خبرگزاری فارس: جانشین فرمانده کل سپاه گفت: قدرت موشکی ما قادر به پرتابهای متعدد و بیشمار همزمان از نقاط مختلف به یک نقطه یا چند نقطه است که نشان دهنده توان انجام عملیاتهای همگرا و موازی است.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به توان نظامی کشورمان پس از دفاع مقدس، اظهار داشت: سپاه بعد از جنگ تحمیلی بر اساس راهبرد دفاعی همه جانبه که در آن فرض بر یک جنگ بزرگ با یک ائتلاف جهانی به رهبری یک قدرت فرامنطقهای مانند آمریکا است، خود را تقویت کرده است. مبنای طراحیهای دفاعی ما بدبینانه و خطرناکترین احتمال است.
سلامی تاکید کرد: یک فرض دیگر در استراتژی دفاعی ما این است که شعاع اثر قدرت دفاعی و باردارندگی خود را به صدها و هزاران کیلومتر دورتر از مرزها ببریم و با شناسایی دقیق منافع حیاتی دشمن قابلیت تهاجم بازدارنده و سهمگین و طولانی علیه آن پیدا کنیم.
جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به توانمندی ایران در حوزه موشکی، اظهار داشت: ما در دانش، فناوری و ساخت و مواد اولیه موشکهایمان کاملا خودکفا شدهایم و می توانیم هر پایگاه دشمن در منطقه در هر نقطه دلخواهی، از هر مبداء دلخواهی را با شدت و قدرت مورد نظر، هدف قرار دهیم.
وی ادامه داد: قدرت موشکی ما قادر به پرتابهای متعدد و بیشمار همزمان از نقاط مختلف به یک نقطه یا چند نقطه است که نشان دهنده توان انجام عملیاتهای همگرا و موازی است. ما امروز در ذخیره سازی و انبار موشکهایمان با مشکل فضا و مکان مواجه هستیم.
سلامی در ادامه خاطرنشان کرد: ما در شعاع دریانوردیمان قادریم امنیت انرژی جهانی را کنترل کنیم و البته الان هم این ماموریت را انجام میدهیم که این یکی از عناصر مهم و کلیدی قدرت ما است.
وی افزود: دنیا هم میداند امنیت انرژی در جهان ارتباط مستقیم با اراده و قابلیتهای جمهوری اسلامی ایران دارد که این قابلیتها عبارتند از ترکیبی از توانمندیهای رزم سطحی شناوری انبوه که همگی مجهز به انواع موشکهای دقیق هستند، سیستمهای موشک ساحل به دریای پیشرفته، سیستمهای موشکی بالستیک نقطه زن در دریا، رزم مین در شعاعهای دور و نزدیک با انواع مختلف و مکانیزیمهای عمل متنوع، قایقهای پرنده، سیستمهای هوا دریا، تفنگداران دریایی و بسیاری دستاورهای دیگر که نمیتوانیم آن را اعلام کنیم.
سلامی همچنین با اشاره به رونمایی از سامانه پدافند هوایی رعد، گفت: این سامانه بر این اساس ایجاد شد که جایگزین سامانههای خارجی شود. سامانه رعد یکی از سامانههای حیاتی و ارزشمند نظام پدافند هوایی کشور است. سامانهای که عمدتا در بعد متوسط و نزدیک به بالای فضا عمل میکند و میدانیم عمده توان هوایی کشور در این برد است و 60 الی 70 درصد تهاجمات هوایی در لایه متوسط صورت میگیرد.
جانشین فرمانده کل سپاه تاکید کرد: مهمترین ویژگی سامانه موشکی رعد این است که هیچیک از دشمنان و دوستان ما مختصات فنی و تاکتیکی این سامانه را ندارند زیرا این سامانه کاملا بومی است.
وی افزود: سیستم راداری سامانه رعد، جزو مدرنترین سیستمهای موجود در جهان است و این سامانه دارای سیستم پرتاب چابک، پرتحرک و غیره ثابت و موشک بسیار سریع السیر، چابک و بسیار دقیقی است که میتواند هواپیماهایی را که با سرعت بالا حرکت میکنند، تعقیب و منهدم کند.
سلامی در خصوص اینکه سیستمهای پدافندی در اختیار دیگر کشورها قرار خواهد گرفت یا خیر، گفت: فعلا تجاری سازی سیستمهای پدافندی را در دستور کار نداریم و اگر زمانی به تولیدات مازاد دست یافتیم شاید آن را در اختیار کشورهای دوست قرار بدهیم، اما این بر اساس سیاستهای کلی نظام تعیین میشود.
جانشین فرمانده کل سپاه در خصوص توانمندیهای سپاه در حوزه پهپادها گفت: میتوانیم هواپیماهای بدون سرنشینمان را در صدها کیلومتر آن طرفتر هدایت کنیم. فن آوری دقیق و نوینی میخواهد که شما بتوانید یک پهپاد را که حتی رادارها نمیتوانند آنها را شناسایی کنند در مسافتهای بیشاز هزار کیلومتر و در شعاعهای نزدیک به دو هزار کیلومتر پرواز بدهید و با برنامههای از قبل پیش بینی شده مسیر آن را مشخص کنیم تا به شکل خودکار و اتوماتیک از هدفهای متنوع فیلم و عکس بگیرد و ارسال مستقیم تصاویر کند.
وی افزود: وقتی کشوری شعاع اثر بازدارنده و عمیقی در خارج از مرزهای خودش دارد که اهداف و منافع حیاتی دشمن را در دوردست هدف قرار دهد نیازمند سامانه اطلاعاتی برای شناسایی دقیق پایگاههای دشمن است.
وی در پایان در خصوص تهدیدهایی که از سوی دشمنان مطرح میشود، گفت: ما از بیان که ابدا و از اعمال تهدیدها هم نگران نیستیم زیرا سرمایههای نظامیمان را بسیار فراتر از نیازمان گسترش دادهایم و دشمنانمان را تا تنبیه در سطح آرمانی رها نمیکنیم.
پنجشنبه، 6 مهر ماه 1391 برابر با 2012-09-27 ساعت 02:092004- 2024 IranPressNews.com -