چهارشنبه، 8 اسفند ماه 1403 = 26-02 2025

زلنسکی معادن حیاتی اوکراین را به ترامپ داد؛ دلهره در اتحادیه اروپا

منابع آگاه از موافقت کی‌یف با مفاد پیش‌نویس توافق با آمریکا بر سر منابع معدنی کمیاب اوکراین خبر داده‌اند؛ توافقی که از تسلیم شدن مقامات کی‌یف برابر خواسته‌های واشنگتن حکایت دارد.

به گزارش رویترز، به گفته دو منبع آگاه به امور، واشنگتن و کی‌یف بر سر مفاد پیش‌نویس توافق منابع معدنی کمیاب اوکراین به توافق رسیده‌اند؛ این توافق بخشی از معامله‌ای است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با رویای جلب حمایت دونالد ترامپ، همتای آمریکایی‌اش و تداوم کمک به اوکراین، انجام داده است!

تضمین بی تضمین!

به گفته یکی از این منابع که از مفاد پیش‌نویس توافق مذکور مطلع است، در این سند آمریکا هیچ ضمانت امنیتی یا تضمینی بابت تداوم ارسال تسلیحات به اوکراین، ارائه نداده و صرفاً به این جمله بسنده شده است که واشنگتن می‌خواهد «اوکراین آزاد، مستقل و امن» باشد!

یکی دیگر از منابع اضافه کرد که مذاکرات مرتبط با ارسال محموله‌های تسلیحاتی آتی همچنان بین واشنگتن و کی‌یف جریان دارد. ترامپ در نشستی مطبوعاتی با خبرنگاران در کاخ سفید گفت که زلنسکی می‌خواهد جمعه هفته جاری به واشنگتن برود و این «قرارداد خیلی بزرگ» را امضا کند. این در حالی است که ترامپ و زلنسکی طی هفته گذشته با لحنی تند به شدت به یکدیگر تاخته بودند!

رئیس جمهور آمریکا که این توافق را نوعی بازپرداخت هزینه میلیارد دلاری آمریکا در کی‌یف توصیف کرده، مدعی شده است که در صورت انعقاد توافق آتش‌بس در اوکراین، به استقرار نوعی نیروی صلح‌بان در این کشور نیاز است.

برخی کشورهای اروپایی نسبت به اعزام نیروهای صلح‌بان به اوکراین ابزار تمایل کرده‌اند. ترامپ دوشنبه گفت که مسکو با این موضوع موافق است اما روز بعد، کرملین آن را رد کرد.

ادبیات باج‌خواهانه ترامپ و مخالفت فکاهی زلنسکی

ترامپ هفته گذشته زلنسکی را «دیکتاتوری نامحبوب» خواند که یا باید توافق صلح را امضا کند یا کشورش را از دست بدهد. در سوی دیگر، زلنسکی گفت که رئیس جمهور آمریکا در «حباب اطلاعات کذب» زندگی می‌کند!

توافق‌نامه مذکور آمریکا را قادر خواهد ساخت تا به منابع معدنی اوکراین به ارزش حدود ۵۰۰ میلیارد دلار دسترسی و به نوعی دست‌اندازی کند. زلنسکی در ابتدا از امضای پیش‌نویس اولیه این توافق‌نامه خودداری کرده بود. کی‌یف مدعی است که کمک‌های واشنگتن به اوکراین از آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ تاکنون، کمتر از رقم مذکور و تنها ۱۰۰ میلیارد دلار است! با این حال، ترامپ تاکید دارد که آمریکا تاکنون ۳۵۰ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است.

دلهره در بروکسل

حمله ترامپ و زلنسکی به یکدیگر در حالی است که به گفته منابع، مقامات دو کشور با این توافق موافقت و آن را توصیه کرده‌اند. فشار ترامپ برای تحمیل آتش‌بس به اوکراین و پایان بخشیدن به جنگ جاری در این کشور در کنار چرخش به سمت مسکو، نگرانی اروپایی‌ها از امتیازدهی گسترده وی به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و تضعیف امنیت اوکراین و اروپا و تغییر چشم‌انداز ژئوپولیتیکی را تشدید کرده است.

داده‌های اوکراین حاکی از آن است که این کشور ۲۲ ماده از ۳۴ ماده معدنی را که اتحادیه اروپا آنها را حیاتی می‌داند، در اختیار دارد. این ذخایر، منابع معدنی صنعتی و ساختمانی، آلیاژ آهنی، فلزات گرانبهای غیر آهنی و برخی عناصر کمیاب را در بر می‌گیرد. همچنین ذخایر گرافیت اوکراین که عنصر اصلی در تولید باتری خودروهای برقی و رآکتورهای هسته‌ای است، ۲۰ درصد ذخایر کل جهان را تشکیل می‌دهد.

جنگ اوکراین ممکن است به زودی پایان یابد

فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور روسیه و اوکراین، از رویکرد دولت قبلی ایالات‌متحده انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری تاس، «کیث کلاگ» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور اوکراین و روسیه از احتمال پایان جنگ اوکراین به زودی خبر داد.

کلاگ در مصاحبه فاکس نیوز گفت: «من بسیار نسبت به رویکرد رئیس‌جمهور ترامپ خوشبین هستم‌ و به او کاملا اطمینان و باور دارم. جنگ اوکراین در آینده نزدیک به نتیجه خواهد رسید».

فرستاه ویژه رئیس‌جمهور آمریکا از رویکرد «جو بایدن» رئیس‌جمهور اسبق ایالات‌متحده برای اکراه وی به جهت مذاکرات با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه انتقاد کرد.

وی گفت: «در دولت بایدن چه چزی رخ داد؟ او حتی با مردم، رهبر کره شمالی یا پوتین (رئیس‌جمهور روسیه)، برای بیش از ۲ سالم و نیم صحبت نکرد».

فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا افزود:‌ «ترامپ فورا به این امر دست یافت چرا که می‌داند باید با هر کسی که قرار است در توافق دخیل باشد مذاکره کند».

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست