سایت ملت آنلاین برگزاري آزمونهاي بينالمللي همواره با مشكلاتي دست به گريبان بوده است. يكي از مهمترين اين آزمونها كه سالانه دانشآموختههاي زبان انگليسي را براي دستيابي به مدركي بينالمللي روانه اين آزمون ميكند«آيلتس» است. براي آنكه دانشآموختههاي زبان انگليسي از ميزان تسلط خود به اين زبان آگاه شوند.آيلتس در چهار مهارت مختلف دانشآموختهها ي زبان را مورد ارزيابي قرار ميدهد. تا چند سال گذشته نحوه برگزاري اين آزمون به شكلي طبيعي برگزار ميشد.
در چند سال اخير مشكل برگزار كنندكان اين آزمون در كنار هزينههاي بالاي ثبت نام كه در ماه اخير به 700 هزار تومان رسيده است داوطلبان را با چالش تازهاي روبهرو ساخته.اين نخستينبار نيست كه برگزاري آزمون آيلتس با پستي و بلندي همراه بوده است. مشكل برگزارياين آزمون در كشورمان از زماني مطرح شد كه يكي از سه مركز برگزاري اين آزمون در كشور با عنوان«ايران آيلتس» آزمون خود را در روزهاي 24 و 26 فروردينماه 91 لغو كرده و لغو اين آزمون را ناشي از مشكلات ايجاد شده براي اين موسسه جهت انجام امور آزمون آيلتس در كشور انگلستان عنوان كرد
در حالي كه داوطلبان آزمون آيلتس خود را براي آزمون روزهاي پنجشنبه 24 فروردينماه 91 مقارن با 12 آوريل 2012 و شنبه 26 فروردينماه 91 مقارن با 14 آوريل 2012 آماده ميكردند، متوجه شدند كه اين آزمون از سوي موسسه ايران آيلتس لغو شده است.
موسسه ايران آيلتس همچنين به داوطلبان اعلام كرد داوطلباني كه تمايل دارند از شركت در آزمون اعلام انصراف نمايند ميتوانند جهت دريافت كامل شهريه، آزمون را از طريق پروفايل خود لغو كنند. اين موسسه تاريخهاي موجود براي انتخاب را نيز در روزهاي 10 مه (21 ارديبهشت)، 12 مه (23 ارديبهشت)، 19 مه (30 ارديبهشت) و 26 مه (6 خرداد) اعلام كرد. اين تاخير در حالي شكل گرفت كه پيش از آن سازمان سنجش از تاخير آزمونها به دلايل فني خبر داده بود. پس از وقوع اين تاخير در برگزاري آزمون آيلتس در كشور سازمان سنجش از لغو فعاليت مركز ايران آيلتس خبر داد و موسسه آموزشي عصر دين و دانش جايگزين آن شد.
مشكل تازه پيشروي داوطلبان آيلتس
اما با وجود فعاليت سه مركز برگزاركننده اين آزمون(آيلتس تهران، دانشگاه آزاد و موسسه عصر دين و دانش) هزينه علي الحساب برگزاري اين آزمون به 700 هزار تومان رسيده است. هزينهاي كه سال گذشته در همين ماه حدود 200 هزار تومان بود. بر اساس اطلاعيه سازمان سنجش اين افزايش سه برابري به صورت علي الحساب است و احتمال افزايش اين ميزان نيز با توجه به افزايش نرخ ارز قابل پيش بيني است. بهطوريكه سازمان سنجش آموزش كشور در اطلاعيه خود آورده است:
«قيمت قطعي هرآزمون توسط سازمان سنجش محاسبه واعلام ميشود تا درصورت افزايش نسبت به مبلغ علي الحساب، داوطلبان مبلغ ما به التفاوت را به حساب مركز مربوطه واريز كنند و چنانچه قيمت قطعي كمتر از قيمت علي الحساب باشد، مراكز ميبايست ما به التفاوت را به ذينفع آن مسترد كنند.» اين مشكلي تازه است كه داوطلبان آيلتس را با آن روبهرو ساخته است. سرايت گراني نرخ ارز به هزينه شركت در آزمون آيلتس دغدغه تازهاي است كه خيلي از داوطلبان اين آزمون بزرگ را از شركت در آن منصرف كرده است.
افزايش ماهانه هزينه اين آزمون به شكلي است كه سازمان سنجش مرداد ماه با صدور اطلاعيهاي هزينه اين آزمون را 450 هزار تومان اعلام كرد، پس از آن در شهريور ماه اين رقم به 550 هزار تومان رسيد و امروز سازمان سنجش با گامي بلندتر هزينه اين ازمون را 700 هزار تومان اعلام كرد. وابستگي مراكز دانشگاهي و دانشجويان ايراني به اين آزمون از آنجايي است كه آزمون آيلتس جهت سنجش ميزان آمادگي داوطلبان براي ادامه تحصيل، حضور در مجامع علمي، فراگيـري مهارتهـاي تخصصـي يا كار و اقامـت در كشـورهـاي انگليسي زبان طراحي شـده است.
ايـن آزمون مشتركاً تـوسط دانشگاه كمبريج، شوراي بريتانيـا و مركز آيلتس استراليا در بيش از 500 مركز در 120 كشور جهان برگزار ميشود و سالانه چيزي حدود يك و نيم ميليون نفر در آن شركت ميكنند. اهميت شركت در اين آزمون ريشه در اين واقعيت دارد كه حضور محققان و پژوهشگران ايراني در مجامع بينالمللي به ميزان زيادي به داشتن اين مدرك وتسلط به زبان انگليسي وابسته است.
افزايش نرخ آزمون آيلتس مطلوب نيست
فرهاد بشيري عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با ابراز ناراحتي از افزايش هزينه اين آزمون به «ملت ما» ميگويد: حمايت مالي از پژوهشگران و محققان ما به اندازهاي اهميت دارد كه بايد تمهيداتي براي سهولت در فعاليت آنها اتخاذ شود. او ميافزايد اينكه هزينههاي آزمونهاي بينالمللي افزايش مييابد مسلما به ضرر ما خواهد بود چراكه شانس حضور در مجامع بينالمللي را از دانشآموختهها ميگيريم. بشيري با اشاره به شرايط خوب علمي كشور و كسب رتبههاي مطلوب ميافزايد:
اينكه از يك طرف مقالات خوب دانشآموختهها ي ما در سطوح بينالمللي مطرح ميشود يكي از افتخارات ما است اما افزايش هزينههاي پيشرفت علمي در كشور همچون آزمون آيلتس نيازمند تامل و اتخاذ تمهيدات بهتر است. اين نماينده مجلس معتقد است: افزايش نرخ ارز نبايد در بخش آموزشي كشور اثر گذار باشد و اين موضوع نيازمند برنامهريزيها و تامل در برنامههاي توسعه است. شايد در نگاه اول افزايش نرخ اين آزمون چندان به نظر نيايد اما اگر كسي داوطلب اين آزمون باشد و بخواهد براي دستيابي به پژوهشهاي بينالمللي وارد مراكز علمي بينالمللي شود اين آزمون و شرايط شركت در آن از اهميت زيادي برخوردار ميشود
استرس آزمون يك طرف هزينهاش يك طرف
نويد دولتيار يكي از داوطلبان اين آزمون به«ملت ما» ميگويد: براي آزمون ماه نوامبر با نرخ قبلي ثبت نام كرده بوديم اما خبر رسيده است كه افرادي كه قبلا درآزمونهاي نوامبر و دسامبر ثبت نام كردهاند ميبايست اختلاف مبلغ پرداختي و هزينه جديد آزمون را از طريق سايت پرداخت نمايند. در غير اين صورت آزمون آنها ثبت نخواهد شد.
او ميافزايد: متاسفانه دردسرهاي ثبت نام در آزمونهاي مختلف به آزمونهاي بينالمللي هم سرايت كرده است الان زماني نيست كه داوطلبان اين آزمون بزرگ به فكر پرداخت مابه التفاوت باشند استرس امتحان يك طرف ناراحتي از افزايش هزينه آزمون هم از سوي ديگر باعث شده خيلي از دوستان من از دادن امتحان در سال جاري صرفنظر كرده تا شايد سال آينده نرخ آن كمتر شود.
ارتباط نرخ ارز و آزمون پسنديده نيست
«حساسيت مسائل آموزشي و علمي در كشور به اندازهاي است كه نبايد آن را با افزايش چنين هزينههايي به چالش كشاند» اين را كارن خانلري عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ميگويد. او به«ملت ما» ميگويد: اگر بخواهيم با نوسانات نرخ دلار هزينههاي آزمونهاي بينالمللي را هم بالا و پايين كنيم ميتواند اثرات نامطلوبي به دنبال داشته باشد خانلري ميافزايد:
ممكن است دلار به قيمت قبلي خود بازگردد اما اين آزمونها كه از زمان خود ميگذرد داوطلبان را با مشكل روبهرو خواهد كرد. 700 هزار تومان هزينه كمي براي يك آزمون نيست و ميتواند فشار مالي زيادي براي داوطلبان به دنبال داشته باشد. خانلري در ادامه ميافزايد: اينكه به بهانه افزايش نرخ ارز نرخ آيلتس هم بالا ميرود توجيه مقبولي نيست چراكه اگر اين موضوع بخواهد مبنا قرار بگيرد هر ساله بايد با نوسان هزينه آن روبهرو شويم.
چهارشنبه، 19 مهر ماه 1391 برابر با 2012-10-10 ساعت 11:102004- 2024 IranPressNews.com -