دوشنبه، 12 شهریور ماه 1403 = 02-09 2024

پاسخ نهادهای امنیتی به درخواست پزشکیان برای بازنگری در پرونده (!)

یک فعال دانشجویی و معترض به اخراج اساتید دانشگاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. با وجود درخواست پزشکیان برای بازنگری در پرونده اساتید و دانشجویان اخراجی، فشارهای امنیتی و همچنین اخراج افراد همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر به نقل از خبرنامه امیرکبیر نوشته که حمید بیدار، فعال دانشجویی و فارغ‌التحصیل دانشگاه علم و صنعت پس از آن بازداشت شد که به همراه دیگر دانشجویان بیانیه‌ای را در حمایت از محمود ممتازپور، استاد اخراجی دانشگاه امیرکبیر امضا کرد.

محمد ممتاز پور، استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر هفته گذشته از دانشگاه اخراج شد.

برای این استاد دانشگاه پرونده‌ای در مرکز حراست وزرات علوم و اداره کل اطلاعات استان تهران تشکیل شده و در آن به «جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده» اشاره شده که قرار بوده از سوی وی در اختیار «دول متخاصم» قرار گیرد.

هرانا درباره اخراج وی نوشت که دانشگاه امیرکبیر به بهانه اتمام موعد ده ساله این استادیار دانشگاه امیرکبیر و عدم تبدیل وضعیت قرارداد به رسمی آزمایشی، قرارداد آقای ممتازپور را تمدید نکرده است؛ این درحالی است که او سه سال پیش شرایط ارتقا را کسب کرده اما به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، این فرآیند به حالت معلق درآمده است.

پس از اخراج وی، برخی در حمایت از این استاد دانشگاه بیانیه‌ای را امضا کردند و اخیرا پانزده نفر از امضاکنندگان این بیانیه به نهادهای امنیتی احضار شده‌اند.

حمید بیدار نیز از جمله امضاکنندگان این بیانیه بود که در تهران بازداشت شده است. هنوز محل نگهداری این فعال دانشجویی و همچنین اتهامات او مشخص نشده است.

حمید بیدار که فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر بود پیش از این نیز در سال ۱۳۹۲ با حکم کمیته انضباطی به دو ترم محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات محکوم شده بود.

به گزارش رادیو فرانسه، فشارهای امنیتی و همچنین اخراج اساتید و دانشجویان در حالی ادامه دارد که مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم از وزرای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش خواست پرونده همه اساتیدی که به هر طریقی، دانشگاه آنها را لغو قرارداد یا اخراج کرده را بازنگری کنند و دانشجویان را برگردانند.

از ابتدای انقلاب فرهنگی تاکنون هزاران دانشجو و استاد دانشگاه اخراج شده‌اند و در پی اعتراضات دو سال گذشته در ایران نیز بار دیگر تعدادی از دانشجویان و اساتید معترض از دانشگاه اخراج شدند.

روزنامه اعتماد شهریورماه سال گذشته در گزارشی فهرستی از ۵۲ استاد اخراج‌شده از دانشگاه‌های ایران را منتشر کرد که نشان می‌داد موج اخیر اخراج استادان دانشگاه از ابتدای دولت ابراهیم رئیسی در سال ۱۴۰۰ آغاز شده است.

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست