بن بست در مذاکرات اتمی

روزآنلاین: رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که هنوز زمان مذاکرات احتمالی آینده میان ایران و گروه ۱+۵ مشخص نشده است. او همچنین بار دیگر به طرف های مذاکره کننده هشدار داد "روش‌های اشتباه و اعمال فشار" با گفت‌وگوهای سازنده همخوانی و سازگاری‌ ندارد.

به گفته مهمانپرست، به محض حصول توافق درباره زمان و مکان دور بعدی مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۵ این موضوع توسط تیم مذاکره کننده هسته ای اعلام خواهد شد.

این اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه در مصاحبه با خبرگزاری فارس پس از آن بیان شد که گفت و گوی تلفنی معاونان رؤسای مذاکره کننده هسته ای در دو طرف نیز ظاهرا بدون نتیجه پایان یافت.

علی باقری، معاون سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و هلگا اشمید، معاون کاترین اشتون دو روز پیش درباره ادامه گفت‌‌وگوهای هسته‌ای تلفنی صحبت کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه با استناد به گفته‌های سخنگوی خانم اشتون، علی باقری، معاون سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و خانم هلگا اشمید، معاون کا‌ترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه، ۴ آبان، طی گفت‌وگوی تلفنی درباره ادامه مذاکرات دیپلماتیک ایران و گروه پنج بعلاوه یک صحبت کرده‌اند.

گفت‌وگوی تلفنی خانم اشمید با معاون دبیر شورای عالی امنیت ایران درحالی است که به گزارش خبرگزاری ایسنا، "روز دوشنبه از دفتر هلگا اشمید برای گفت‌وگو با وی (علی باقری) تماس گرفته‌اند اما او گفته است که برای دوشنبه وقت ندارد".

این گزارش می‌افزاید که علی باقری همچنین گفت: "ایران هرگز میز مذاکره را ترک نکرده و در انتظار پاسخ گروه پنج بعلاوه یک به پیشنهادهای خود است."

ایران چندی پیش یک بسته پیشنهادی به گروه پنج بعلاوه یک تحویل داده است که لغو تحریم‌ها بخشی از این بسته پیشنهادی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته گذشته علی اکبر صالحی اعلام کرد که گفت‌وگو با گروه پنج بعلاوه یک برای تعیین تاریخ مذاکرات هسته‌ای ادامه دارد و احتمالا این مذاکرات در ماه نوامبر، یا اواخر این ماه انجام گیرد.

سخنگوی خانم اشتون می‌گوید که خانم اشمید آقای باقری را در جریان مذاکرات گروه پنج بعلاوه یک که ۲۷ سپتامبر در نیویورک برگزار شد نیز قرار داده است.

هفته گذشته وزرای خارجه اتحادیه اروپا تحریم‌های یکجانبه سختی را علیه برنامه هسته‌ای ایران تصویب کردند؛ برنامه‌ای که کشورهای غربی می‌گویند پوششی است برای ساخت بمب هسته‌ای، اما ایران تاکید دارد که تنها هدف آن مقاصد صلح آمیز است.

خانم اشتون گفته است که تحریم‌های جدید با هدف "وادار کردن ایران به بازگشت به میز مذاکرات" است.

گروه پنج بعلاوه یک، متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت بعلاوه آلمان، از فوریه سال جاری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران از سر گرفته‌اند و تاکنون چند دور مذاکرات میان طرفین برگزار شده است. آخرین دور مذاکرات در ماه ژوئن در روسیه برگزار شد که به گفته خانم اشتون هیچ نتیجه‌ای در بر نداشت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آخرین گفت‌وگوی آقای جلیلی و خانم اشتون ۱۸ سپتامبر در ترکیه بود که خلاصه گزارش این مذاکرات ۲۷ سپتامبر به اطلاع نمایندگان گروه پنج بعلاوه یک در نیویورک رسید.

گفت‌وگو‌ها برای ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران در حالی است که خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه، ۴ آبان، از قول دیپلمات‌های غربی که نامی از آنها برده نشده است، گزارش داد که ظاهرا ایران با نصب ۶۴۰ سانتریفیوژ جدید در سایت غنی سازی اروانیوم فردو، تعداد سانتریفوژهای این سایت زیرزمینی را به ۲۸۰۰ سانتریفیوژ رسانده است و ظرفیت غنی سازی آن را تکمیل کرده است.

به جز این و در هفته گذشته روزنامه "نيويورک تايمز" در گزارشی به نقل از مقام‌های ناشناس در دولت باراک اوباما، نوشته بود که آمريکا و ايران برای مذاکره رو در رو بر سر برنامه هسته ای ايران توافق کرده اند.

این گزارش که واکنش گسترده ای در رسانه های داخلی و بین المللی داشت، بلافصله هم توسط ایران و هم توسط آمریکا تکذیب شد.

تامی ویتور، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در بیانیه ای، خبر روزنامه نیویورک تایمز مبنی بر گفتگوی مسقیم دولت آمریکا و ایران درباره برنامه هسته ای ایران را رد کرد.

او گفت که "ما به همکار ی خود با گروه ۱+۵ برای دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک ادامه می‌دهیم و از ابتدا آمادگی خود را برای دیدارهای دو جانبه اعلام کرده ایم." اما افزود: "اینکه ایران و آمریکا مواففت کرده اند بعد از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، گفتگوی مستقیم و یا هر نوع دیدار دیگر با یکدیگر داشته باشند، صحت ندارد."

آقای ویتور در ادامه به تاکید باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا درباره جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی اشاره کرد.

پیش از او فریدون عباسی دوانی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفته بود: "اگر حقوق هسته ای ایران تامین شود، مذاکرات با گروه ۱+۵ مطمئنا به نتیجه می‌رسد."

با وجود این، علی اکبر صالحی، ‌وزير امور خارجه ايران، روز يکشنبه ۳۰ مهرماه گزارش روزنامه آمريکایی "نيويورک تايمز" در مورد توافق بين ايران و آمريکا برای مذاکره مستقيم بر سر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر صالحی در پاسخ به پرسشی در مورد گزارش نيويورک تايمز گفته است: "مسئوليت پاسخگويی به چيزی که آنها منتشر می کنند را نداريم و چيزی به نام مذاکره با آمريکا نداريم."

وزير امور خارجه ايران افزود: "مذاکراتی با ۱+۵ داريم که آمريکا نيز حضور دارد و اگر بحث مذاکره هسته ای باشد انجام می گيرد جدای از آن بحثی تحت عنوان مذاکره نداريم."

یکشنبه، 7 آبان ماه 1391 برابر با 2012-10-28 ساعت 12:10
خبر بعدی : وجود آدم کوتوله‌ها در اسلام آبادغرب
خبر قبلی : رئیس جمهور حق دخالت در سایر قوا را ندارد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -