فشار آمریکا و اروپا به ترکیه برای قطع خرید گاز از ایران

ایران بيش از ۹۰ درصد گاز صادراتی خود را به ترکیه می‌فروشد. این مقدار فعلا برابر است با ۲۷ میلیون متر مکعب گاز در روز. آیا ترکیه پس از قطع خرید گاز ایران از سوی اتحادیه اروپا به این تحریم‌ها خواهد پیوست؟

به گزارش رادیو آلمان، تركيه صاحب انرژی نفت و گاز نیست و مجبور است گاز مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه تامین کند. این کشور سالانه ۳۰ ميليارد متر مكعب گاز از روسيه، ۱۰ ميليارد از ايران، ۶/۵ ميليارد از جمهوری آذربايجان و حدود ۶ ميليارد متر مكعب گاز مايع نیز از كشورهای آفريقایی وارد می‌کند. بخشی از گاز خود را نیز به صورت "ال ان جی" (گاز طبیعی مایع ) از قطر وارد می‌کند.

پس از تحریم گاز ایران از سوی اتحادیه اروپا (۱۵ اکتبر / ۲۴ مهر) پیش‌بینی می‌شود فشار به ترکیه بر سر قطع واردات گازی خود از ایران افزایش یابد. اما کارشناسان به دویچه وله گفتند، قطع صدور گاز ایران به ترکیه آنهم در آستانه‌ی بروز فصل سرما "فلج کننده" خواهد بود و ترکیه زیر بار آن نخواهد رفت.

زیان ترکیه از همراهی با اتحادیه اروپا

مقام‌های ایرانی تحریم ۲۷ کشورعضو اتحادیه‌ی اروپا را "نمایشی و تبلیغاتی" توصیف کردند. حسین ذوالانوار، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ایران در این باره هشدار داد: «ترکیه به عنوان خریدارعمده‌ی گاز ایران ، قادر نیست در دراز‌مدت ازخرید گاز ایران امتناع کند و همراهی با سیاست‌های اتحادیه اروپا، به زیان دولت آنکارا خواهد بود.»

از سوی دیگر جواد اوجی، مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران نیز گفته است که صادرات گاز ایران به ترکیه و سایر کشورهای اروپائی در آینده حتی می‌تواند تا ۱۰۰ میلیون متر مکعب در روز ارتقا یابد. گرچه ایران به عنوان کشور صادرکننده‌ی گاز شناخته نمی‌شود، اما با دارا بودن دومین ذخیره‌ی گازی دنیا می‌تواند به تنها رقیب آتی گاز روسیه در اروپا بدل شود. کارشناسان امور گاز همچنین می‌گویند، روسیه انحصار بازار گاز اروپا را در دست دارد و پس از اعمال تحریم‌ها، در واقع ایران فرصت حضور در بازار گازی اروپا را از دست داده است.

هشدار آمریکا درباره‌ی ضرر تحریم گازی به ترکیه

"سازمان اطلاعات انرژی آمريکا" پیش از این در گزارشی اعلام کرد: «ظرفیت‌ها برای محدود کردن صادرات گاز طبیعی ایران در بازار جهانی بسیار محدود است چون بخش بزرگی از این محصول به ترکیه صادر می‌شود.»

‌این سازمان در گزارش خود همچنین آورده است، که با آغاز تحريم گاز ايران از سوی اتحاديه‌ی اروپا خسارات فراوانی بر بخش‌های صنعتی وانرژی ترکيه وارد خواهد آمد. پیوستن ترکیه به تحریم گازی می‌تواند خسارات سنگينی به بخش صنعت،‌ گرمايش خانگی وتوليد برق ترکیه وارد کند و ترکیه در وضعیت بسیار سختی قرارمی‌گیرد.

آدينه، 28 مهر ماه 1391 برابر با 2012-10-19 ساعت 13:10
خبر بعدی : مرسی: تمایل مصر به گسترش روابط دوستانه با اسرائیل
خبر قبلی : خط لولۀ گاز ایران به ترکیه مورد حمله قرار گرفت


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -