حساب و کتاب امامزاده‌ها شفاف نيست

روزنامه مردمسالاری: يک عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس سازمان اوقاف را متهم به غيرشفاف بودن گزارش مالي امامزاده‌ها کرده است ولي مسئولان اوقاف با رد اين ادعا مي‌گويند اين گفته‌ها بدون مطالعه و به قصد سياه‌نمايي و وارونه جلوه دادن عملکرد اين سازمان عنوان شده است.

سازمان اوقاف و امور خيريه کشور که تاريخچه‌اي قديمي دارد در مجلس هشتم تلاش کرد تا بودجه خود را افزايش دهد و براي اين کار برنامه و طرح‌هاي مختلفي را (اعم از تبديل بقاع متبرکه به قطب فرهنگي، تربيت 10 ميليون حافظ قرآن، مرمت امامزاده‌ها، تشکيل بانک اطلاعاتي موقوفات و...) در دستور کار خود قرار داد. حال که نوبت به مجلس نهم رسيده اين بار برخي نمايندگان از غير شفاف بودن عملکرد سازمان اوقاف گلايه کرده‌اند. غلامرضا کاتب عضو کميسيون برنامه و بودجه چندي پيش در گفتگو با مهر اعلام کرد هفته گذشته سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه ميهمان کميسيون برنامه و بودجه بود و در اين نشست گزارش عملکرد اين سازمان را ارائه کرد. اما در همين رابطه ولي غلامعلي جعفرزاده عضو ديگر اين کميسيون با انتقاد از عملکرد سازمان اوقاف و امور خيريه گفت: چرا سازمان اوقاف و امور خيريه، مردم هر منطقه را از ميزان درآمد بقعه همان محل و نحوه هزينه‌کرد آن مطلع نکرده و در اين خصوص به صورت شفاف اطلاع‌رساني نمي‌کند. بنده سوالاتي مطرح کردم که اصلاً از پاسخ‌هاي داده شده قانع نشدم و قطعاً از طريق طرح سوال در صحن مجلس اين موضوع را پيگيري خواهم کرد.

اين نماينده مجلس اعلام کرده که سازمان اوقاف شفافيت لازم را در درآمد و هزينه امامزاده‌ها ندارد و به مردم گزارش نمي‌دهد. در ضمن قبور شهدا هم در امامزاده‌ها به درستي ساماندهي نشده است.

چرا دولت پول امامزاده‌ها را نمي‌دهد

در اين جلسه پاسخ‌هايي از سوي اوقاف مطرح شد ولي براي اين نماينده قانع کننده نبود و اين نماينده مدعي بر سر انتقاداتش ايستاد تا اوقاف به درستي گزارشات مالي خود را ازائه کند.

ولي در واکنش به اعتراضات اين نماينده مجلس حجت‌الاسلام احمد شرفخاني معاون فرهنگي سازمان اوقاف گفت: اين برداشت‌ها صحيح نيست و شايد اين اشکالات موردي باشد زيرا تمامي‌امامزاده برنامه دارند و درآمد هر امامزاده صرف همان امامزاده مي‌شود.

وي افزود: بخشي از درآمدهاي موقوفات صرف عمران و آباداني، بخشي صرف امور فرهنگي و بخشي هم براي هزينه‌هاي جاري مانند آب و برق و ... مي‌شود که تمامي‌دستورالعمل‌ها و هزينه کردها در سامانه سازمان اوقاف موجود است.

معاون سازمان اوقاف و امور خيريه کشور گفت: ما حدود هشت هزار امامزاده داريم که بيش از 5 هزار امامزاده فاقد موقوفه و درآمد خاصي هستند. چرا نمايندگان سوال نمي‌کنند که سازمان اوقاف با کدام بودجه اين امامزاده‌ها را مديريت مي‌کند؟ چرا سوال نمي‌کنند که چرا دولت بودجه امامزاده‌ها را نمي‌دهد؟

بدهي 61 ميليارد توماني دولت به امامزاده‌ها و مساجد

گفته‌هاي شرفخاني در حالي است که حجت الاسلام علي محمدي سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه کشور هم اعلام کرده بود: بر اساس بودجه سال 90 دولت متعهد بود 20 ميليارد تومان براي بقاع تامين اعتبار کند در حالي که 10 ميليارد تومان آن پرداخت شده است. همچنين در بخش حفظ و نگهداري از اماکن مساجد بيش از سه هزار مسجد تعمير و مرمت شده و يکهزار و 100 مسجد در مناطق محروم در حال ساخت است که در اين بخش هم دولت متعهد بود تا 105 ميليارد تومان کمک کند ولي تنها 54 ميليارد تومان آن محقق شده است.

سازمان اوقاف دروغ مي‌گويد!

غلامعلي جعفرزاده عضو کميسيون برنامه و بودجه و منتقد عملکرد اوقاف در پاسخ به اظهارات مسئولان سازمان اوقاف در گفت‌وگو با مهر گفت: بنده چندين سوال از سرپرست سازمان اوقاف کردم که بايد پاسخگو باشد. خودم به چند امامزاده رفتم و مي‌دانم 20 درصد درآمد امامزاده‌ها را سازمان اوقاف بر مي‌دارد. سوال بعد اين است که آقايان مي‌گويند صرف فعاليت‌هاي فرهنگي مي‌کنيم و من سوال مي‌کنم چه کسي به شما اين اجازه را داده است؟ بر اساس کدام فتواي شرعي؟ اينکه مي‌گويند درآمد هر امامزاده صرف همان امامزاده مي‌شود دروغ است! بگوئيد اين پولها کجا مي‌رود؟ چرا آمار امامزاده‌ها يک مرتبه افزايش داشته است؟ چرا ساماندهي قبور شهدا در امامزاده‌ها ساماندهي نشده است؟ وي بازهم تاکيد مي‌کند اگر پاسخ ندهند سوالاتم را در صحن علني مجلس اعلام مي‌کنم.

پاسخ سازمان اوقاف به گفته‌هاي جعفرزاده

گفته‌هاي اين نماينده مجلس در حالي است که روابط عمومي‌وامور بين‌الملل سازمان اوقاف و امور خيريه در پاسخ به اظهارات نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي اعلام کرد: نبايد بدون مطالعه و آگاهي مطالب و سوالات را وارونه کرد و موجب سياه نمايي خدمات و عملکرد سازمان اوقاف شد.

در بخشي از پاسخ سازمان اوقاف به اين نماينده مجلس آمده است: طي سال‌هاي 88 تا 91 هزاران هکتار از اراضي موقوفه در معرض سرمايه‌گذاري اقتصادي بخش خصوصي قرار گرفته‌اند؛ که براي نمونه مي‌توان به آغاز عمليات زيتون‌کاري 1400 هکتاري در اراضي موقوفه سيف‌الدوله همدان در سال جاري، پسته‌کاري 340 هکتاراز اراضي موقوفه سرلشکر خدايار و احداث بزرگترين گلخانه هيدروپونيک کشور در ملارد به مساحت 50 هکتار با سرمايه‌گذاري بخش خصوصي که موجب ايجاد 900 شغل خواهد شد اشاره کرد که تنها نمونه‌هايي از موقوفاتي است که طي اين سالها احيا و در مدار توسعه و رشد و بالندگي قرار گرفته‌اند.

سازمان اوقاف در ادامه توضيح داد: شما اشاره داشته‌ايد به عدم اطلاع مردم هر منطقه از درآمدها و هزينه‌هاي بقعه، بايد به اطلاع جنابعالي برسانيم سازمان اوقاف در سال 89 با هدف‌گذاري متناسب با برنامه پنجم توسعه کشور براي هر بقعه متبرکه دفترچه برنامه و بودجه تنظيم و موارد فوق در قالب 40 درصد براي عمران و آباداني بقعه، 30 درصد براي امور جاري و هزينه‌هاي مصرفي بقعه، 20 درصد مسائل فرهنگي و مذهبي و 10 درصد حق‌التصدي اختصاص يافته است.

علاوه بر اين هيأت امنا، خدام و دست‌اندرکاران هر بقعه معمولا از افراد امين و معتمد هر منطقه انتخاب مي‌شوند که آنها قطعا از ميزان درآمد هر بقعه مطلع بوده و مردم هر منطقه را در جريان امور جاري بقعه قرار مي‌دهند.

در اين مصاحبه اشاره کرده‌ايد رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه جهت پاسخگويي به سوالات نمايندگان در اين جلسه حضور يافته‌اند، اين در حالي است که نماينده محترم ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف به درخواست خويش و در راستاي سياست‌هاي تعاملي و شفاف‌سازي عملکرد اين سازمان در کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي حضور يافته‌اند و با برخي از ديگر کمسيون‌ها نيز اين تعامل را داشته‌اند.

درخصوص حل و فصل وضعيت املاک وقفي همچون شهر «لشت‌نشاء» رشت اداراه حقوقي اين سازمان و اداره اوقاف گيلان با جديت و سرعت به دنبال حل مشکل بوده‌اند، اما بايد توجه داشت بسياري از مسائل و مشکلات املاک وقفي داراي پيچيدگي‌ها و غوامض و ظرائف خاص خود هستند که بايد ضمن رعايت حقوق واقف و اجراي دقيق نيت وي، حقوق متصوره مردم و کساني که حق نسق يا حق اعياني دارند نيز لحاظ شود.

تنها 10 درصد درآمد بقاع به جيب سازمان مي‌رود

در ادامه اين پاسخ آمده است: در بخشي از مصاحبه بيان شده که درصد قابل توجهي از درآمد بقاع متبرکه در اختيار مسئولان سازمان قرار مي‌گيرد که اين مطلب نيز غيرواقعي است و همانطور که پيشتر هم ذکر شد براساس مصوبه مجلس تنها 10 درصد حق‌التصدي به سازمان اوقاف اختصاص مي‌يابد و مابقي درآمد در خود بقعه هزينه مي‌شود.

جهت استحضار آقاي غلامعلي جعفرزاده ايمن‌آبادي بايد متذکر شويم در سال 89 براي اولين بار در طول تاريخ سازمان اوقاف، سامانه جامع بانک اطلاعات و مديريت عملکرد موقوفات و بقاع متبرکه به منظور شفاف‌سازي درآمدها و گردآوري آمار براساس بند ب ماده 177 قانون برنامه پنجم توسعه کشور با بيش از 40 عنوان سرفصل اطلاعاتي، راه‌اندازي شد.

در خصوص حقوق و مزاياي متوليان و مسئولان امامزاده‌ها و بقاع متبرکه نيز جهت اطلاع جنابعالي اعلام مي‌شود که معاونت فرهنگي و اجتماعي اين سازمان با جديت پيگير پرداخت حقوق و مزاياي اين عزيزان بوده است. هم‌اکنون 2100 خادم در بقاع متبرکه داراي قرارداد يکساله و توافقي هستند که از اين تعداد 1300 نفر بيمه و 800 نفر به دليل عدم برخورداري از شرايط سني مدنظر سازمان تأمين اجتماعي بيمه نمي‌باشند. علاوه بر اين هم‌اکنون 150 مديرداخلي در سطح بقاع متبرکه و امامزادگان در حال فعاليت هستند که بازنشسته ساير سازمان‌ها بوده و از بيمه ساير دستگاه‌ها برخوردارند و برخي نيز به طور افتخاري مشغول خدمت هستند.

بي‌توجهي به عمران و آباداني بقاع از جمله مباحثي است که جنابعالي متاسفانه در سخنانتان بدون اشاره به حجم وسيع اقدامات انجام شده مطرح کرده‌ايد و اين دور از انصاف است، هر مسافري که از تهران بيرون رفته باشد، شاهد تحول و تغيير در بقاع متبرکه بوده است، چگونه يک نماينده مجلس از اطراف خود هم بي‌اطلاع است، هم‌اکنون 2700 طرح توسعه و عمران براي بقاع متبرکه و امامزادگان شاخص در حال اجراست و 3 هزار بقعه نيز از امکان زيارت و انجام کارهاي فرهنگي برخوردار هستند.

در بحث ساماندهي قبور شهدا بودجه نداريم

درخصوص بازسازي گلزار شهدايي که در جوار بقاع متبرکه مي‌باشند نيز نکته اساسي، تأمين بودجه مورد نياز است که اين سازمان قادر به تأمين بودجه بازسازي گلزار شهدايي که بقاع متبرکه مجاور آن فاقد درآمد هستند نمي‌باشد و ضرورت دارد دولت و ساير دست‌اندرکاران براي اين موضوع چاره‌اي بينديشند. در عين حال برخي از گلزار شهدا در طرح‌هاي توسعه حرم امامزادگان داراي درآمد، بازسازي و بهسازي شده‌اند.ضمن اينکه تمامي‌گلزارهاي شهداي گرانقدر انقلاب اسلامي و دفاع مقدس در استان گيلان به جز امامزاده‌هاشم که اخيرا به تصويب استانداري رسيده است مرحله ساماندهي قبور را پشت سر گذاشته‌اند.

نکته پاياني درباره مطرح شدن افزايش آمار امامزاده‌ها از زبان جنابعالي به عنوان نماينده برگزيده مردم در جمهوري اسلامي است که جاي تعجب دارد که چگونه يک نماينده شائبه‌هاي تفرقه‌افکنانه و دشمنانه صهيونيست‌ها و عوامل نقابدار«برنامه تحليلي صفحه آخر» شبکه تلويزيوني صداي آمريکا را در تريبون متعلق به نظام جمهوري اسلامي تکرار مي‌‌کند. در پايان ضمن آرزوي توفيق و سربلندي براي اين نماينده محترم و تمامي خدمتگزاران به نظام جمهوري اسلامي اين سازمان آمادگي خود را براي پاسخگويي به هرگونه سوال و ابهام نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي بصورت شفاف اعلام مي‌دارد.

موضوع را به صحن علني مي‌برم

گفته‌ها و اطلاعيه‌هاي سازمان اوقاف در حالي است که اين نماينده همچنان بر اظهارات خود پا فشاري کرده و مي‌گويد: با تمامي‌اين تفاسير اگر پاسخ روشني به من داده نشود موضوع را در صحن علي مطرح مي‌کند.



سه شنبه، 2 آبان ماه 1391 برابر با 2012-10-23 ساعت 07:10
خبر بعدی : قزوین در ۲۰ ماه به اندازه ۲۰ سال اعدامی داشته
خبر قبلی : چادر مشکی برای کارکنان شهرداری اجباری شد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -