تخریب محیط زیست به بهانه مسکن مهر

سایت الف: در کنار موضوع نگران کننده فروش پارک پردیسان که تا کنون با تکذیب ها و تایید های همراه بوده است ، اخیرا خبر تصرف 740 هكتار از اراضي منطقه حفاظت شده جاجرود در مرز پارك ملي خجير در همسايگي تهران به بهانه ساخت مسكن مهر منتشر شده است. تخریب اراضی زراعی، باغات، منابع طبیعی و محیط زیست به بهانه طرح مسکن مهر مساله ای است که باید جدی گرفته شود .

بر اساس دستوری که اخیرا از سوی هیأت دولت به تمدن استاندار تهران ابلاغ شده، قرار است حدود 700 هکتار از اراضی منطقه دره بهشت در اطراف شهر جدید پردیس که هم اکنون دارای کاربری تفرجی – گردشگری است، تخریب و به مسکونی تغییر کاربری پیدا کند و برای ساخت مسکن مهر، در اختیار دستگاههای مسئول قرار بگیرد. چندی پیش مدیر عامل سابق شهر جدید پردیس در گفتگو با خبرگذاری مهر گفته بود که : " به دلیل هزینه های هنگفت و حجم عملیاتی غیرمنطقی طرح "دره بهشت" پردیس این پروژه قابل اجرا نیست."

پارک های ملی سرخه حصار و خجیر در شرق تهران ، جزء پارک های ملی ایران هستند که در زمره مناطق حفاظت شده قرار دارند . مقررشده است تا در پروژه دره‌بهشت، ساختمان‌های 3 تا 5 طبقه حداكثر 10 واحدی، به شکل خانه های نیمه‌ویلایی و با كمترین تراكم آپارتمانی ساخته شود. قیمت پیش‌خرید این واحدهادوبرابر برج‌هایی است که توسط شرکت ترکیه ای کوزو ودر شمال شهر جدید پردیس و در مجاورت شهر لواسان در حال ساخت است. در پروژه فاز 8 که به دره‌بهشت معروف است، هزينه تمام شده هر واحد مسکوني به 57 ميليون تومان مي‌رسد. ساخت و ساز در این منطقه در حالی انجام می گیرد که مسئولان سازمان محیط زیست استان تهران طی مکاتباتی با مقامات مسئول، با استناد به قوانین ،ضوابط ، مقررات و مصوبات و بخش نامه ها که بسیاری از آنها از سوی هیات دولت صادر شده، مخالفت صریح خود را با این اقدامات غیر قانونی اعلام نموده اند.

این منطقه در مطالعات سازمان محیط زیست به دلیل ارزش های منحصر به فرد زیستی اش در زون حفاظت و سپر بازدارنده قرار دارد و بر اساس دستورالعمل شماره 297 سازمان برنامه و بودجه هر نوع ساخت و ساز و دخل و تصرف در آن ممنوع و غیر قانونی است. باید یادآور شد که هم مرز بودن این محدوده با پارک ملی خجیر که قدیمی ترین منطقه حفاظت شده ایران و شاید جهان است و در جنب جنگل های بنه یا پسته وحشی که تنها باقی مانده های این جنگل های طبیعی در جنب کلان شهر تهران است، نشان دهنده فاجعه بار بودن این اقدامات است.

پارک های ملی خجیر و سرخه حصار و منطقه حفاظت شده جاجرود با وسعت حدود 71000 هکتار در جنب کلان شهر تهران قرار گرفته اند که نمونه کم نظیری از ارزش های زیستی اقلیم منطقه تهران به شمار می رود. این مناطق از زمان انتخاب شهر تهران به عنوان پايتخت (در سال 1133 خورشيدي) با وسعت تقریبی 150000 هکتار، با عناوين قرق يا شكارگاه سلطنتي تحت حفاظت قرار داشت. این بدان معناست که قدمت حفاظتی بودن این مناطق به حدود 260 سال پیش برمی گردد که به حفظ ارزش های زیستی این مناطق کمک کرده است.خاک و پوشش گیاهی این پارک های ملی در ترسیب کربن، پالایش هوای آلوده تهران و کمک به حفظ سلامتی تهرانی ها نقش مهمی بر عهده دارند. ‌

لازم به ذکر است، بر اساس قوانین ، ضوابط و مقررات مصوب مختلف ، به ویژه براساس ماده 6 قانون ساماندهی و حمایت وتولید عرضه مسکن ایجادو توسعه ساخت و ساز های مغایر،از جمله ایجاد سکونتگاهها، به ویژه توسعه شهرها، در مناطق چهارگانه محیط زیست، ممنوع شده است.

چهارشنبه، 29 شهریور ماه 1391 برابر با 2012-09-19 ساعت 12:09
خبر بعدی : سوریه؛ گفتگوی تلفنی 40 دقيقه ای اوباما و اردوغان
خبر قبلی : تعطيلی ايرلاين‌ها يا افزايش صددرصدی قيمت بليت


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -