در به در به دنبال ارز دارو

روزنامه ابتکار: مسئولان وزارت بهداشت همچنان مشکلات تامين ارز مرجع براي واردات دارو و شيرخشك را در حال برطرف شدن مي‌دانند اما قفسه‌هاي خالي داروخانه‌ها و بيماران بدون دارو و نوزادان بدون شير چيز ديگري مي‌گويند و برخي منابع مطلع نيز روايت‌هاي متفاوتي از چرايي كمبودها حكايت مي‌كنند. در حالي كه روز گذشته وزير بهداشت از اختصاص 600 ميليون دلار ارز تاكنون و قول مساعد بانک مرکزي براي تأمين قريب الوقوع مابقي ارز دارويي مورد نياز براي جبران کسري ارز 6 ماه گذشته سخن گفته است، اما برخي شنيده‌ها حاکي از اين است که با وجود كمبود خطرناك دارو در كشوربرخي واردكنندگان ارز تخصيصي را در جاهايي غيراز واردات دارو مصرف مي‌كنند و تني چند از نمايندگان مجلس هم عملكرد ضعيف وزارت بهداشت را دليل بحران دارويي پيش آمده در كشور مي‌دانند. طي روزهاي گذشته موضوع تامين ارز مرجع براي واردات داروهاي حياتي درمان بيماريهاي خاص و صعب العلاج با انتقاد شديد رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس و به دنبال آن وزير بهداشت، شدت گرفت. مشکلات تحريم دارويي ايران تا اندازه اي جدي است که تاکنون سه نامه از سوي مسئولان حوزه سلامت کشور به بان کي مون دبيرکل سازمان ملل متحد نوشته شده و در اين نامه ها، خواستار توجه به حرکت غيرانساني کشورهاي تحريم کننده شده اند. در همين حال مسعود پزشکيان وزير اسبق بهداشت و درمان و عضو كنوني کميسيون بهداشت و درمان مجلس، با تأکيد بر اينکه وزارت بهداشت، بايد درباره وضعيت ارز واردات دارو به مجلس جوابگو باشد، گفت: به‌طور حتم هزينه کرد اعتبارات حوزه بهداشت در جاهاي ديگر خلاف قانون است.
چرا وزارتخانه از نحوه اختصاص ارز بي‌اطلاع است؟
پزشكيان در گفت‌وگو با خانه ملت، با انتقاد از اظهارات وزير بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکي مبني ‌بر نامعلوم بودن وضعيت ارز مرجع واردات دارو، تصريح کرد: براساس قانون متولي اصلي مديريت ارز دارو در حوزه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکي است. حال اين وزارتخانه چگونه از نحوه اختصاص ارز واردات دارو اظهار بي‌اطلاعي مي‌کند.
وي ادامه داد: وزير بهداشت مي‌توانست بگويد که دولت تاکنون ارز دارو را اختصاص نداده است، اما اينکه ارز را اختصاص داده‌اند ولي ما از مکان اختصاص آن بي‌اطلاع هستيم بسيار تعجب‌آور است. اين نماينده مردم در مجلس نهم، با تأکيد بر اينکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش ‌پزشکي بايد درباره اختصاص ارز دارو به مجلس جوابگو باشد، افزود: مشکل اين است که ما پايبندي به قانون را در ساختار دولت مخدوش مي‌بينيم که ضرورت دارد دولت درباره اختصاص ارز واردات دارو شفاف‌سازي کند.پزشکيان با بيان اينکه يکي از محورهاي سؤال‌ از رئيس‌جمهور بي‌توجهي به موضوع سلامت و اختصاص ندادن اعتبار است، افزود: در شرايطي که سازمان غذا و دارو ادعاي واردات دارو با ارز مرجع را مطرح مي‌‌کند، برخي ديگر از اختصاص ارز دارو اظهار بي‌اطلاعي مي‌کنند، در چنين شرايطي اين سوال پيش مي‌آيد که چرا مسئولان دولتي در وزارت بهداشت به تناقض در گفتار دچار شدند، اگر اظهارات سازمان غذا و دارو درست است چرا وزير بهداشت از کمبود ارز دارو سخن مي‌گويد.اين نماينده با انتقاد از عملکرد دولت ياد‌آور شد: ظاهرا دولت مي‌تواند براي واردات ماشين‌هاي لوکس از ارز مرجع استفاده کند ولي نمي‌تواند براي زندگي انسان‌ها ارز اختصاص دهد. وي تصريح كرد كه به‌طور حتم مجلس و کميسيون بهداشت و درمان اين موضوع را به‌صورت جدي پيگيري مي‌کند.
اختصاص 40 درصد ارز دارويي براي لوازم آرايشي !
پيش از اين هم رسول خضري عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس، وضعيت کنوني انبارهاي دارويي را نامطلوب ارزيابي کرده و گفت که ذخاير دارويي بوده کشور تنها براي 2 ماه آينده دارو جوابگوست. وي با انتقاد از مشکلات کنوني حوزه دارو، عنوان داشته که وضعيت دارو بسيار بحراني است و دولت بايد براي حفظ جان مردم احساس وظيفه کند. خضري با اعلام اينکه هم‌اکنون تنها يک پنجم از ارز واردات دارو از سوي بانک مرکزي اختصاص داده شده است، افزود: سياستهاي کنوني وزارت بهداشت موجب تشديد بحران در حوزه دارو شده است. به طوريکه با وجود کاهش چشمگير اختصاص ارز از سوي بانک مرکزي، حدود 40 درصد اعتبارات به واردات لوازم آرايشي اختصاص داده شده است.
به زودي ارزدارويي تخصيص داده مي‌شود
روز گذشته هم مرضيه وحيد دستجردي وزير بهداشت در سخناني كه روابط عمومي اين وزارتخانه منتشر كرد صرفا اظهار اميدواري كرد كه به زودي بخشي از ارز دارويي مورد نياز كشور از سوي بانك مركزي تخصيص داده شود. گفتني است روزهاي گذشته دکتر مرضيه وحيد دستجردي وزير بهداشت در پاسخ به سئوالي مبني بر اختصاص ارز دارو براي ورود خودروهاي لوکس به کشور، تنها به اين جمله اکتفا کرده که چنين اخباري را شنيده ولي مانند بقيه منتظر شنيدن پاسخ است. وي بر اين نکته تاکيد دارد که وزارت بهداشت تلاش زيادي براي اختصاص ارز مرجع به شرکتهاي وارد کننده دارو و مواد اوليه دارويي طي 6 ماه گذشته انجام داده که البته موفق نبوده است و نمي‌دانيم اين ارز در کجا مصرف شده است. دستجردي اين موضوع را هم مورد اشاره قرار داده که براي اينکه مردم با مشکل دارويي مواجه نشوند در طول 6 ماه گذشته از طرق مختلف از جمله از طريق هواپيما و راههاي ديگر دارو وارد کرده ايم. اظهارات وزير در حالي مطرح مي‌شود که بعد از گذشت 8 ماه از سال، از 2.5 ميليارد دلار نياز ارزي کشور براي واردات دارو، تنها 600 ميليون دلار آن تامين شده است.
بانک مرکزي مسئول سلامت مردم است
دکتر حسينعلي شهرياري رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس معتقد است که بانک مرکزي و رئيس آن مسئول سلامت مردم هستند و اگر گزندي به بيماران در زمينه داروهاي خاص و وارداتي اتفاق بيفتد مديران بانک مرکزي بايد پاسخگو باشند. وي با بيان اينکه تحريمها هميشه بوده است، افزود: ولي هيچ زماني در دولتهاي قبلي سراغ نداريم که اينگونه سوء مديريت در اختصاص ارز براي دارو وجود داشته باشد. دکتر احمد شيباني رئيس سازمان غذا و دارو نيز در پاسخ به سئوالات متعددي مبني بر اينکه چرا حجم زيادي از ارز مرجع براي واردات لوازم آرايشي اختصاص يافته است، عنوان داشته که اين اقدام اشتباه بوده است و سازمان غذا و دارو به هيچ عنوان مسئوليت واردات اين محصولات را نمي‌پذيرد.دکتر محمدرضا شانه ساز معاون داروي سازمان غذا و دارو نيز موضوع ارز مرجع براي واردات دارو را مورد اشاره قرار داده و گفته است که براي ترخيص بسياري از اقلام دارويي که در گمرک انبار شده اند، منتظر تامين ارز مرجع هستيم. وي معتقد است که اگر ارز دارو و ارز مرجع تامين شود و يارانه‌ها و پرداخت سازمانهاي بيمه گر بهتر از چندماه گذشته انجام شود، کمبودي در اين زمينه نخواهم داشت.
کمبود دارو مرگ و ميرهموفيلي‌ها را افزايش داد
روز گذشته مديرعامل کانون هموفيلي ايران گفت: کمبود اقلام دارويي بر اثر تحريم موجب مرگ يک نوجوان 15 ساله طي چهار ماه گذشته در دزفول و نيز افزايش جدي معلوليت‌ها در جامعه هموفيلي ايران شده است.احمد قويدل در گفت و گو با ايرنا افزود: سطح دسترسي بيماران هموفيلي ايران به دارو قبل از تحريم 6/1(يک و شش دهم) درصد در واحد بين‌الملل بود؛ حداقل استاندارد جهاني براي زنده ماندن اين بيمارن حدود يک است و سطح دسترسي کشورهاي امريکاي و اروپايي 5 الي 8 واحد بين‌الملل است.وي ادامه داد: هم اکنون سطح دسترسي بيماران هموفيلي ايران به دارو طبق مشاهدات عيني و با توجه به پايان يافتن موجودي‌هاي خانگي بيماران به يک سوم کاهش پيدا کرده است.مدير عامل کانون هموفيلي تصريح کرد:کمبودهاي دارويي چنان است که وزارت بهداشت طي بخشنامه‌هايي به مراکز درماني، جراحيهاي قابل تعويق بيماران هموفيلي را لغو کرده و تلاش مي‌کند جراحي‌هاي ضروري را نيز مديريت کند.وي يادآور شد در هر نوبت خونريزي، صدمات معيني به مفاصل بيماران هموفيلي به ويژه در ناحيه‌هايي مانند زانو، مچ پا، لگن، مچ دست، آرنج و کتف وارد مي‌شود که به مرور و طي سال‌ها منجر به معلوليت (محدوديت حرکت دست و پا) خواهد شد.وي تاکيد کرد:با توجه به تحريمهاي موجود ما به شدت نگران سلامت بيماران هموفيلي هستيم.

وعده تازه وزارت بهداشت:‌ شير خشک 2هفته ديگر مي‌آيد
مديرکل نظارت بر مکمل‌ها و غذاهاي ويژه وزارت بهداشت گفت: کمبود شير خشک در بازار به علت تخصيص نامناسب ارز و مشکلات بانکي است که باعث کمبود مواد اوليه شده است اما اين مشکل بر طرف شده و تا 2 هفته آينده مشکلي به نام کمبود شير خشک نخواهيم داشت.ويدا کاظمي در گفت‌و‌گو با فارس، افزود: در زمان حاضر 4 توليد کننده شيرخشک در کشور داريم که 6 نوع شير خشک مختلف توليد مي‌کنند، 5 نوع شير خشک وارداتي هم داريم و در مجموع 11 نوع شير خشک مختلف در کشور مجوز توزيع دارند.وي ادامه داد: شيرخشکهاي مصرفي در کشور به طور کلي دو دسته هستند. يکسري شيرخشکهاي يارانه است که براي نوزادان محروم از شير مادر در روستاها يا شهرها در صورت نداشتن استطاعت مالي، توزيع مي‌شود.کاظمي گفت: سالانه حدود 5ميليون قوطي شير خشک يارانه‌اي با تشکيل پرونده و تأييد تقريبا رايگان توزيع مي‌شود. وي ادامه داد: سالانه حدود 20 ميليون قوطي شير خشک آزاد نيز از طريق شبکه داروخانه‌اي کشور توزيع مي‌شود و در مجموع حدود 70 درصد شير خشک مصرفي کشور توليد داخل و 30 درصد وارداتي است.وي تأکيد کرد: طي ماههاي گذشته به علت تخصيص نيافتن به موقع ارز مرجع براي خريد شير خشک و در اولويت نبودن تخصيص ارز براي شير خشک و نيز مشکلات انتقال ارز، واردات شير خشک و مواد اوليه با مشکل مواجه شد.وي ادامه داد: با همکاري بانک مرکزي و تخصيص اخير ارز اين مشکل بر طرف شده و محموله‌هاي مواد اوليه شير خشک از گمرک ترخيص شده است، به مردم قول مي‌دهيم تا 2 يا حداکثر 3 هفته آ‌ينده مشکل شيرخشک نخواهيم داشت.



سه شنبه، 23 آبان ماه 1391 برابر با 2012-11-13 ساعت 10:11
خبر بعدی : قتل به خاطر گم شدن گوشی تلفن
خبر قبلی : پيوستن هنگ کنگ به تحريم رژيم تهران


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -