رادیو آلمان: حمله تروریستی طالبان به ملاله یوسفزی، دختر ۱۴ سالهی پاکستانی سبب اعتراضات گسترده در این کشور شد. دانشآموزان با تعطیلی برخی مدارس علیه گروه طالبان دست به تظاهرات زدند. ملاله یکی از فعالان جنبش صلح است.
درپی انتشار خبر ترور ملاله یوسفزی، دختر ۱۴ ساله پاکستانی، توسط گروه طالبان هزاران دانشآموز در دره سوات دست به تظاهرات زدند.
تنها یک روز پس از سوءقصد ناموفق به جان دختربچهای در پاکستان مدارس منطقه درهی سوات تعطیل شد و دانشآموزان علیه اعمال خشونت از سوی گروه طالبان راهپیمایی اعتراضی بر پا کردند.
ملاله یوسفزی که یکی از فعالان جنبش صلح در مدرسه و در پاکستان به شمار میآید در روز سهشنبه (۹ اکتبر / ۱۸ مهر)) توسط تروریستهای گروه طالبان از ناحیه سر و گردن به ضرب گلوله بهشدت مجروح شد.
ملاله پس از انتقال به بیمارستان بهسرعت مورد عمل جراحی قرار گرفت. آخرین خبرهای رسیده حاکی از آن است که وضعیت جسمی ملاله باثبات است، اما او را برای ادامه درمان به بیمارستانی تخصصی در راولپندی منتقل کردهاند.
رحمان مالک، وزیر کشور پاکستان، پس از عیادت از ملاله در بیمارستان اعلام کرد که حال وی رو به بهبودی نهاده است و پزشکان موفق شدند که گلوله را از بدن وی خارج کنند.
وزیر کشور پاکستان گفت: «بر اساس ارزیابی پزشکان خطر مرگ دیگر ملاله را تهدید نمیکند.» مالک افزود دو پزشک بریتانیایی و آمریکایی نیز در صورت لزوم آماده پرواز به پاکستان برای درمان ملاله هستند.
ملاله نماد امید
ژنرال اشفق پرویز کیانی، رئیس ستاد کل ارتش پاکستان، ترور ملاله را محکوم کرد. کیانی گفت: «تروریستها درنیافتهاند که ملاله نماد شجاعت و امید است.» ژنرال کیانی اعلام کرد که ارتش پاکستان در برابر تروریستها زانو نخواهد زد و مبارزه با آنان را ادامه خواهد داد.
پارلمان پاکستان نیز با قطع نشست عادی خود در روز چهارشنبه ترور این فعال صلح را محکوم کرد. حنا ربانی کهر، وزیر امور خارجه پاکستان، نیز گفت: «ملاله یوسفزی الگویی برای تمام پاکستان است. ما باید متحدانه در برابر عناصری بایستیم که در حمله به این دختر ۱۴ ساله دست داشتهاند.»
واکنشهای بینالمللی
کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در واکنش به ترور ملاله گفت: « این عمل تروریستی، حملهای به ارزشهای پایهای انسانی و تمامی حامیان حقوقبشر در پاکستان است.»
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز حمله تروریستی طالبان به فعال نوجوان پاکستانی را محکوم کرد. بان از "تلاشهای شجاعانهی" ملاله یوسفزی برای دفاع از حقوق پایهای مندرج در اعلامیه حقوقبشر سازمان ملل تقدیر کرد.
فعالیتهای ملاله
ملاله یوسفزی در سال گذشته به خاطر تلاش در راه آموزش دختران پاکستانی موفق به دریافت جایزه صلح پاکستان شده بود. ملاله در ۱۱ سالگی نیز در زمان اشغال دره سوات توسط گروه طالبان با نگارش بلاگ برای شبکه انگلیسیزبان "بیبیسی" توانست به رسانههای بینالمللی راه یابد.
همین همکاری سبب شد که ملاله در سال پیش نامزد دریافت جایزه بینالمللی صلح کودکان شود.
طالبان در یک موضعگیری جدید اعلام کرد که این حمله تروریستی به خاطر رویکرد سکولار ملاله و و پشتیبانی وی از آموزش دختران در پاکستان صورت گرفته است.
پنجشنبه، 20 مهر ماه 1391 برابر با 2012-10-11 ساعت 13:102004- 2024 IranPressNews.com -