عوامل ‌ايرانی سريال «عمر» ممنوع الفعاليت شدند

در حالي كه از مدت‌ها پيش و به دنبال افشاي خبر همكاري «عبدالله اسكندري» -گريمور مطرح ايراني- و چند تن ديگر از سينماگران وطني با سريال «عمر»، افكار عمومي انتظار برخورد با اين چند نفر را داشت، روز گذشته و با آغاز تصويربرداري سريال «يلدا»، برخي رسانه‌ها با استناد به ليست عوامل اين سريال كه از سوي سيمافيلم منتشر شده بود، از حضور «اسكندري» در اين مجموعه‌ تلويزيوني برخلاف ادعاي مسئولان سيمافيلم مبني بر ممنوع‌الفعاليت بودن او، خبردادند. اما امروز بالاخره تهيه‌كننده‌ سريال «يلدا» با اعلام نام جايگزين «اسكندري»، حضور او را در اين مجموعه‌ تلويزيوني تكذيب كرد.

بهروز خوش‌رزم در گفت‌وگو با مهر گفت: در ابتدای امر و در مرحله‌ پیش تولید، ما «عبدالله اسکندری» را به عنوان طراح گریم مجموعه «یلدا» پیشنهاد دادیم. با این حال سیمافیلم به ما اعلام کرد بهتر است از این انتخاب صرف‌نظر کرده و فعلاً در خدمت آقای «اسکندری» نباشیم. بنابراین ما «محسن موسوی» را به عنوان طراح گریم خود انتخاب کردیم. تست گریم انجام شد و با پایان یافتن این مرحله از کار، تصویربرداری سریال از دیروز آغاز شده است.
اين اقدام قابل‌تقدير مسئولان سيمافيلم در حالي صورت مي‌گرفت كه پيش از اين، به علت مشاركت اين موسسه در توليد فيلم‌هاي موهني چون «يك خانواده‌ محترم» و «پاداش»، بسياري از دلسوزان جبهه‌ فرهنگي انقلاب اسلامي به مديريت سيمافيلم و پروژه‌هاي توليدي آن، شديداً انتقاد داشتند. اما ظاهراً اين بار، مديريت سيمافيلم با يك اقدام صحيح و واكنش به موقع در ممانعت از فعاليت «اسكندري» در سريال‌هاي سيما، باعث دلگرمي افكار عمومي و مانع عميق‌تر‌شدن اختلافات خود با فعالان مذهبي شده است كه همين موضوع، مي‌تواند بارقه‌هاي اميدي از تغيير رويكرد اين مديران را در آينده نويد دهد.
لازم به ذكر است كه حضور «عبدالله اسكندري»، «آذر مهرابي» و «جليل فتوحي‌نيا» به عنوان گريمور، طراح لباس و طراح صحنه به همراه دستياران ايراني خود در سريال ضدشيعي و ضد‌ايراني «الفاروق عمر»، از مدت‌ها پيش اعتراضات زيادي را از سوي رسانه‌هاي داخلي به دنبال داشت؛ چرا كه تحريفات تاريخي فراوان اين سريال، به تصوير كشيدن چهره‌ اميرالمؤمنين(ع) در آن، استفاده‌ مكرر از واژه مجعول «خ ل ي ج ع ر ب ي» و تأكيد بر تحقير ايرانيان در نبرد «قادسيه» در جاي جاي اين سريال عظيم محصول عربستان و قطر، هيچ جايي براي توجيه اين حضور –چه از حيث ديني و چه از حيث ملي- باقي نگذاشته بود. قبح اين حضور به حدي بود كه از ميان خود هنرمندان هم عده‌اي به حضور اين چند نفر واكنش نشان دادند. از جمله تهيه‌كننده‌ سريال مختارنامه -اكبر فلاح- كه در گفت‌وگو با فارس گفت: « من قلباً از شنیدن این خبر که تعدادی از همکاران ما پس از حضور در پروژه «مختارنامه» در یک سریال عربی با موضوع زندگی عمر حضور پیدا کرده‌اند، ناراحت شدم.»
وي در خصوص همكاري با اين افراد در كارهاي ديگر افزود: «قطعاً این افراد دیگر اولویت من نخواهند بود. قطعا آنهایی که به این پروژه پیوسته‌اند، در جریان موضوع و محتوای سریال بوده‌اند، مگر می‌شود که ندانند در چه اثری کار می‌کنند؟ باتوجه به این موارد اگر من بخواهم دوباره اثری بسازم، دیگر هیچ‌وقت از این افراد استفاده نخواهم کرد و از کسانی که تعهد بیشتری دارند، بهره می‌برم.»
«داريوش ارجمند» هم ديگر هنرمندي بود كه به انتقاد از اين افراد پرداخت و گفت: « شنیدم که یک سریال عربی با موضوع زندگی عمر ساخته شده است. بخش‌های محدودی از آن را دیدم که فحاشی می‌کنند و قصد تحقیر تشیع را دارند. بعد هم می‌بینیم که دوستان هنرمند ایرانی و شیعه نیز در این کار دخالت دارند! من از این موارد رنج می‌برم. پول همیشه هست، اما آن شرافت آسمانی چیزی نیست که به این سادگی‌ها به‌دست بیاید و این حقیقتی بود که همه آن را می‌فهمند.»
بدين ترتيب، با ممنوع‌الفعاليت شدن اين افراد، مي‌توان فعلاً ادعا كرد كه پرونده‌ سريال جنجالي «الفاروق عمر»، چند ماه پس از پايان پخش آن از شبكه‌هاي عربي، با ممنوع الفعاليت شدن عوامل ايراني آن، مختومه شد و البته بايد اميدوار بود اين آخرين حضور هنرمندان ايراني در پروژه‌هاي ضد ديني و ضد ايراني خارجي باشد.

سه شنبه، 21 شهریور ماه 1391 برابر با 2012-09-11 ساعت 01:09
خبر بعدی : تجمع کارگران قند اهواز در مقابل اداره صنعت خوزستان
خبر قبلی : حمله ویروسی رژیم به شرکت نفت سعودی و گاز قطری


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -