رژیم اسد مظنون شماره یک ترور مقام اطلاعاتی لبنان

به گزارش رادیو فرانسه، کارشناسان معتقدند، رژیم سوریه مظنون اصلی قتل رئیس دستگاه اطلاعاتی لبنان است، فردی که تمایلات ضد سوری داشته است. در اکثر فرضیه‌ها رژیم سوریه مظنون شماره یک ترور اخیر در لبنان است.

قسان العزی- استاد علوم سیاسی دانشگاه بیروت، در این زمینه گفته است: «"وسام الحسن"، هدف حمله رسانه‌های حامی سوریه در لبنان بود و دمشق نیز او را متهم به همکاری با انقلابی‌های مخالف رژیم اسد کرده بود. دمشق مطمئناً از وی متنفر بود، چرا که وی "میشل سماهه"- وزیر سابق لبنانی، که به شدت حامی رژیم سوریه بوده را به جرم حمل مواد منفجره در خودروی وی دستگیر کرده بود.»

وسام الحسن، روز ٩ اوت، آقای سماهه را در منزلش دستگیر کرد. در جریان این بازداشت از خودروی آقای سماهه مواد منفجره کشف شد. این اتفاق جرقه‌ای بود برای بروز یک سری از ناآرامی‌ها در شمال لبنان.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، به طور کامل این اثبات شده است که ترور توسط یک سری قاتل حرفه‌ای و از طریق سازمان امنیتی یک کشورصورت گرفته است.

بنا به گفته فدیه کیوان- مدیر بنیاد علوم سیاسی دانشگاه سن جوزف بیروت: «یک جنگ بین دستگاه‌های امنیتی سوری و لبنانی در جریان است و وسام الحسن نیز نوک پیکان این جنگ بود، به خصوص پس از ترور نخست وزیر سابق لبنان- رفیق حریری. رژیم سوریه ٣٥ سال است که در لبنان حضور دارد، آنها در تمامی نهادهای دولتی نفوذ کرده‌اند، آنها در سرویس های امنیتی نیز نفوذ دارند.»

بر اساس گفته‌های رئیس پلیس لبنان- اشرف ریفی، آقای وسام الحسن در ساعات پایانی شب در حال برگشت به منزل بوده که مورد سوء قصد قرار میگیرد. وی در این زمینه اضافه کرده است: «هیچ کس حتی من خبر نداشتم که وی چه زمانی از پاریس برگشته است، من از او هیچ گاه درمورد جا بجایی‌ها سؤالی نمیکردم، چرا که او یک متخصص مسایل امنیتی بود.»

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، به طور حتم آقای الحسن در یک خودروی محافظت شده در حال عبور بوده است؛ قاتلین وی بخوبی از همه چیز مطلع بوده‌اند که در کدام کوچه و در چه فاصله‌ای خودرو را منفجر کنند.

یک استاد علوم سیاسی در لبنان، تأکید میکند که سوری ها تمام ریزه‌کاری‌های این کشور را می‌دانند، بنابراین سوری‌ها یکی از مظنونین این اقدام هستند .»

بنا بر نظر فابریس بلانش- متخصص مسایل سوریه، دمشق مظنون شماره یک این ترور است. وی که رئیس مرکز مطالعات مدیترانه و خاورمیانه فرانسه است می‌گوید: بشار اسد در نظر دارد تا هراس و دهشت به قلب دشمنان خود وارد کند.»

جلسه اضطراری هیات دولت لبنان

این تحولات و گمانه‌زنی‌ها در حالی است که این ترور باعث براه افتاده یک طوفان سیاسی در لبنان شده است؛ اعتراضات خیابانی در مناطق جنوبی سیدون و ترابلس به به وقوع پیوسته. در این راستا دولت ائتلافی لبنان که حزب الله این کشور نیز یکی از شرکای اصلی این ائتلاف است تشکیل جلسه اضطراری داد.

نکته قابل توجه آنکه، آقای الحسن علاوه بر اینکه رئیس دستگاه اطلاعاتی لبنان بود، مسئول پیگیری پرونده ترور رفیق حریری- نخست وزیر سابق لبنان، نیز بود، پرونده‌ای که متهم شماره یک آن حزب الله لبنان، یکی از حامیان منطقه‌ای رژیم بشار اسد است.

در این راستا، امروز کابینه دولت لبنان تشکیل جلسه اضطراری داد. این درحالی است که ائتلاف ١٤ مارس به رهبری سعد حریری، خواهان کناره گیری دولت فعلی از قدرت است.

احمد حریری- دبیرکل حزب آینده این کشور، نیز در این رابطه گفته است دولت باید هم اکنون از قدرت کناره‌گیری کند و آقای نجیب میقاتی (نخست وزیر)، نیز به سرعت از کار برکنار شود و از سوی دیگر سعد حریری نیز از مردم لبنان خواسته است تا حضور پررنگی در مراسم خاکسپاری آقای الحسن داشته باشند.

ماندن در قدرت به خاطر مصالح کشور

کوران حوادث در ٢٤ ساعت گذشته، فشار را بر آقای نجیب میقاتی- نخست وزیر لبنان، تا حدی افزایش داده بود که وی از احتمال استعفای خود سخن به میان آورده بود، اما امروز طی اعلامیه‌ای رسمی، عنوان کرد به خاطر مصالح کشور در حال حاضر، در مقام خود باقی خواهد ماند.

بر اساس این خبر، آقای میقاتی اعلام کرده است: «من به رئیس جمهور اطمینان خاطر دادم که در پست نخست وزیری نخواهم ماند، او از من خواست که نه به خاطر مسایل شخصی، بلکه به خاطر منافع ملی در پست خود باقی بمانم تا از یک خلاء سیاسی جلوگیری به عمل آید.»

شنبه، 29 مهر ماه 1391 برابر با 2012-10-20 ساعت 23:10
خبر بعدی : خميس قذافی فرزند ديکتاتور سابق ليبی کشته شد
خبر قبلی : تجمع اعتراضی خانواده های دانش آموزان کشته شده


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -