردم شد حادثهای بیسابقه در دهه اخیر بود و مسئولان باید چشم خود را باز کرده و اجازه تخریب جنگل را ندهند.
به گفته وی تجاوز به حریم جنگل، رودخانهها و مراتع از عوامل وقوع حوادثی این چنین هستند. کریمی ساخت خانهها، ویلاها و جادههای روستایی در مسیر جنگل و رودخانهها را از عوامل جاری شدن سیلهای مرگبار دانسته است.
2004- 2024 IranPressNews.com -