رانت یک هزار میلیارد تومانی دلالان خودرو در 6 ماه

دبیر انجمن خودرو سازان با اشاره به اینکه در شش ماه ابتدای سال 2 خودرو ساز بزرگ ایران بیش از یک هزار میلیارد تومان زیان کرده اند گفت: در مقابل این زیان، دلالان به همین میزان سود کسب کرده اند و علت این رانت نحوه قیمت گذاری خودرو است.

احمد نعمت بخش در گفت‌و گو با پانا، چالشهای پیش روی صنعت خودرو را به سه بخش تقسیم کرد و اظهار داشت: مهمترین مشکل این صنعت در تامین نقدینگی است و اگر این مساله رفع شود به جرات می توان گفت خودرو سازان وضعیت تولید را بهبود بخشیده و بخشی از عقب ماندگی خود در تولید را جبران خواهند کرد.

وی افزود: بانک مرکزی بر اساس مذاکرات انجام شده قرار بود 2 هزار میلیارد تومان به صنعت خودرو کمک کند اما با توجه به وضع قوانین مختلف، پرداخت این مبلغ به نوعی غیر ممکن شد.

دبیر انجمن خودروسازان خاطرنشان کرد: شرکتهای لیزینگ بیش از 4 هزار میلیارد تومان تامین مالی برای خودرو سازان داشتند اما با اعمال سیاست های بانک مرکزی و کاهش نرخ سود آنها به 17 درصد فعالیت آنها نیز تعطیل کرد، اما معاون اول رییس جمهور قبول کردند که نیمی از این مبلغ را به صورت وام در اختیار خودروسازان قرار دهند که تا کنون اجرایی نشده است.

نعمت بخش با اشاره به شرکت هایی مانند جنرال موتور آمریکا تصریح کرد: این شرکت در جریان بحران در منطقه دلار به مرز ورشکستکی رسید و با اینکه یک شرکت کاملا خصوصی بود اما دولت آمریکا به آن کمک کرد تا بار دیگر به چرخه تولید برگردد اما در ایران به این مساله توجه نشده است.

وی ادامه داد: صنعت خودرو صنایع مختلفی را با خود پیش می برد که از این جمله صنعت قطعه سازی و صنعت فولاد است و در صورتی که از خودروساز حمایت نشود، این صنایع نیز زیان ده خواهند بود.

دبیر انجمن خودرو سازان در خصوص ممانعت از واردات خودرو و اثر گذاری آن بر رونق بازار داخلی خودرو گفت: ممنوعیت اخیری که در بخش واردات خودرو اعمال شده برای حمایت از تولید داخلی نیست ، بلکه ارز کافی برای واردات وجود ندارد؛ از طرفی قیمت ها در بازار داخلی دستوری است و تولید در داخل با مشکل نقدینگی رو به رو است، پس کاهش واردات حلال مشکلات داخلی نخواهد بود.

نعمت بخش مشکل دوم خودرو سازان را اختلاف قیمت بین بازار آزاد و کارخانه دانست و تصریح کرد: در حال حاضر قیمت بازار آزاد با قیمت کارخانه برای برخی خودروها بسیار بالا است و سود این اختلاف قیمت به جیب دلالان می رود در حالی که خودروسازان به دلیل نوع قیمت گذاری و محدودیت های اعمال شده زیان ده هستند.

وی خاطرنشان کرد: سود اصلی را اکنون دلالان می برند در حالی که در شش ماه ابتدای سال سایپا و ایران خودرو بیش از یک هزار میلیارد تومان زیان دیده اند؛ از طرفی دلالان به صورت سازمان یافته در این بخش عمل می کنند و هر زمان که سایت خودرو ساز برای ثبت نام باز می شود در کمتر از چند ساعت محصولات 2 ماه به یکباره به فروش می رود بدون آنکه خریداران واقعی بتوانند خرید کنند؛ این نوعی رانت است که باید ریشه کن شود و راهکار آن تنها افزایش فعالیت خودروسازان است.

نعمت بخش افزود: اگر اجازه دهند خودرو ساز همانند سالهای گذشته در حاشیه بازار اقدام به فروش محصولات کند قطعا قیمت ها نسبت به شرایط فعلی کاهش خواهد یافت و علاوه بر آن سود حاصل از فروش نیز به جیب خودرو ساز می رود و به این روش صنایع دیگر زیان ده نخواهند بود.

دبیر انجمن خودرو سازان سومین مشکل را کسری منابع ارزی دانست و ادامه داد: از تیرماه تا کنون خودروسازان ارز دریافت نکرده اند و اتاق مبادلات ارزی نیز تنها به نیازهای خرد پاسخگو است؛ از طرفی انبارهای خودروسازان در حال خالی شدن است.

وی تصریح کرد: مشکل اصلی نقدینگی است و در صورتی که این مشکل حل شود خودرو سازان می توانند در حاشیه بازار علاوه بر کاهش قیمت ها، بخشی از کاستی های خود در تولید را نیز جبران کنند.

سه شنبه، 23 آبان ماه 1391 برابر با 2012-11-13 ساعت 01:11
خبر بعدی : بسیاری از جاده‌های خوزستان مال‌رو است
خبر قبلی : ورشکستگی صد فعال بازار کامپیوتر


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -