دلار 3250 تومان/پول سوریه بحران زده با ارزش تر..

واحد پول سوریه بحران زده با ارزش تر از ریال ایران!

قیمت دلار امروز دوشنبه در بازار آزاد تهران به 3250 تومان و سکه تمام بهار آزادی به یک میلیون و 255 هزار تومان رسید.

براین اساس ارزش ریال ایران تا ظهر روز دوشنبه دهم مهرماه در برابر دلار آمریکا ۹ درصد نسبت به روز قبل سقوط کرده است.

به گزارش مهر، قیمت یورو، واحد پول اروپا به ۴۱۶۰ تومان رسیده و پوند انگلیس به قیمت ۵۲۶۰ تومان معامله شده است.


واحد پول افغانستان و سوریه با ارزش تر از ایران!

سرانجام طی هفته اخیر قیمت دلار از مرز 3 هزار تومان گذشت و رکوردی بی سابقه در قیمت ارز به ثبت رسید! البته نرخ نجومی سکه را هم باید به قیمت سرسام آور ارز نیز اضافه کرد.

به گزارش صراط، اما آیا بواقع ثابت نگه داشتن نرخ ارز و به تبع آن سکه، اینقدر مشکل است که قیمت آن روز به روز بالاتر می رود و افزایش بهای آن عنان از کف داده است؟!

اوضاع واحد پول ملی هم چندان تعریفی ندارد. وخامت حال واحد پول ملی تا بدان حد رسیده است که واحدهای پولی کشورهایی همچون "دینار" عراق جنگ زده و "افغانی" افغانستان اشغال شده و "لیره" سوریه بحران زده نیز گوی سبقت را نه تنها از واحد ریال، بلکه از تومان ایرانی نیز ربوده اند!

کمی به خود بیاییم و بجای صرف وقت در منازعات بی ثمر سیاسی، اندکی نیز به فکر سامان دادن به این اوضاع نابسامان اقتصادی باشیم.

اگرچه کشور ما هم اکنون در دوران تحریم اقتصادی بسرمی برد؛ اما بدون شک سیاست های یک شبه بانک مرکزی نیز در دامان زدن به این اوضاع نابسامان، بی تأثیر نبوده و نیست.

حقیقتاً چه کسی پاسخگوی اینگونه سیاست های غلط اقتصادی خواهد بود؟! سیاست هایی که فاقد هرگونه پشتوانه علمی و منطقی است.

البته وزیر اقتصاد چندی پیش با حضور در مجلس شورای اسلامی به نمایندگان گفته بود که ماجرا ربطی به وی ندارد و باید این سوال را از رئیس بانک مرکزی پرسید اما آیا به همین راحتی مسئولین ذیربط می توانند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند؟


یک روز سیاست پیش فروش مسکوکات در پیش گرفته شده و اعلام می شود که مردم به میزان دلخواه می توانند برای خرید سکه به شعب بانکها مراجعه کنند. روز دیگر به علت حجم زیاد درخواست ها برای پیش خرید سکه این طرح متوقف می شود و اعلام می شود که بانک مرکزی توان توزیع این میزان سکه در موعد مقرر را نداشته و مراجعین می توانند وجوه پرداختی خود را مسترد نمایند!


در ادامه سیاست سهمیه بندی ارز در دستور کار قرار می گیرد و تصمیم بر آن می شود که تنها به دانشجویان و مسافران خارج از کشور ارز مسافرتی داده شود و در ناکارآمدی این ایده همین بس که پس از گذشت چند ماه نه تنها مقدار ارز مسافرتی برای مسافران و دانشجویان کاهش می یابد بلکه پس از مدتی، حتی به دانشجویان محصل در خارج از کشور با ارائه مدرک معتبر نیز ارز مسافرتی پرداخت نمی شود!

بعد از آن، علی رغم میل باطنی دولت مبنی بر افزایش نرخ سود سپرده های بانکی، مدتی بر سود سپرده های سرمایه گذاری بانکها افزوده می شود تا بلکه این مرهمی باشد بر التهابات بازار ارز؛ اما بازهم اجرای این سیاست آنچنان کارگشا و ثمربخش نبود و پس از مدتی به همان روال اولیه بازگشت!

جالبتر آنکه با توجه به این اوضاع قمر در عقرب بازار سکه و ارز، هر روز شاهد نرخ صعودی بازار بورس و ثبت رکوردهایی تازه در معاملات آن هستیم، که این خود جای شگفتی دارد؛ چراکه نمونه اینگونه اتفاقات را تنها در کشور خودمان می توان یافت!

به گفته دوستان و کارشناسان مجرب و خبره اقتصادی در بانک مرکزی، عمده علت نابسامانی موجود در بازار سکه و ارز با در نظر گرفتن اعمال تحریم ها، وجود دلالان و واسطه های پرشمار در این حوزه است.

با فرض صحیح دانستن این مطلب آیا حقیقتاً برخورد با چند دلال و واسطه جزء اینقدر سخت و ناشدنی است که می بایست حال و روز اقتصاد کشور به وضع امروزی دچار شود؟!

طی روزهای اخیر نیز شاهد اجرای سیاستی جدید از طرف بانک مرکزی برای تثبیت قیمت ها در بازار ارز بوسیله ایجاد مرکز مبادلات ارزی هستیم که امیدواریم این واکنش از طرف بزرگترین نهاد پولی و مالی کشور در بهبود آشفته بازار سکه و ارز کارگشا باشد.


دوشنبه، 10 مهر ماه 1391 برابر با 2012-10-01 ساعت 11:10
خبر بعدی : سرمای زیر 20 درجه در انتظار زلزله‌زدگان
خبر قبلی : رفیقدوست: محمد منتظری بنيانگذار سپاه پاسداران


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -