برای پیدا کردن کار به هر جایی که فکر میکنید سر زدهام، خواستهام من را به عنوان یک کارگر ساده استخدام کنند. اما با وجود اینهمه جوان آماده به کار که مشکلات و بیماریهای من را هم ندارند تا امروز هیچ کارگاهی من را نپذیرفته است.
یک کارگر کارخانه پلی اوتان قزوین که با وجود ۱۷ سال سابقه کار در ماه گذشته قراردادکاریاش تمدید نشده است، از مشکلات بیکاری در سنین میانسالی گفت.
صادق زارع که با ۱۷ سال سابقه کار از ابتدای شهریورماه بیکار شده است در این باره به ایلنا میگوید: کارفرمای کارخانه پلی اوتان قرارداد من و ۹۰ نفر کارگران با سوابق بالا را را ظرف سه ماه گذشته به بهانه تحریمها و نداشتن مواد اولیه تولید تمدید نكرده است.
او افزود: اشتغال مجدد برای کارگری همچون من که با سالها کار در این واحد تولیدی اکنون در سنین میانسالی قرار دارم بسیار دشوار است چرا که کارفرمایان در این شرایط اقتصادی ترجیح میدهند کارگران جوان و ارزان قیمت را استخدام کنند و برای امثال من که تکنسین صنعتی هستیم هیچ فرصتی در هیچ کارگاه کوچکی وجود ندارد.
صادق زارع که در سال ۷۶ از یکی از روستاهای رودبار برای کار در کارخانه پلیاوتان به قزوین آمده بود حالا به خبرنگار ایلنا میگوید «بعد از ۱۷ سال کار، بدون هیچ سرمایهای روی بازگشت به روستایم را ندارم».
این کارگر که دو نفر از سه فرزندش دانشآموز هستند، در روزهای نخست سال تحصیلی جدید میگوید: یکی از بچهها در دوره ابتدایی و دیگری دبیرستانی است. حتی در زمانی که کار میکردم هم به سختی از عهده مخارج تحصیل بچهها بر میآمدم.
یکی دیگر از مشکلات این کارگر که بیمار دیابتی است، تامین چندین واحد انسولین در طول هفته است، با این حال او میگوید: برای پیدا کردن کار به هر جایی که فکر میکنید سر زدهام، خواستهام من را به عنوان یک کارگر ساده استخدام کنند. اما با وجود اینهمه جوان آماده به کار که مشکلات و بیماریهای من را هم ندارند تا امروز هیچ کارگاهی من را نپذیرفته است.
او درباره امیدهایش در طول ۱۷ سال کار میگوید که با وجود همه مشکلات این واحد تولیدی تا تاریخ ۳۱ مرداد ماه سال جاری که قرارداد کاریاش را بر خلاف روال هر ساله تمدید نکردهاند، به سختی توانسته بیکاری را باور کند.
بازار بیرحم مبتنی بر عرضه و تقاضا
دبیر خانه کارگر قزوین درباره مشکلات این واحد تولید قطعات خودرو گفت: طی سه ماه گذشته بیش از ۹۰ نفر از کارگران پلی اوتان با سوابق ۱۰ تا ۱۸ سال بیکار شدهاند.
این فعال کارگری با ابراز نگرانی از اخراج گسترده کارگران در واحدهای تولید قطعات خودرو، اظهار کرد: اشتغال مجدد برای کارگرانی که سالها در یک واحد تولیدی کار مشخصی با یک دستگاه داشتهاند در شرایط فعلی بازار کار ایران که عرضه چندین برابر تقاضاست ناممکن است و این کارگران در هیچ کارگاهی پذیرفته نمیشوند.
او با بیان اینکه اغلب واحدهای صنعتی قزوین که لوازم جانبی و تزئینی اتومبیل تولید میکنند دچار مشکل شدهاند اظهار داشت: کارخانه پلی اوتان که تولید کننده صندلی خودرو است در گذشته ۵۰۰ کارگر داشت که هم اکنون این تعداد به ۲۰۰ کارگر کاهش داشته است.
2004- 2024 IranPressNews.com -